Nato ut ur Afghanistan

Det verkliga hotet mot Natos soldater.

.

Wikileak har slagit till igen. Nittioen tusen sidor med militära uppgifter om olika händelser med natosoldater inblandade cirkulerar nu i cyberrymden. De första rapporterna om innehållet visar inget märkligt. Kanske de bekräftar vad alla redan vet – att den pakistanska säkerhetstjänsten spelar under täcket med talibanerna i Afghanistan.

.

Wikileaks avslöjanden kan inte tolereras av Vita Huset.
.
Ett samarbete som i dagens Le Monde bekräftas av chefen för Afghanistans underrättelsetjänst som avskedades av Karzai sedan talibanerna lyckats granatbeskjuta det stora jirgamötet med landets alla klanchefer.
Wikileak sätter ut hakan och förtjänar bara beröm för sina avslöjanden. I Vita Huset och Natoledningen i Bryssel förbereds säkert annat än beröm. Jag sätter min gamla hatt i pant på att Wikileak inom kort kommer att tystas. Det är outhärdligt för Barack Obama och den militära ledningen att deras handlingar hängs ut till beskådning på nätet. Jag kan tänka mig att det snart reses ett åtal om ”landsförräderi” eller ”terroristfrämjande”.
Visserligen kan ett försök att tysta Wikileak skapa stora rubriker. Men jag tror att Obama och Nato är beredda till det eftersom de inte kan stå ut med fler läckor av Wikileak.

.

Väi framme i Kabul skrattade Mona nog inte lika gott åt Wikileaks timing.

Redan nu ryter alla från Washington till Stockholm om att ”soldaternas liv sätts på spel”.  Vad som verkligen hotar natosoldaternas liv vågar ingen av de som ropar högst säga. I dag avslöjades i Kabul att 52 civila, inklusive kvinnor och barn, i fredags dödades av en raket lanserad av en Natostyrka. Efter 10 års närvaro i landet och efter hundratals bombräder där civila afghaner dödats finns det bara ett hot mot Natos soldater – det allt djupare hatet mot alla utländska trupper i landet. Det finns bara ett sätt att undvika att allt fler soldater stupar i ett krig som de aldrig borde ha dragits in i. Ta hem alla soldater nu.
Det är budskap som Mona Sahlin borde haft med sig till Kabul, i stället för att ränna runt och hylla ”våra pojkars” insats för ”freden, demokratin, kvinnorna, och barnen” och andra ”heroiska insatser”.

.

Media: DN1,DN2,DN3,SVD1,SVD2,SVD3,AB1,AB2,GP1,

Bloggare: Jinge,Svensson,Röda Berget,Röda Malmö,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

5 svar på ”Nato ut ur Afghanistan

 1. Pingback: Jinge.se » Var har USA gömt fångarna? – Poll —>

 2. Det är väldigt spännande detta som händer. Nu i kväll (22.10) är Wikileaks hemsida nerlagd. Det känns inte bra om det är en åtgärd som är verkställd på order av någon eller några. Sen måste någon tala om för mig hur denna läcka kan hota soldaters lem och liv. Det har väl USA och övriga redan ordnat med sedan inmarschen 2003. Sen måste jag bara göra reklam för Jeremy Scahill’s bok om Blackwater, världens mäktigaste privatarmé. En mycket läsvärd bok om hur den kristna högern tar kommandot om ”den nya hjälpen”. Men det kostar…….multum!!!

 3. Jag väntar bara på att Göran Persson ska ställas inför krigsrätt för att drivit in oss i detta förbannade krig. Det bläddras nu i dessa dokument mensom vanligt inte av svenska journalister som köper in alla nyheter bearbetade och färdiga så de varken behöver tänka eller författa ett enda ord.
  Läser man istället utländsk media finner man bl a en ”drive-by shooting” där 16-åriga flickor och 75-åriga gubbar vid vägkanten blir nermejade för skojs skull. Facit 19 mördade och 50 sårade civilister. http://www.guardian.co.uk/world/2010/jul/26/afghanistan-war-logs-us-marines

  Död åt dessa djävlar!

  Videon ”Generation Kill” visar verklighetens vansinniga och mentalsjuka amerikanska soldater.

 4. Pingback: Carl Bildt tonar nog ner det mesta « Nemokrati

 5. Pingback: Arrogant Bildt avfärdar Afghanistandokumenten | Svensson

Lämna ett svar