Storbank på fall

-Så länge kredittorkan fortsätter blir det allt troligare att skattebetalarna får stå för pengarna, skriver den brittiska finandraken Financial Times i dag den 15 mars.

Tidningen syftar på försöken att rädda den amerikanska storbanken Bear Stearns. Bankens aktiekurs sjönk 47 procent i fredags sedan det stod klart att den inte längre kunde hitta krediter till den dagliga verksamheten. Den amerikanska riksbanken FED grep in och garanterade hundratals miljarder dollar för att hindra bankens fall. FED är statligt och de pengar man ställer upp med kommer så småningom att hämtas ur skattebetalarnas fickor. Det är mindre troligt att bankens aktieägare kommer att drabbas trots att de varit med och tjänat stora pengar på Bear Stearns finansiering av bostadslån till familjer som inte borde ha skuldsatt sig eftersom de enligt alla vettiga kalkyler inte kunde betala tillbaka sina lån.

Intressant?
Borgarmedia: E24_1, E24_2, DN,
Andra bloggar om: , , , , , ,

Lämna ett svar