Urspårad solidaritet

Högerns nyttiga idioter.

.

Förra veckan samlades hundratals aktivister från hela Europa i Bryssel för att under en vecka demonstrera sitt stöd åt de papperslösa invandrare som fastnat i fästning Europas valv. Protesterna organiserades av No Border Camp, ett europeiskt nätverk mot stängda gränser och främlingsfientlighet.

.

.

Det organiserades flera demonstrationer Bryssels centrum som tilltalade åskådare på trottoarerna eftersom demonstranterna spelade musik, slog på trummor och uppförde gatuteater till stöd för alla strandsatta i Europa. TV var på plats flera gånger och reportage visades i olika kanaler.
Tyvärr passade ett trettiotal politiska idioter på att utnyttja tillfället till att organisera en helt vansinnig kommandoräd mot en polisstation i ett folkligt kvarter i Bryssels centrum. Vilken grupp eller grupper dessa ”revolutionens förtrupper” tillhör är inte ännu känt.
Men de lyckades helt vända medias intresse bort från demonstranternas stöd till de papperslösa. I stället hamnade en sönderslagen polisstation i centrum speciellt eftersom ett par poliser skadades. Det är visserligen sant att polisen vid flera tillfällen hindrade demonstrationen och att vissa kvarter stängdes av för demonstranterna som klagade över att deras demokratiska rättigheter trampades under polisens stövlar.
Men att ta det som ursäkt för att organisera en meningslös raid mot en polisstation långt ifrån demonstrationsvägen är dålig politik och framför allt kontraproduktivt. De papperslösas problem hamnar vid sidan av debatten som i stället koncentreras till ”demonstranternas våld”.
.

Stödet till de papperslösa är viktigt. Men inte handlingar som vänds emot dem.

.

Polisen tog fast fem personer av den grupp på ett trettiotal maskerade ”hjältar” som attackerade polisstationen med armeringsjärn och stenar. Nu riskerar de fem års fängelse eftersom deras handling inte var en spontan reaktion under en demonstration utan en i förväg planerad aktion mot ett mål som inte ens låg i närheten av den plats där demonstrationerna ägde rum.
Unga engagerade människor riskerar nu fem år i fängelse bara för att de inte kan inse att deras ”revolutionära handlingar” tjänar den borgerliga höger de tror sig bekämpa.

.

Media: GP1,DN1,AB1,AB2,DN2,SVD1,SVD2,

Bloggare:Röda Lund,Jinge,Svensson,Röda Malmö,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

5 svar på ”Urspårad solidaritet

 1. Kan man tänka sig att det finns kvar folk från kalla krigets dagar inom statsapparaten, (kallades de inte Charleroi-mördarna eller något liknande?) som ännu har kapacitet att utföra eller styra till synes vansinniga handlingar som i själva verket är rena provokationer?

 2. Pingback: SD är betydelselösa | Svensson

 3. Björn,
  En provokation kan kanske inte uteslutas. Men jag är ganska säker på att det inte behövdes. De som angrep polisstationen visste vad de gjorde och anser att det är korrekta politiska handlingar som ska visa vägen för det ”förslöade” folket.
  Vad gäller morden under 80-talet som gjordes av ett gäng som kallades ”mördarna från Brabant” är de fortfarande ouppklarade. Det hade troligen ingen politisk anknytning och absolut ingen anknytning till den den radikala vänstern. Däremot är det inte omöjligt att det fanns kopplingar till säkerhetspolisen. Ingen har hittills, trots stora ansträngningar både juridiskt och journalistiskt, lyckas visa upp konkreta samband för att inte tala om vilka mördarna var.

 4. Pingback: Jinge.se » Vänsterns sorti påbörjad

 5. En bra fråga.
  Vad var biskop Brunner sa egentligen?

  Biskop Brunner mantlar sig samma roll som Talibaner – använder religionen för politiska syften.

  Alltså hon är inte bättre än islamisterna!

  Sedan påstås det att kyrkan är separerat från staten….

Lämna ett svar