USA slår Sovjet med en dag.

Grattis Obama !

.

I dag kan vi utropa:

Grattis USA-imperialismen!

USA har i dag nämligen slagit Sovjets uthållighetsrekord i Afghanistan. Med en dag. USA ståtar med 3341 dagar, en mer än Sovjet på sin tid.

Fredspristagaren Barack Obama har segrat. Men med hur många dagar kommer slutligen segern att skrivas?

Härmed utlyser vi en liten gissningslek. Hur många dagar till kan USA-imperialismen hålla ut i Afghanistan? Skicka in ditt  svar som kommentar här på bloggen.

Vinsten för den som gissar rätt har vi inte bestämt oss för. Det beror på hur lång tid det tar innan USA tvingas dra sig tillbaka.

.

Åk hem! Ni har inget här att göra.

.

Media:GP1,GP2,DN1,SVD1,SVD2,AB1,EXP1,SVD3,SVD4,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

4 svar på ”USA slår Sovjet med en dag.

  1. Tack för informationen. Det här borde verkligen dyka upp i medierna hoppas man.

    Själv gissar jag på att de kommer vara där i 700 dagar till.

  2. Rent tekniskt kan man ju stanna i evighet, det är bara att utrota afghanerna, det råder ingen brist på dylika vapen. Låg politisk sannolikhet för det däremot. Det som tvingar hem USA är antagligen protester på hemmaplan, pengarna behövs till annat. När såna protester uppstår är ren gissning.

    Afghanerna kan också få stå för fiolerna själva, tvingas sälja mineraler och annat och bekosta den utländska armén. Det skulle då förlänga närvaron. Ryssarnas relativa kortvarighet berodde på att de hade mycket mindre resurser att satsa, och inte lyckades dra någon nytta av ockupationen. Är det någon som läst sig till vad de skulle med Afghanistan till överhuvudtaget. Det ligger ju på vägen till oljefälten i Iran och Irak, så ur ett geopolitiskt perspektiv finns ju ett skäl, men de har så mycket olja själva. Stort politiskt misstag?

  3. Jag gissar på 630 dagar. Reträtten från Afghanistan kan då bli en valvinnare inför presidentvalet 2012. Som vinst kan jag tänka mig en dubbeltriss-lott.

  4. Hmmm, jag gissar att det blir 175 dagar till för att göra en ovanlig gissning, d v s en relativt snabb affär, men också att det kommer att bli svårt för er att avgöra tävlingen, eftersom det kommer att vara skillnad mellan vad USA gör offciellt och hur många soldater som verkligen blir kvar.

Lämna ett svar