”Lycka till i kampen!”

Klubbstyrelsen för IF Metall Volvo Lastvagnar AB i Umeå skulle platsa i ett skyltfönster för hur en demokratisk och kämpande fackförening ska ledas. I en sådan fackförening fattas också oftast bra beslut. Som tidigare anställd vid Volvo Lastvagnar i 27 år, om än i Göteborg, så värmer det extra att läsa att klubbstyrelsen där uppe i björkarnas vackra stad ger ett välkommet stöd för sjuksköterskornas fackliga kamp. Klubben organiserar 2 100 metallare:

Lycka till i kampen!

Vi stöder sjuksköterskornas kamp för högre löner. Vi tror att er kamp kommer att vinna en ännu större sympati och respekt från allmänhetens sida om ni bygger fackliga broar till Kommunals medlemmar inom vården vars löneläge också måste uppvärderas. Vården skulle inte fungera utan ert gemensamma arbete.

Vi vill uttrycka vår solidaritet som

  • ett stöd till en uppvärdering av löner inom den kvinnodominerade vården och omsorgen.
  • ett stöd till en väl fungerande sjukvård och omsorg vars kvalitet är beroende av att personalen värderas på ett rimligt sätt.
  • ett stöd till en grupp löntagare som vågar ta striden och utmana den ”norm” som sätts som tvångströja över hela arbetsmarknaden och som riskerar konservera löneskillnader mellan mäns och kvinnors arbetsmarknad.”

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 svar på ””Lycka till i kampen!”

  1. Pingback: Volvoarbetare stöder vårdstrejken | Svensson

  2. Pingback: Volvoarbetare till stöd för vårdstrejken « Trottens Betraktelser

  3. Pingback: Kravaller på 1 maj? | Subversio

  4. Pingback: Trottens Betraktelser » Volvoarbetare till stöd för vårdstrejken

Lämna ett svar