Vredens dag II i Kairo

Tiotusentals kräver rättvisa.

.

Vredens dag II hölls på Tahrirtorget den 28 maj. Än en gång slöt tiotusentals människor upp till försvar av revolutionen. Den här gången hade det Muslimska Brödraskapet uppmanat sina anhängare att inte sluta upp i protesterna med ursäkten att det kunde skapa oro mellan folket och militären. I själva verket vill brödraskapet utveckla sin allians med militären för att säkra en framträdande plats i valet i september.
Brödraskapets ungdomsförbund ville inte lyssna till ”de äldre” utan manade sina ungdomar att delta. Det har nu lett till en öppen och hård polemik mellan de unga och brödraskapets konservativa ledare. Det är bara att hoppas att den revolutionära ungdomen kan dra med sig ungdomarna som befinner sig under brödraskapets inflytande.
I den här korta videon framgår tydligt hur de unga på Tahrirtorget känner av hoten mot revolutionen och inte tänker vika ned sig.

Lämna ett svar