Uteslut Ehud Barak

En socialist och mördare.

.

.

Vice ordförande i den Socialistiska Internationalen heter Ehud Barak. Han är dock mera känd som Israels försvarsminister och högsta ansvarig för ockupationen av palestinskt land. Alla socialister i världen måste visa sin avsky för morden på människor som ville visa sin solidaritet med Palestinas folk.
Var och en som är medlem i samma international som Barak måste kräva att han omedelbart avsätts från sin post som vice ordförande och utesluts ur Socialistiska Internationalen. Sveriges socialdemokratiska parti är med i samma international. Det skulle hedra Mona Sahlin om hon blir den förste att resa kravet på Baraks uteslutning.
Så här försvarade Ehud Barak morden vid en presskonferens nu på förmiddagen:
Försvarsminister Ehud Barak sa i dag måndag att organisatörerna of konvojen till Gaza var ansvariga för att minst 10 aktivister dödades när Israels flotta stormade skeppen. På en presskonferens omedelbart efter händelsen sa Barak att Israel är beredd att ta konsekvenserna av sin aktion och kommer att fortsätta försvara sin självständighet.
Haaretz 31/5

.

Media; DN1,DN2,SVD1,AB1,EXP1,GP1,SSD1,DN3,DN4,AB2,SVD2,AB3,SVD3,EXP2,

Bloggare: Jinge,Svensson,Sjöstedt,Alliansfritt Sverige,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

8 svar på ”Uteslut Ehud Barak

 1. Om han hade sagt som det är, att han kommer att fortsätta att försvara Israels alla olagliga och regelvidriga aktioner istället. Då hade han talat sanning.

 2. Pingback: Volvoarbetare uppmanar till bojkott! | Svensson

 3. Pingback: Jinge.se » Sheikh Raed Salah martyr = Intifada?

 4. Israel hävdar att massakern på civila var motiverat, eftersom deras soldater blev attackerade och att de handlade i självförsvar.

  Men de blev attackerade när de bordade ett fartyg på internationellt vatten som de inte har någon laglig rätt att gå ombord på, de betedde sig som pirater som kapar handelsskepp utanför Somalias vatten.

  Förmodligen blev soldaterna attackerade av civila som agerade reflexmässigt och utan att tänka i en situation där de blev överlumpade.

  Men vems självförsvar är det som vi talar om här? Det här kommer att bli en brännande juridisk fråga!

  Läs min artikel på:

  http://darenpagatan.blogspot.com/2010/05/israel-attackerade-ship-to-gaza.html

 5. IDF har ”bevis” för att man på ett av de illegalt bordade skeppen hade vapen.

  A military statement said two activists were later found with pistols they had taken from Israeli commandos. The activists, the military said, had apparently opened fire “as evident by the empty pistol magazines.”
  NYT

  I vart fall efter att IDF illegalt bordat så att de ombord kunde ta vapen från kaparna, hur man kunde veta att magasinen inte var tomma när de kom i besittning av dessa IDF pistoler framgår inte.

 6. När man läser din text får man intrycket av att han är DEN ENDE viceordföranden. Det är han inte. Det finns 34 st. Argumentationen att man skulle utesluta honom för vad hans lands regering gör, är absurd. Det är inte han som gör det. Det är heller inte fel.

  Men att utesluta honom skulle heller inte tjäna palestiniernas sak. Lägg ner !

Lämna ett svar