Ben Ladins spegelbild.

Dubbelmoral ?

.

Bin Laden hatar de otrogna och manar till heligt krig mot alla som inte är av den rätta tron, det vill säga hans egen variant av Islam.

Det finns också spegelbilder av Bin Laden bland de som han anser i första hand ska dödas av islams heliga krigare. Dagens Haaretz, israelisk dagstidning, berättar att rabbin Yitshak Shapira tagits in för förhör eftersom han i en bok om judisk lag skriver att det är lagligt enligt hans tolkning av den judiska lagen att döda icke-judar. Shapira är översterabbi för den judiska skolan i den stora kolonin Yitzhar på Västbanken. I januari i år gjorde han sig redan känd efter att ha deltagit i mordbranden i en palestinsk moské i Yasuf.

Det är vansinnets logik som styr Bin Laden och Yitshak Shapira. När en islamsk fundamentalist ger uttryck för sitt blinda hat av allt och alla som inte följer den enda och rätta vägen gottar sig ofta media i väst och pekar mot alla muslimer med hela handen. Men ingen i västmedia, vare sig New York Times eller Dagens Nyheter, kommer att peka med ens ett finger mot ortodoxa judar och kalla dem terrorister eller mördare därför att en minoritet av dem är Bin Ladens spegelbild.

.

Media; DN1,DN2,SVD1,AB1,GP1,

Källa: Haaretz

Bloggare:

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

7 svar på ”Ben Ladins spegelbild.

 1. Faktum är att Yitshak Shapira är en genuint avskydd person hos stora delar av Israels icke-ortodoxa befolkning. Han är lika kontroversiell även i ortodoxa kretsar, även där är en majoritet helt klart och oomtvistligt emot hans tolkning av Torah och andra skrifter. Samma sak gäller i motsvarande kretsar i USA´s judiska befokning, som ju är den största utanför Israel. Så det finns inte något behov av uthängning i media, hans lärjungar är en pytteliten minoritet, som i realiteten inte kan påverka något av vikt.

  Bin Ladens irrläror, däremot, följs av ett tillräckligt stort antal människor för att vara ett reellt hot mot fred och stabilitet på många håll i världen. Skillnaden är markant. Och där behövs medias granskningar, helt klart.

  Med vänliga hälsningar/

  Johnny

 2. Johnny,
  Så litet inflytande har han inte eftersom hans plats bland ”bosättarna” inte kan underskattas. Annars blir man inte översterabbi i en yeshiva. Hur stor skaran som sluter upp bakom Bin Ladens galenskaper är går det att diskutera. Jag tror att de är få. I pressen däremot finns det en tendens att dra alla muslimer över samma kam. Nu gör ju USA (och Sverige) sitt bästa i Afghanistan för att utöka skaran som lyssnar till en sådan som Bin Laden eller mullha Omar.
  Att dömma alla judar efter Shapira vore naturligtvis idioti. Att dömma alla muslimer efter Bin Laden är lika galet.
  Det var det enda jag ville säga med min korta notis hämtad från Haaretz.
  mvh
  Benny

 3. Gjorde en sökning på ”svenska muslimer fördömmer bin ladin” Gör en du också, och du kommer att bli förvånad. Jag vart det dock inte.

 4. Här finns det visst anledning att påminna om Shapiras inspiratör Meir Kahane och en av hans anhängare Baruch Goldstein som mördade 29 och skadade 125 under bön i moskén i Hebron. Hans grav är ett pilgrimsmål för extrema sionister, av vilka det finns alltför många.
  Shapira är av samma kaliber.

 5. Jag skulle vilja säga att det faktiskt inte är särskilt stor del av muslimerna som lyssnar på Bin-Laden och Mulla Omar, även om deras läror kablas ut av CNN och BBC över hela världen… och att europeiska politiker gör sitt bästa för att spä på det hela genom att förtrycka muslimerna så mycket som möjligt… Trots allt så står den absoluta majoriteten av muslimer långt, långt borta från Bil-Laden och Mulla Omar….

 6. Det finns manga extremister varlden over som har extrema asikter av alla det slag. Darfor far man val se till vem det var som satte sina planer i verket och faktiskt smallde ner tva skyskrapor, med tusentals oskyldiga civila offer som foljd. Pa den punkten ligger Osama Bin Laden och hans efterforljare langt fore sina, kan det ytligt tyckas, asiktes gelikar fran andra religioner. Prata kan val alla.

 7. PS.Jag efterlyser aven en kommentar om Turkiets gasning av kurderna, som forekom i DN efter Der Spiegels artikel. Kurderna far mycket mindre stod och uppmarksamhet i svenska medier och i svenska bloggar. Jag tycker de har lidit nog de med. Ge dem Kurdistan tillbaka. Turkiet, Irak och kompani…
  Ni hoppar pa direkt nar det galler Israel, jag skulle vilja se samma nit vad galler andra stater i omradet. Men dar hittar ni alltid nagon ursakt, oftast sionismens existens.

Lämna ett svar