Storseger för Facklig Opposition på Volvo Lastvagnar

Sent i går kväll blev det klart att Facklig Opposition vid Volvo Lastvagnar/Gbg, än en gång och på ett storslaget sätt slog tillbaka en socialdemokratisk kampanj, helt nerkladdad med nygammal kommunistskräck, från socialdemokraternas fackklubb ute i berörda verkstäder. Valet denna gång gällde den fackliga styrelse som organiserar Latsvagnars femhundra materialhanterare.

Tomas Johansson, Socialistiska Partiets och Facklig Oppositions snart legendariske företrädare, omvaldes med acklamation, dvs enhälligt och utan motkandidat för en ny tvåårsperiod. I detta omstridda ordförandeval vågade alltså socialdemokraterna inte ens att försöka med en motkandidat.

I de övriga valen till styrelsen fick våra kamrater kring 65 procent av rösterna. (s)klubbens företrädare fick bara 25- 27 procent!

Som en pikant bakgrundsdetalj kan nämnas att Lastvagnars personalavdelning, med den gamle socialdemokratiske fackordföranden i spetsen ( han hoppade direkt från sitt fackliga uppdrag till att jobba som anställare i sold hos företaget ) mycket medvetet och energiskt, anställt och slussat in SSU-karriärister till dessa och andra heta fackliga områden.

Storsegern är enormt betydelsefull för att en radikal fackföreningslinje, trots det samhälleliga läget, ska kunna behålla ett fotfäste i en viktig storindustri. Mer info kommer i nästa veckas Internationalen.

Om annan facklig kamp: Arbetaren, SVD, Svensson
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Ett svar på ”Storseger för Facklig Opposition på Volvo Lastvagnar

  1. Pingback: När maffian blir RIKTIGT farlig… « Petter Partikulärt

Lämna ett svar