Tariq Ali om vänstern och islam.Islamofobin i väst är en social benröta.

.

Här hittar du en mycket intressant intervju med Tariq Ali om islamofobins roll i väst. Bland annat menar Tariq Ali att det ringa stödet till den arabiska revolutionen beror på islamofobin i våra västerländska samhällen.

.


Interview avec Tariq Ali 3/3 par contretempsweb2


2 svar på ”Tariq Ali om vänstern och islam.

  1. Tack för att ni la upp denna intervju. Tariq Ali är en sådan klippa. Finns mycket tänkvärt här.

  2. Undrar om inte religionens betydelse i tex Egypten är en av de mest underrapporterade aspekterna i media. Det är nog ingen slump att de stora demonstrationerna har startat efter fredagsbönen. Har svårt att tro att imamen uppmanade besökarna att INTE demonstrera. Skulle tro att det finns många imamer i arabvärlden som är ärligt upprörda över hur korruptionen och vanstyret påverkar deras församlingar.
    Moskéerna verkar till viss del ha fungerat som demonstrations samordningscentraler

Lämna ett svar