I klimataktionens tider…

Om någon tror att de höga herrarna i finans- och industrivärlden tänker föregå med gott exempel i kampen mot klimatförändringen är det dags att tänka om. De är totalt oberörda och ser sig inte själva som en del av problemet. -Vi är för viktiga för att behöva bry oss, verkar vara den devis som styr deras agerande. Just nu syns det bäst i statistiken över produktion och försäljning av privata jetflyg. Den ena konstruktören efter den andra bjuder ut privata jet i prisklasser från 3 miljoner till 40 miljoner dollar. I fjol såldes det för första gången mer än 1 000 av dem, upp från 886 året innan till exakt 1 138. Just nu pågår flygmässan i Geneve. Där rådet det stor optimism. Det räknas med att 13 500 privatjet kommer att säljas inom de närmaste tio åren till ett belopp av 200 miljarder dollar. Har dessa herrar någonsin hört talas om CO2 ?  Säkerligen, men det är inte ett problem för jetsetet. De tycker att lösningen är cykelsemester för kreti och pleti. Med lite tur kanske alla lågprisflyg går omkull så att det blir lite mera plats i luften när jetsetet tar ut svängarna.

I media: ”AB”,”SVD”,”DN”

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Lämna ett svar