Svart man till Vita huset! The ”Boss” sjunger för Obama!

Den 16:e oktober ställer rocklegenden the ”Boss”, Bruce Springsteen, tillsamman med sångaren, pianisten och kompositören, Billy Joel, till med en riktig rockfest i New York.

”The boss himself”

Galan har lagts samtidigt som Barak Obama utkämpar den sista TV-duellen med den skadskjutne gamle piloten och fastighetsmiljardären McCain. Bruce och Joel ger här sitt stöd till Obama för att få in ”en svart man Vita huset..”.

Billy Joel ”in action”

Visst vore det fantastiskt om just en svart man, eller som man brukar säga en färgad man, blir president i USA. En riktig bräsch in i den kompakta muren av vit elit. En viktig skillnad. Men när det gäller politiken i stort är och förblir Barak Obama desvärre en del av den rika elit, eller klass, som styr i USA. Med sina krig och sin vedervärdiga börs.

Det är dessvärre så att den amerikanska radikalismen först måste uppleva en politisk depression över ett eventuellt presidentskap från USA:s första färgade presidentskap. Ur katastrofen i Irak och med destabiliseringen av Wall Street kanske en andra amerikansk revolution kan få sin födsel. Obamas eventuella presidentskap skulle då bara bli till en smärtsam första födselvärk. Kanske cyniskt men politiska omdömen ska inte grundas på mediala illusioner. Det finns verkliga gnistor av motstånd i den amerikanska så torra politiska prärien. När det blåser upp på allvar då vet vi vad som kan hända…

Men inte skadar det Obama eller oss att vi under tiden lyssnar på andan i den gungande ”Born in the USA ” och reflekterar över dess budskap:

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

I pressen: DN1,DN2,DN3,SVD1,SVD2,AB1,SDS1,

Ett svar på ”Svart man till Vita huset! The ”Boss” sjunger för Obama!

  1. Om någon spelar ut the ras i kampanjen, så är det Obama och demokraterna. Centralt tema i Obamas ställning är Unity, men som Senator och i tidigare aktiviter har han följt vad han predikar.

Lämna ett svar