Släpper ingen över bron.

Kuba ryter till.

Europas regeringar står i giv akt.

.

Den kubanska regeringen har effektivt stoppat alla aktivister som tänkte bege sig till Havanna för att visa sitt stöd åt landets oppositionella. Det har varit möjligt tack vare ett skandalöst samarbete från europeiska regeringar som gett efter för Havannas ultimatum.
Castros regering har upprättat en lista över 342 personer som inte kommer att släppas in i landet. På helt lösa grunder anklagas de för ”terrorism” eller ”anti-kommunism”.

.

Fidel och Che i revolutionens linda.

.

-Om de tillåts borda flygplan till Havanna kommer vi att skicka tillbaka dem omedelbart på flygbolagens bekostnad, sa en talesman för regeringen vid en presskonferens.
Det skandalösa i historien är egentligen inte Kubas beslut att avvisa oönskade personer. Den verkliga skandalen är att alla berörda regeringar i Europa till fullo samarbetat med Kuba för att hindra demokratiaktivisterna från att flyga till Havanna.
I Bryssel satte den belgiska regeringen in kravallpolis på flygplatsen Zaventem för att stoppa alla oönskade aktivister från att checka in vid Brussels Airlines gate. Aktivister släpades bort av polisen.
Samma scener utspelades i Paris på Charles de Gaulle. Hundratals kravallpoliser blockerade alla aktivister som lagligt köpt biljetter till Havanna från att checka in. Också här släpades aktivisterna iväg som brottslingar.

.

På Charles de Gaulle hindrade polisen aktivister från att borda bokade flyg.

.

Den enda brottslighet som verkligen ägde rum stod inte aktivisterna för. Den verkliga skandalen är västliga regeringars medbrottslighet med Kubas regering. I givakt har de tagit emot instruktioner från en utländsk regering om vilka som har rätt att köpa biljett på ett civilt flygbolag med destination Havanna och som goda knektar hindrade de hundratals människor från att borda de plan de reserverat plats i.
Om det vore augusti kunde historien avfärdas på rötmånadens konto. Nu kan den avfärdas som en skröna. Visst är det en skröna.
Men om du byter ut orden Kuba och Havanna mot Israel och Tel Aviv då blir det en äkta historia från juli månad 2011. Sedan kan du fundera över hur regeringar och media hade reagerat om  min påhittade historia verkligen varit sann? Jämför sedan med hur regeringar och media reagerade inför den verkliga händelsen.

.

Media: DN1,DN2,SVD1,

Bloggare: Jinge,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Ett svar på ”Släpper ingen över bron.

Lämna ett svar