Proletären köper mytomanen i säcken.

 

I saknaden efter Mao och Stalin hittar Proletären nya auktoriteter.

.

I en stort uppslagen artikel i Proletären från 7 mars får vi veta att också Kommunistiska Partiet med stort P fallit offer för ”charmen” hos en inbiten mytoman – amerikanskan Cynthia McKinney, (inte McCinney som Proletären skriver).
Journalisten Johan Wiman saknar inte hyllningsord för McKinney sedan han kunde prata med henne i en bil på väg till det möte som FIB/Kulturfront och andra organiserade i Rinkeby där hon framträdde som ”sanningssägare” om Libyen.
Wiman skriver att många som dragits med i ”krigshysterin” borde lyssna till McKinneys ord ”och skamset titta ner i marken”.
-Cynthia McKinney står med fötterna på jorden och har inga problem med kompassriktningen, skriver Wiman beundrande. Proletären är inte heller ensam om att se McKinney som en lysande förebild. Nynazisterna i Nationell.nu var också på mötet i Rinkeby. Den bruna pesten hyllar hennes hållning och skryter med att de också intervjuade henne.
Så vad har denna ”klarsynta” kvinna på fötterna och vad syns i hennes kompass. Kanske Wyman och Proletären inte vet vem de har att göra med. Gör de det finns det åtminstone en person som borde ”skamset titta ner i marken”.
Cynthia McKenney är en politisk galning och framför allt mytoman. Det är hårda ord men de är befogade.
Det räcker med att granska tre av hennes utlagda ”kompassriktningar” för att inse att Proletären köpt en mytoman i säcken.

.

Efter att McKinney sagt att alla i den amerikanska kongressen tvingas skriva under en lojalitetsed med Israel blev McKinney tvungen att backa.

.

Först tillhör hon den rörelse som benhårt tror att 11 september var ett verk av den amerikanska administrationen. Hon påstår till och med att hon själv visste om vad som skulle ske men att ingen lyssnade till hennes varningar.
I samband med stormen Katrina i New Orleans 2005 började många inse att McKinney har en skruv lös. Hon förklarade i ett uttalande att den amerikanska armén skjutit 5 000 svarta fångar i New Orleans och dumpat dem i träsken. Den officiella statistiken efter Katrina säger att 2 541 dog eller saknas. Men för McKinney har hårda fakta aldrig varit ett hinder. Att inga av de 5 000 avrättades anhöriga frågar efter de sina är inte heller ett hinder för McKinney. De har kanske ”mutats” att hålla tyst.

;

När 12 000 GIs förflyttar sig rör de upp stora vågor. Här rör Maltas flotta upp lite skvalp.

.

I mitten av januari 2012 påstod McKinney att USAs forslat 12 000 amerikanska soldater till Malta där de förberedde en omedelbar insats i Libyen. Att ingen någonsin hört talas om dessa soldater, än mindre sett dem på Malta, hindrade inte McKinney att uppmana hennes läsare att skicka brev till Obama med krav på att soldaterna på Malta skulle tas hem.
Vi är nu i mitten av mars och inga landstigningar av GIs från Malta har synts till. Politiska aktivister på Malta tog McKinneys prat som ett dåligt skämt. En bloggare, Andreas Moser, skriver bland annat att ön är så liten att redan Maltas försvarsstyrkor på 2 500 soldater syns överallt. Tolv tusen soldater med fordon och annan utrustning kan inte hållas osynliga på ön.
Detta kanske kan räcka som information för var och en om vilken typ av person McKinney är –en politisk mytoman som ersätter faktiska händelser med den egna fantasin.
Att Proletären och andra gamla maoister ser henne som en lysande förebild för ”kampen mot USAs krig” säger kanske mer om dem själva än om henne. I alla fall lystes Johan Wimans himmel upp av hennes ”sanningar”.
-Hennes ord ekar ännu mellan husen i Rinkeby, avslutar Johan Wiman i en lyrisk ton.

.

Media: DN1,DN2,SVD1,Flamman,DN3,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

13 svar på ”Proletären köper mytomanen i säcken.

  1. Tyvärr verkar hon inte vara den vassaste kniven i lådan direkt. Pinsamt att Flamman har hängt upp åtminstone två artiklar om Libyen på henne.

    Ett citat:

    “On a previous visit to Libya, I was able to learn about the Green Book, and the form of direct democracy that is advocated in The Green Book. When I went back to the United States, I spoke with Senator Mike Gravel, who was a presidential candidate, just like me, in 2008, because he too is pushing a form of direct democracy for the United States. That is because the government of the United States fails to represent the interests of the American people now. The government is here, and the people of the US are here.”

    Åker man till Khadaffis Libyen och ser direktdemokrati så är väl frågan om man inte rökt lite för mycket av det Khadaffi satt och puffade på i sitt nomadtält.

  2. Hej Staffan;
    Tack för tipset. Jag ska kolla in Flamman. Hur Vs tidning kan lägga ut artiklar om McKInney går över allt/ Man får allt röka starka saker innan den lilla Gröna blir en handbok i demokrati. Inser inte Flammans chefredaktör det då borde han avgå. Jag tror inte att Sjöstedt ställer upp bakom sådan idioti.

  3. Bara för att klargöra: citatet var från wikipediaartikeln om McCinney.

    Flamman har återgett bland annat hennes fantasier om en invasionsstyrka på Malta.

  4. Ja, jag hittade igen Flammans artiklar. Helt otroligt att tidningen kan lägga ut sådana artiklar utan att någon i V reagerar. ”Någon jävla ordning ska det väl änd vara i ett parti…”

  5. ”Åker man till Khadaffis Libyen och ser direktdemokrati så är väl frågan om man inte rökt lite för mycket av det Khadaffi satt och puffade på i sitt nomadtält.”
    Njae du har rätt fel, Libyen hade faktiskt rätt mycket direktdemokrati fö de som var intressrade av att påverka och en hel del andra fördelar för folket som knappt nämnts av västmedia alls.

  6. Klabbe,
    I ett land där det är dödsstraff för den som organiserar ett politiskt parti eller en fri fackf|rening finns det ingen ”direkt demokrati” ens i miniformat. Den ”direktdelokrati” som beskrivs i Khaddafis ”lilla gröna” existerade bara som ett hjärnfoster. Allt sammanfattades klart av Khaddafi själv när han en gång tillfrågades om hur val gick till i hans ”demokrati”: -Jag kan inte väljas och jag kan inte avsättas. Jag Är revolutionen och folket älskar mig, svarade megalomanen. När hans ”direktdemokrati” möttes till Nationell Kongress fanns det ingen dagordning. Den spikades av Khaddafi enligt humöret den dagen och han bestämde vad som skulle ”diskuteras” och när. Man måste skilja på sken och verklighet, på parodi och drama.

  7. Hon må vara en galenpanna, den där kvinnan, men jag hittar inga direkta felaktigheter just i Proletärens artikel. Men visst, ibland ska man vara försiktig med att citera något bra från en person som i andra sammanhang har uttryckt sig tokigt. Och vad beträffar dem som fortfarande vill rättfärdiga sitt stöd till västs bombningar och till en minst sagt tvivelaktig rebellarmé, så är det nog dags att krypa till korset och erkänna att man hade fel. För där har vi verkligen en pinsamhet att uppmärksamma….

  8. Daniel,
    Direkta felaktighter; Tja säg inte det. McKInney påstår enligt Prollen att Natos bombningar siktade in sig på svarta arbetare. Bevisa den om du kan.
    Här kryps inte till korset. Jag är ateist och tänker förbli drogfri även i framtiden. Inget opium för mig. Vad gäller vad som skett i Libyen har jag ingen anledning att upprepa vad vi redan skrivit här på bloggen. Vad gäller hur framtiden kommer att se ut i LIbyen är det ännu en helt öppen fråga. Förutom för de som svamlar om al-Qaida vid makten i Tripoli. De rids av sina egna maror och fantasier.

  9. Visst, Libyen var lika mycket en direktdemokrati som Sovjetunionen var arbetarstyrt och socialistiskt. Tror man på någotdera så har man i mina ögon totalt diskvalificerat sig från att bli tagen på allvar.

    Och varför skulle det krypas till korset? Hade Daniel blitt gladare om Khadaffi hade fått härja i Benghazi som Assad får härja i Homs?

  10. Det är naturligtvis mer än en tillfällighet att de öppna nazisterna i Svenska Motståndsrörelsen konsekvent hyllade Khaddafi och hans ”direktdemokrati”. ”Revolutionära kommittéer” som inte ens fick diskutera, än mindre besluta om vad statsbudgeten (oljepengarna) skulle användas till. De är vana att se upp till broder ”Ledaren” (Der Führer), Så här avslutade de sin artikel om dennes död:

    ”Det är dock inte alla som applåderar att Libyen ockuperats av främmande makter. Ibrahim Alloush, politisk analytiker och professor, säger till Russia Today att ”Muammar Gaddafi kunde ha flytt till ett annat land, men han stod kvar till sitt sista andetag, precis som han lovat”

    – Idag är en sorgens dag för alla människor som bekämpar främmande välde och imperialism, konstaterar han.”

  11. Kanske dags att ställa ledande V-partister frågan om Etzlers och Flammangängets beskrivning av LIbyenkriget och läget där idag är i samklang med partiets syn. Själv finner jag Flamman osmaklig sedan dess. Och Etzler.

  12. Yo, Visst är de det. De tillhörde KFml innan de bildade KFml(r) och trumpetade teorierna om den sovjetiska ”socialimperialismen”. Det innebär ingen motsättning till att vara ”stalinist”. Mao själv hyllade Stalin och kallade de efterföljande ledarna i Moskva för ”kapitalistfarare”. När sedan Kina slog in på Teng Tsiao-pings ekonomiska reformer började KP att hylla Kim Il-Sung och Envar Hodja som de stora ledarna. I dag har de bara Nordkorea kvar plus all sköns ”antiimperialistiska” diktatorer att lyfta till skyarna. En trist historia som inte ännu sett sitt slut.

Lämna ett svar