Medias islamofobi

Medias moraliska kollaps.

Europeiska och i ännu högre grad amerikanska media  visar upp ett ofantligt moraliskt förfall. Allt görs för att skyla över och ”förklara” det uppenbara. Israel begår grova krigsförbrytelser. Men drakar som New York Times och Washington Post förmår inte skriva en enda artikel om vad som nu sker utan att Hamas raketer jämställs med den israeliska arméns tunga bombardemang.

-Hamas bröt ju vapenvilan och får skylla sig själv eftersom de inte vill förhandla, påstår media.Vid sidan av att det är en lögn är det inte heller ett brukbart argument. De senaste 10 åren har enligt israeliska källor sammanlagt 20 israeler dödats av Hamas raketer. Israel dödar 600 palestinier som en kollektiv vedergällning för en dödad israel. Det var dessutom inte Hamas som bröt vapenvilan. Den 4 november dödades sex palestinier av israeliskt flyg och den 14 november attackerades Gaza på nytt. Hamas raketer började falla efter den 14 november. Vad gäller att prata med varandra är det Tzipi Livni som dagligen upprepar att hon ”talar inte med  terrorister”.

För att verkligen se medias hyckleri och falska objektivitet kan vi för ett ögonblick tänka oss att det omvända skedde. Som genom ett trollslag blir Hamas raketer precisionsbomber som dödar 20 israeler för varje dödad gazabo. Tänk efter igen. Vad skulle hända och hur skulle rubrikerna i västerländska media se ut ? Inom 48 timmar skulle USA lägga en bombmatta över Gaza och Sarkozy, Kouchner, Merkel och vår egen Kalle Stropp extatiskt vifta på svansen. Men som sagt, det var bara ett tankeexperiment. Under tiden fortsätter bomberna att falla över Gaza och våra media vrider händerna i förtvivlan över hur svårt det är att ta ställning mellan förtryckare och förtryckta när de senare är araber. Kan det möjligen bero på en grundmurad islamofobi?

I media: DN1,DN2,SVD1,SVD2,Sydsvenskan,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

4 svar på ”Medias islamofobi

 1. Pingback: Meningslöst avtal | Svensson

 2. Det är den gamla vanliga nazism med sin syn på herrefolk och undermänniskor. Araber är mindervärdiga medan de invandrade israeler från Europa och Amerika är vita herremänniskor.

  Granska ordvalen i medierna och översätt de till vanligt språk. Då ser du det. Islam är bara en förevändning ty araberna är muslimer. Med icke-människor talar man inte. När de slåss gäller det att förinta de.
  Så gjorde tyskarna med osteuropeerna för inte så länge sedan. För att inte tala om dåvarande icke-människorna, Europas judar! Tala om historiens ironi när offer blir till gärningsmän!

 3. Pingback: Claeskrantz.se » Blog Archive » Israel utan strategi - Åratal tills Gaza är uppbyggt

 4. Kildén & Åsman – en ny blogg på vänsterkanten

  Två politiska veteraner som varit med sen 1968 har bestämt sig för att starta en blogg. Det rör sig om Göte Kildén, en gång i tiden anställd på tidningen Internationalen och senare en legendarisk fackföreningsman på Volvo Lastvagnar i Göteborg och Benny Åsman, en flitig medarbetare i tidningen Internationalen.

  Bägge två hör dessutom till den skara personer som var med från början i föregångarna till dagens Socialistiska Partiet (SP). Göte i Revolutionära Marxister (RM) och Benny i Bolsjevikgruppen. Dessa två grupper slog sen ihop och blev Revolutionära Marxisters Förbund (RMF), den organisation som idag heter Socialistiska Partiet. De är den femte bloggen med anknytning till SP i Sverige och det handlar om två erfarna skribenter, så den kan säkerligen bli läsvärd.

  (citat, Svensson)

Lämna ett svar