Labrador åt upp dataglasögon…

Freja alias Kolbiten alias Svarta Damen

”No auto”

Håller på att lära mig hur man klickar över egna bilder från kameran till bloggen. Det gäller att ta en bra omväg över nätet för att få med sig bilden till bloggen. Här är det vår labradortik Freja, även kallad Kolbiten eller Svarta damen, som får visa upp sin vackra nos på en testbild. Den som väntar på någon politiskt skarpsinnigt kan alltså klicka vidare.

På fotot är hon tio veckor. Nu har hon hunnit bli fem månader. Lite mer ordningssam och lite mer lydig. Men mjölktänderna kliar och i förrgår natt blev mina svindyra data- eller terminalglasögon alltför frestande. Vid läggdags hade jag puttat in dom i ett hörn på fönsterbänken. Men hon lyckades ändå nappa tag i bågarna och när vi vaknade fanns det bara lite skrynklig ståltråd och några ledsna plastbitar i en sorgsen hög på köksgolvet.Dessutom ett av glasen, Men bara ett! Tack och lov var materialet egentligen inte glas utan någon form av finhärdad plast – så den sista resten av mina flotta glasögon fick på naturlig väg finna sitt  utlopp till frihet.

Resten av söndagen blev heller inte så lyckosam. I ett annat ärende passade vi på att ställa in bilen högt upp på ett parkeringsdäck vid Femmans köptorg i Göteborg. Eftersom vi bor på landet och parkeringen var gratis var tanken att Freja en liten stund skulle få vänja sig vid hissar och gå fot bland stressade storstadsmänniskor. Det gick också alldeles utmärkt. Men eftersom bilparkeringen var gratis var jag inte så noga med biljetten. I hissen upp till bildäcket blev det trängsel och jag blev av med det i och för sig nollade kvittot.

Men så gick det inte an att ta sig ut ut. Det vart bom stopp. Bommen gick helt enkelt inte upp utan biljett. Det gick inte heller att hämta ut en ny vid infarten eftersom jag inte vägde lika mycket som en bil. ”No Auto” lyste det bara på automatens display när man tryckte. Ja, jag kunde inte ens förvandla mig till en bil genom att hoppa. Det lyste lika förbannat ”No Auto”. Parkeringsgaragets kassaservice var stängd eftersom det var gratisparkering hela söndagen. Men en ringklocka och en högtalare lotsade mig fram till ett kyffe med en Securitasvakt. ”Det står faktiskt längst ner på biljetten att den måste bevaras”, sa hon. Det blir en straffavgift på 250:-.

Gårdagens visdomsord blev helt enkelt: Håll i dina terminalglasögon och glöm inte dina läsglasögon hemma.

För min egen del tänker jag dessutom för all framtid bojkotta Femmans köptempel i Göteborg…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Ett svar på ”Labrador åt upp dataglasögon…

  1. Lite spill får man räkna med när har en bedårande liten valp 🙂

    Min ena hund behagade sätta i sig musen till min dator, samt förstörde tangenbordet. Den datorn blev aldrig sig själv därefter. Det blev till att skaffa en ny. Just då tyckte jag inte att valpen var ett dugg charmig, fast han annars var en väldigt söt och rolig liten herre, och är fortfarande, 6 år senare.

Lämna ett svar