Ned med saudiska kungahuset

Upp till bevis Obama.

.

I går slog saudiarabisk polis brutalt ned ett hundratal demonstranter i staden Qatif då de i en fredlig protest krävde demokratiska reformer och frigivning av alla politiska fångar.
Redan i veckan varnade kungahuset att alla protester är förbjudna och att minsta demonstration kommer att slås ned med största kraft. Sagt och gjort. I går sköt kravallpolisen enligt AP skarpt mot demonstranterna.

.

Kung Abdhulla hotar att krossa alla protester.

.

Veckan innan bjöd kungahuset landets medborgare på ”gåvor” för att stilla det missnöje som råder trots att landet badar i olja. Kungen lovade att dela ut 10,7 miljarder amerikanska dollar till landets hushåll för att kompensera ”dyrtiden”. Gårdagens demonstration visar att tiden för ”mutor” kanske är över. I dag kallar olika oppositionella grupper till en vredens dag i huvudstaden Riyadh. Flera grupper på Facebook (igen) har kallat till dagens protester för ”demokratiska friheter”. Inte mindre än 30 000 har skrivit under uppmaningen på Facebook.
Det finns mycket stor risk för att regimen kommer att krossa alla försök till samling. Den är beväpnad till tänderna och har allt att förlora i en social förändring av det saudiska kvinnofängelset.
Nu väntar vi på att det ”demokratiska” radarparet Obama-Clinton höjer rösten och hotar Kungen med sanktioner och att knähundarna i Bryssel stämmer in i skallen. Väntan kan bli lång.

.

Media; DN1,DN2,SVD1,GP1,SVD2,SVD3,SVD4,DN3,SVD5,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

8 svar på ”Ned med saudiska kungahuset

 1. Finner din åsikt rätt naiv.

  Efter samtliga revolutioner i arabvärlden, vad var resultatet?

  ALLTID militär-diktatur, eller islamistisk diktatur.

  Detta förra är oftast där just för att kväsa den senare.

 2. Pingback: Castro och Chavez har fel | Svensson

 3. Märkligt att enbart dina åsikter är korrekta!

  Att du inte fattar att det handlar om dominans frågan i den muslimska världen.

  Har du inte reflekterat att protesterna planerades av Shiamuslimer trots ett uttalat förbud från myndigheterna?

  Konungariket Bahrain är styrd av Sunnimuslimer och även i Bahrain är Shiamuslimer som är ”revolutionärer”…
  Ön Bahrain var en del av Persien, och där är det ett stort intresse att Shiamuslimer skall dominera i den muslimska världen.
  http://www.shiachat.com/forum/index.php?/topic/234984725-bahrain-revolution-on-feb-14-please-share/ allt annat är en vänstervriden åsikt i samma anda som de nyttiga idioter – Mankell och Gardell.

 4. Jerry,
  Vem anser att bara mina åsikter är korrekta? Du eller någon annan ”nyttig idiot”? Själv har jag aldrig trott mig vara ensam om sanningen. Inte ens halvsanningen. Vad jag fattar eller inte fattar tror jag inte att du förstår dig på. Schabloner verkar vara ditt varumärke.

 5. Det som var skrivet av Andreas bort viftades med samma ”klokhet” som min kommentar.

  Vi är naiva med schabloner eller halsaningar.
  Du är självklart lika klok som Mankell och Gardell.
  Det är i för sig inte konstigt med den ideologi som styr dina åsikter.

  Märkligaste är att vänsterstyrda Sverige har alltid haft VARMA relationer till dessa diktatorer som fördöms idag.

 6. Jerry,
  Om du ägnade lite mer energi åt att studera vad som händer i den arabiska revolutionen än att gnälla över min och andras ”klokhet” skulle dina kommentarer kanske vara värda mer än att ”viftas” bort. Kom gärna igen med dina egna åsikter.

 7. Självklart är det så att människor som är shia diskrimineras i Bahrain och Saudiarabien t ex. Det är ju ingen här som ifrågasätter. Hur var det i Europa? Hugenotter i Frankrike, katoliker i England och Sverige för några hundra år sen ”diskriminerades” svårt för att ta några exempel. Så vad ska man inta för ställning i Nordafrika och mellanöstern? Rycka på axlarna? Stödja diktaturena och status quo? Eller vara solidarisk med motståndskampen, Jerry? Var hamnar du?
  I kampen för demokrati förändras människan och idéer provas av de inblandade människorna. Den här bloggen är med i kampen och kan även genom idéeutbytet vara med och påverka människor i dessa länder! Den moderna elektroniken och de internationaliserade samhällena gör det ännu mer möjligt än för 20-30 år sedan. Försök att förstå detta, Jerry!!

Lämna ett svar