Israel stryper ostraffat Gaza

Den totala humanitära katastrofen närmar sig snabbt i Gaza, sedan Israel helt ostraffat blockerar all tillförsel av olja och bensin till det inringade getto som Gaza blivit. Till följd av den israeliska regeringens blockad har FNs flyktingorganisation tvingats inställa leveransen av mat till den belägrade befolkningen? En miljon av remsans 1.5 miljoner innevånare är beroende av FNs matprogram. John Ging är chef för FNs hjälpprogram i Gaza.

-Redan för tre veckor sedan varnade vi de israeliska myndigheterna för den katastrof som väntar, men inget händer. Det är en skymf mot det palestinska folkets värdighet och ett brott mot de mänskliga rättigheterna och internationell lag, säger John Ging.

Utan olja stannar det mesta. Elkraftverket går på tomgång och hushållen är nästan helt utan ström. Gazas gator är tomma på bilar. Åsnor och hästar gör sitt bästa för att varutransporter ska fortgå. Sopavfall kan inte längre fraktas bort och samlas därför i hög på gatorna. Många sophögar brinner och vatten saknas för att släcka eldarna. Stanken av brinnande sopor ligger över hela Gaza stad.

När svenska dignitärer i maj åker till Israel för att fira landets 60-årsjubileum ger de extremisterna med Oelmert i spetsen en hjälpande hand. I dessa dagar av hettsiga debatter av Olympiaden i Kina är det en skam att Mona Sahlin med fler tar fram festkläderna för att skåla med ledarna för ett land som stänger in ett helt folk i ett fängelse utan tak.

Intressant?
Bloggat: Svensson, Rawia, Motbilder,
I media: DN1, DN2, SVD1, SVD2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

3 svar på ”Israel stryper ostraffat Gaza

  1. Pingback: Svenska höjdare tar ställning för fortsatt israeliskt massmördande « Trottens Betraktelser

  2. Vaför ska israel se till att förnödenheter kommer in i Gaza? Eller rättare sagt: Varför ska israeler försörja ett folk som har som mål att utplåna deras land?
    Varför vänds inte de palestinavänliga blickarna istället mot Gazas naturliga bröder och vänner – i första hand Egypten och Jordanien?
    Palestinska krafter har för inte alltför länge sedan tagit sig igenom den stålmur som finns mellan Palestina och Egypten – men som egyptierna åter täppt till. Varför talar världen inte om den muren och varför skallar inte kraven på att Egypten ska låta den gränsen vara öppen permanent? Så att arabiska bröder och systrar fritt ska kunna få stöd från det hållet – eller ta sig söderöver in i Egypten och undan det israeliska och ofta självförvållade ”förtrycket”.
    Ska Gazadelen av Palestina vara ett eget land så får folket där se till att sköta sig själv med hjälp av sina släktingar och vänner. Inte kräva att folket de vill förgöra ska hålla dem både med förnödenheter och arbete. Kravet på Israel att lösa Gazas problem är absurt.

  3. Pingback: Trottens Betraktelser » Svenska höjdare tar ställning för fortsatt israeliskt massmördande

Lämna ett svar