Inte Fidel Castros brevbärare

Olivier Besancenot, talesman för LCR, argumenterade i fredags för ”mer demokrati på Kuba” när han förnekade att han skulle vara ”Fidel Castros brevbärare”. Fidel Castro, som utan avbrott haft makten i ett halvsekel, annnonserade i tisdags sin avgång.

”Jag är för demokrati på Kuba, alltså är jag för fria val”, deklarerade förre kandidaten till Elyséepalatset, i Canal +; Besancenot som under 2007 ägnade sig åt att skriva en bok om Che Guevara, en av den kubanska revolutionens gestalter.

”Jag är inte Fidel Castros brevbärare i Frankrike och jag har kritik mot honom”, framhöll den unge postanställde: ”För mig är socialism i det tjugonde seklet, fria val och flerpartisystem”.

”Men jag sällar mig inte till kören av fiender”, understryker han. ”Jag är inte för att USA ska intervenera. Det kubanska folket ska själv bestämma sin framtid, helt oberoende av den amerikanska imperialismen”. ”Det är en ö som kämpar och gör motstånd, med en egen historia, och jag är till hundra procent solidarisk med Kubas folk gentemot USA”, insisterar Monsieur Besancenot.

AFP/Göte Kildén

Bloggat: Svensson, Esbati, Hanna Löfqvist, Trotten
Borgarmedia: SVD1, SVD2, DN1, SDS, HD, SVD3, DN2, AB1, AB2, Dagen
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

2 svar på ”Inte Fidel Castros brevbärare

  1. Dom är så gulliga dom små liven.

    ””Men jag sällar mig inte till kören av fiender”, understryker han. ”Jag är inte för att USA ska intervenera”

    Det där är ett så roligt argument. Det finns väl för tusan ingen av signifikans som är för att USA skall intervenera. Är man för demokrati på Kuba, så är man en av Castros fiender.

  2. Pingback: Det är klart blockaden av Kuba måste hävas | Svensson

Lämna ett svar