Ockupationen av Don Muang

De fällde en demokratiskt vald regering Ockupationen av Bangkoks två flygplatser är över. Men den politiska krisen är långt ifrån över. Efter Konstitutionsdomstolens beslut att upplösa regeringspartierna skulle Kungen tala i dag på sin 81-årsdag och sedan skulle parlamentet samlas den 8 december för att tillsätta en ny regering, men båda evenamngen är uppskjutna till obestämt datum. Spekulationerna om Kungens hälsa startade omedelbart eftersom det aldrig hänt förr att han inte talat till nationen på födelsedagen. Ur vilka partier den nya regeringens ministrar kommer att tas är oklart. De upplösta partierna har egen majoritet i parlamentet och hur militären och PAD ska undvika att det bildas en ny regering baserad på medlemmar ur dessa partier är det svårt att se. Kanske Kungen kommer att uppmana till att det bildas en nationell samlingsregregering. I så fall blir det så. För ingen i Thailand vågar gå emot Kungens önskningar.

Foto. Ronn Aldaman

Vill du komma i kontakt med Ronn för foton från Thailand skriv till benny.asman1@gmail.com

Någon riktig ”final showdown” blev det aldrig.

Organisatörerna av ockupationen var inte vänliga mot amatörfotografer

Ingen risk att bli störd av ankommande turister

Att komma in var inte lätt

Ankomsthallens golv fick duga till tuppluren

Även äldre lockas med till det anti-demokratiska PADs gula gäng

Det fanns de som inte ville bli igenkända

Och andra som visade musklerna

I media: SVD1,SVD2,ETC,DN1,SVD3,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Lämna ett svar