Ryggradslösa kräk

EUs politiska ynkryggar.

Av Benny&Göte

.

Politiska ledare i Europa visade i går upp sig som de bedrövliga ynkryggar de är. Tyrannen Mubarak sa mot all förväntan att han sitter kvar till september. I ett vidrigt tal trampade han på de hundratals demonstranter som dödats av regimens kravallpoliser och ligister.
-Avgå, avgå, svarar folket och kräver demokrati, frihet och ett omedelbart slut på tyranniet. Det är ord och inga visor. För landets befolkning är en ”övergång i ordnade former och stabilitet” lika med fortsatt diktatur. Och de har rätt.

.

Alla tillsamans ger en kraft som ingen kan stå emot.

.

I skenet av vad det egyptiska folket kräver är våra politiska ledares uttalanden ett klart ställningstagande för fortsatt auktoritärt styre i Egypten. Lady Ashton, Angela Merkel, Nicolas Sarkozy och vår egen Carl Bildt mumlar om det ”islamistiska hotet” och erbjuder sin hjälp för att garantera en ”fredlig” övergång till en parlamentarisk demokrati. Först kastar de en ängslig blick mot Vita Huset för att se vad husbonden har att säga och sedan lägger man sig pinnhålet över för att inte bjuda över i den demokratisk maskeraden.

.

-Låt mig se vad vi har här. Doktor Demokrati I presume?

;

-Den europeiska unionen är beredd att bygga den genomgripande demokrati som måste ligga till grund för stabiliteten för det egyptiska folket, sa EUs utrikesminister Lady Ashton. Försök att tolka vad det betyder? Ska EU ”bygga” demokratin i Egypten? Inte ens under det Brittiska imperiets kolonialtid sa en ledare något så löjligt. Det egyptiska folket minns ännu vad de brittiska och franska trupperna gjorde i Suezkrisen 1956.
Nicolas Sarkozy som gång på gång spelat på islamofobi och främlingshat för att vinna över anhängare från Le Pens Nationalfront förnekade sig inte heller den här gången:
– Jag hoppas av hela mitt hjärta att den blivande demokratin i Egypten kommer att ta sig tid att bygga politiska partier, strukturer, principer, som leder folket till att finna en väg till demokratin och inte till en ny form av diktatur, en religiös diktatur, sa han i fransk teve.
Han glömde att tacka Mubarak för alla lyxsemestrar i Egypten som han spenderat där på folkets bekostnad. Tid för att göra vad Sarkozy önskar ska tydligen folket få genom att avsluta sina protester, gå hem och vänta på att den ”demokratiska processen” ska bryta sin väg i fredliga former. Diktaturen ska garantera och organisera sin egen undergång, det är vad Kung Sarkozy säger. Vi är långt ifrån de kraftord den löjlige sprätten brukar använda när han hotar att ”rensa upp” bland upprorisk ungdom i Paris förorter, de flesta med ursprung i norra Afrika.
– Vi formulerar oss aldrig så. Vi fokuserar aldrig på personer utan på principer och institutioner och processer.
Så svarade vår egen globetrotter Carl Bildt på frågan om varför EU inte kräver att Mubarak avgår. Vad innebär det? Att Bildt i stället för att kräva Mubaraks omedelbara avgång utropar: -Ned med diktaturen NU? Han ska ju rikta sig till institutioner, så då blir det en passande paroll att resa.
Nej inte alls. Sådana kraftord använder vår karolin endast när han har kikaren riktad i österled. När Lukasjenkos hejdukar pucklade på sina motståndare då satte den modige Carl allt ner foten så kraftigt att golven skakade i Riddarfurstens palats. Rysslands president Medvedev kallades till och med för nazist av utrikesminister Bildt. I vems namn han då talade är det ingen regeringsmedlem som förklarat minst av allt Reinfeldt som inte verkar veta vad som finns söder om Ystad.

.

Media; DN1,DN2,SVD1,SVD2,

Bloggare: Jinge,Svensson,Röda Malmö,Röda Berget,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

3 svar på ”Ryggradslösa kräk

  1. Jag vill bara TACKA för en fantastisk blogg. Jag upptäckte den för någon månad sedan och har sedan dess följt allt den allt mer intensivt. För mig har den blivit oumbärlig och jag är inne på den flera gånger per dag. Nästan alltid finns det något intressant som går bakom de gängse kommentarerna. Särskilt nu i dessa revultionstider gör era kommentarer skeendet mer begripligt. Ur den enorma informationsmängd som väller ut fokuserar ni på det väsentliga.
    Hoppas ni inte förtröttas utan orkar hålla på.

  2. För det egyptiska folket är ”en övergång i ordnade former och stabilitet” lika med fortsatt diktatur, medan demokrati når man genom en övergång i oordnade former och instabilitet. Hur kan Sarkozy et consortes tro att ”politiska partier, strukturer och processer” kan leda till demokrati i st f diktatur ??

  3. Stort tack Östen. Det ger bra med energi och inspiration. Just nu sitter jag och ser på Aljazeera hur egyptierna i fullständig glädjeyra firar revolutionens första seger.

    11 februari blir en dag att minnas.

    Det är bara att hålla med ”hundmamman”. På ren svenska pratar Sarkozy et consortes skit…

Lämna ett svar