Julen är över-bloggen lever ännu.

Bloggåret 2009 startar

Kära läsare,

Det är slut på helgerna. Tack för det. Det har verkligen kliat i tangentfingrarna. Nu är det dags igen. Ett nytt bloggår öppnar sig. Vi ska som vanligt göra vårt bästa för att hänga ut ansvariga för det hårda förtryck som under 2009 blir vardag för många.

Det blev ingen tårta

Men först ska jag hänga ut alla flaggviftande journalister. Småkronorna ska ju inte hängas ut. De spelade en fantastisk ishockey. Men de hysteriska sportjournalisterna lär sig tydligen aldrig. Det är alltid samma blågula fanfar som trumpetas ut, som om svenskheten vore en garanti för vinst. Egentligen var det ingen idé att spela matchen. Vinsten var redan given.

-I natt tar vi Guld, skrev den ene.

-Småkronorna är bättre i allt, skrävlade den andre.

-Hurra, Guldet är vårt, skriade den tredje.

Och så vidare. Vilken tur att dessa narrar inte analyserar och kommenterar annat än sportevenemang. Kanadas juniorer har alltid (nästan) vunnit VM. Kandas juniorer kommer alltid (nästan) att vinna VM de närmaste 25 åren. Det är normalt och det handlar om slagstyrka. Inte muskler. Men tiofallt fler aktiva juniorer att välja bland. Och hundrafallt större finansiell uppbackning av juniorhockeyn. Svårare är det inte. Men det fattar inte den som ser världen genom blågult filter.

I juldagarna förlorade en hop stenrika personer sammanlagt 350 miljarder kronor. Alla var de « offer » för « finansgeniet » Bernard Madoff. Här kan man inte annat än glädjas. Krösusar med miljoner att investera lät sig lockas av Madoff som i ur och skur lovade tio procents avkastning. Ingen fattade eller ville fatta att det handlade om ett enkelt pyramidspel. Siste investerarens pengar användes till att betala de tio procent som de tidigare deltagarna väntade sig. Inte ett öre investerades i vare sig industri eller finans. En del hamnade i Madoffs fickor och resten i tioprocentig utdelning. Just därför kan man glädjas. Madoffs pyramidspel hade ingen som helst inverkan på den verkliga ekonomin, ingen vanlig arbetstagare med normal lön  drabbas . När sen Madoff inte hittade fler som ville delta föll naturligtvis hela schemat samman som ett korthus.

Mitt under julhelgen passade de zionistiska hökarna i Israel på att invadera Gazaremsan och sprider nu död och lidande bland palestinierna bosatta i det gigantiska fängelset Gaza. Varje rättskännande människa kan inte annat än önska Israel ett gruvligt nederlag och att 2009 blir ett år det palestinska folket kan se tillbaka på med glädje. Tyvärr ser det just nu becksvart ut. Motståndet på Gaza behöver allt vårt stöd. En massiv mobilisering kan sprida hoppets ljus i natten.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

4 svar på ”Julen är över-bloggen lever ännu.

 1. JVM. Vad hjälper det att gnälla? Jag är alldeles förbannat trött på att Sverige alltid och utan undantag förlorar mot Kanada i VM-finaler, för att sen glädjas över beröm från våra egna idiotsportjournalister: ”egentligen var ni bäst, grabbar”, som om det var det turneringen gällde. Vilken ynkedom. Fatta nån gång att grishockey måste besvaras med grishockey och inte med gnäll. Svenska spelare är nog så stygga mot varann, men mot kanadicker törs de minsann inte. Vad är det för fega kräk som inte ens kan skydda sin målvakt, jag bara frågar!? Tre Kronor = Satans FLICKGÄNG! De får tammefan sluta lipa och lära sig slåss i stället.

  Men det är klart, med en inhemsk politikerstyrd hockeykultur som prioriterar jämställdhet, klimatklrisen, idrottens förbrödrande tjusighet, mänskliga rättigheter, HBT-kompetens etc. framför guld blir det ju tyvärr såhär.

  – Peter Ingestad, Solna

 2. Nu kan ju iofs alla tycka pch prioritera hur dom vill. Själv föredrar jag mänskliga rättigheter, jämställdhet, ett klimat och homosexuellas rätt att få leva som dom vill framför ett VM-guld i JVM. Peter håller inte med, och det visar väl ganska fint vad det är för människa bakom tangenterna där borta i Solna..

 3. Peter,
  Jag vet inte om du har sura uppstötningar efter all glögg eller om du bara är sådan. Men sett till hur Gnagets supportrar brukar bete sig kan jag förstå varifrån dina uppstötningar kommer.
  Förresten- Vad är det för fel på FLICKGÄNG?

 4. Ibland blir man överraskad!
  Lyssnade på någon typ av ekonomnyheter under 13-dagen.
  Där presenterades en analys som inte var av det vanliga slaget, man sa ungefär så här:
  Det största problemet är att lönernas andel av produktionen är för liten i förhållande till vinstens andel!
  Vi som nästan alltid får höra hur viktigt det är att hålla tillbaka löneökningarna så det inte ”bara blir luft i plånboken”!
  Vem sa då detta, var det en LO-ekonom eller nån sosseekonomitalesman, nix det var finansmannen Robert Weil!!
  Länk:
  http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?Artikel=2549738

  //Palma

Lämna ett svar