Inte en man, inte en enda krona till USA:s krig i Afghanistan!

Ta hem alla

Svenska soldater!

I morse kunde Svenska Dagbladet avslöja att svenska officerare är djupt insyltade i NATO:s och Karzairegimens krig i Afghanistan. Svensk trupp har utan vidare deltagit i stridande förband, om än som ”rådgivare” år den korrupta Karzais soldater. SVD berättar att 25 ”fiender” dödats i dessa operationer.

–Fienden kan vara allt från talibaner och upprorsmän med politiska avsikter till smugglare och banditer, säger den särskilda svenska gruppens chef, överste Gunnar Söderström.

Avslöjandet var väntat men innebär ändå ännu en stor reva i den dimråda som riksdag, regering och profitmedia i Sverige lagt ut om de sociala och politiska konsekvenserna av Sveriges militära stöd åt USA:s militära strategi i regionen.

”Fienden” kan som överste Söderström skriver vara vem som helst. Att Sverige och Iran (!) för tillfället backar upp den Norra Alliansens knarkhandlare, som har en vilande vapenvila med Kabulregimen, kan i morgon, på slagfälten komma att betyda att vi över några nätter kanske också deltar i de militära inbrytningar i Pakistan som väntar. Ett svar på den stridande svenska truppen kan mycket väl vara, inte bara att andra svenska soldater sprängs i luften på en av Mazar Al-Sharifs bakgator. Eller att Odenplans T-banestation efter ett attentat mitt i rusningstrafiken blir en ända stor rivningstomt. Nu blir det också enklare att förstås varför Sven Tolgfors så gärna vill att FRA signalspanar på afghaner. Liksom vi också bättre förstår varför man så gärna vill att Jas Gripen ska ”träna” i Afghanistan.

Slutsatsen är självklar. Ta hem all svensk trupp från Afghanistan nu! Inte en skattekrona till USA:s krig.

Ps. Vad säger ”fredsvännerna” i Miljöpartiet? Vad säger Carl Bildt? Ds.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

I pressen: SVD1,SVD2,AB1,

15 svar på ”Inte en man, inte en enda krona till USA:s krig i Afghanistan!

 1. en miljon man, oändligt med pengar, sverige måste få substans o stå för vad det är!!!!!m.a.o ett rike, ingen flyktingförläggning för brottslingar

 2. Så du vill låta talibanerna fortsätta mörda och våldta bara för du inte vill stödja kampen för befolkningens frihet!? Jävla kommunistsvin

 3. mera sanningar???bomba lran sönder o samman, blir det bomber över, slösa dom över somalia o syrien, rena anti-länder, gent emot sverige, onda han bara.o just jävlarna från de värsta folken kommer hit, fyy fannn

 4. Ni är två okunniga gamla tokar som ger sig på att analysera en omvärld där ni inte längre hör hemma eller förstår.

  Ert irrationella och refelxmässiga USA-hat får er som vanligt att bli blinda för ondskan i det alternativ ni själva förespråkar.

  Tänker inte diskutera er smörja mer än att konstatera att ni uppenbarligen hellre sett att Afghanistan fortfarande styrdes av talibanerna som ju var ett av den moderna historiens värsta mördarpack. Lite som ni själva hade blivit om ni fick makten när det begav sig. Intoleranta, fascistiska och mordiska.

  Vi andra som är lite mer demokratiskt och humant sinnade inser att afghanistan nu förtjänar en chans. Man förtjänar en demokratisk regering och just nu krävs västeländskt militärt stöd för att få det.

  Sådana som ni är inte ett dugg bättre än nazisterna och vi får bara tacka vår lyckliga stjärna för att er tid är över. Ni är samma fascistiska pack.

 5. Ska vi dra hem och överge afghanerna? Vänsterfolket är ju knäppa, men om ni någonsin får igenom det här så förväntar jag mig att se höga vederbörande ansvarig för denna blogg stå först i ledet med offervilliga oskyddade biståndsarbetare.

  Vi har ett moraliskt ansvar att hindra krig och främja stabilitet och demokrati. Demokratin kommer inte från talibanerna och historiskt kan vi bara konstatera att ”våra skurkar” på sikt blivit demokratier – Taiwan, Sydkorea, Chile m.fl.

  Vänsterns skurkar har däremot fortsatt vara skurkar på vanliga människors bekostnad.

  Att vi ska dra hem soldaterna från Afghanistan bara för att några individer i Sverige fruktar ett terrorangrepp i en tunnelbana är också otroligt fegt. Nä men låt afghanerna lida, bara svenskarna är säkra.

  5,56 piercing är det enda språk talibanerna förstår. Låt oss tala det med dem.

 6. Vi har inget moraliskt ansvar att ställa upp som legosoldater åt USA. Dessutom är det USA som ställt med soppan där borta samt den i Irak.
  Nu när de inser att de inte klarar av det själv kommer de springande till oss och tigger hjälp.
  Lite som en unge som krossat en ruta och springer hem till mamma för att få hjälp eftersom ägaren till rutan springer efter.
  Skillnaden är bara att det är inte stenar som kastas och det är inte fönsterrutor som dör.
  Fast ordet legosoldater är nog lite fel kom jag på. En legosoldat får trots allt betalt. Vi betalar för våra själva.

 7. Man behöver inte dela Göte Kildéns världsbild för att vilja ta hem svenska soldater från kriget i Afghanistan.
  Man kan mena att Sveriges försvar bör försvara Sverige. Man kan mena att försvarsmakten ska vara just det och inte bli krigsmakt i USA-imperiets sold. Man kan mena att afghanerna inte behöver mer militär och bomber, som dödar civila, som ger talibaner och andra motståndare till den utländska militären ökat stöd, som göder konflikten.
  T o m presidenten Karzai är bekymrad, bara inte våra hemmakrigare!

 8. SVD avslöjade inte ett skit. Att svenska trupper deltagit i strider mot talibaner och annat pack har varit känt sedan dom åkte dit.

  Det är den starkes SKYLDIGHET att stå upp för den svages rättigheter. Det är vad Sverige gör i afghanistan.

  Men visst kan vi ta hem våra trupper och helt enkelt lämna afghanistan åt sitt öde. Nämligen ett talibanstyrt land där kvinnor och otroende behandlas som ohyra.

 9. @jon.

  Det är vår skyldighet att ställa upp som observatörer och som fredsbevarande styrka under FN’s mandat, inget annat.

  Detta som ”försvarsmakten” ägnar sig åt har de inte mandat för, därför ska de fråntas befälet, soldaterna skickas hem tills saken är utredd och ansvariga för ställts till svars.

 10. Sverige har varit inblandat i många krigssituationar, bla på Balkan och framför allt i Kongo. Att tro något annat är naivt när Sverige varit inblandade med ”fredsbevarande” styrkor i så många år.
  Att Talibanerna åkte ut från landet är i mina ögon toppen, men det är klart, Vill författaren bo i ett Talibanstyrt land så får denne mer än gärna flytta dit för mig.
  Detta rent kommunistiska påhopp mot USA som stormakt är bara förlegat 70- tals trams från en totalt desillusionerad övervintrad marxistleninist

 11. Om resten av världen tar hem sina trupper från Afghanistan, vad händer då? Blir det bättre för Afgahnistans befolkning? Kommer alla snällt och fint gräva ner stridsyxan och leva lyckliga i alla sina dagar? Afghanistans historia talar sitt tydliga svar.

  Afgahnistan är en av världens fattigare länder, som världen länge vänt ryggen till. Det Sverige nu gör är inte att agera legosoldat åt USA, det är att hjälpa Afgahnistans regering att få kontroll över sitt eget teritorium, så att utlänska trupper som USA:s inte längre kan moitivera sin närvaro. Målet är att Afaghanistan skall sköta sina egna inre angelägenheter utan inblandning utifrån. Utan hjälp klarar landet inte detta mål. Afghanistans kvinnor och barn har lidit under talibaners tid vid makten. Flickor fick inte gå i skolan, kvinnor förtrycktes, kulturutbudet ströps till ett knappt existensminimum medan knarkodlingen florerade och organisationer som Al-Quaida fick beskydd. Alla problem är inte lösta men det blir långsamt bättre i takt med att stadsmakten tar över makt och kontroll från lokala klanledare och banditer får ge upp sitt styre.
  Afgahnistan behöver oss, låt oss inte svika igen!

 12. Pingback: Dra tillbaka trupperna från Afghanistan | Svensson

 13. Svenska soldater skall ej ut ur Afghanistan ! De gör ett gudomligt bra jobb där. Alla som skriver dessa bloggar skriver massa skit som inte är sant. Alla som skriver dessa bloggar har inte tagit reda på fakta. Alla som skriver dessa bloggar vet inte vad svenska soldater gör i Afghanistan. Ända anledningen till att dra ur styrkan är att sätta in den i konflikten mellan Gaza och Israel vilket är på tal från regeringen. Svenska soldater dödar inte så mycket dom desarmerar bomber och minor så att barn inte ska leka med dom och sprängas. Att vara i en så kallad ” hot zone ” som betyder väpnad/orolig/krigs zon går inte som soldat att inte avlossa ett enda skott.

Lämna ett svar