Det stinker om Israels demokrati – arabiska partier förbjuds

”Varje röst för Kadima

är en kula i bröstet

på ett palestinskt barn i Gaza”

Ahmad Tibi från Förenade arablistan

För en liten stund sedan kom det häpnadsväckande beskedet att Israels Centrala Valkommission förbjuder de två arabiska partierna att ställa upp i landets riksdagsval i början på februari.

Med en stor majoritet tog man ett uppenbart politiskt beslut och hänvisade till landets konstitution om att Israel är ”en judisk stat”. Innan fredag måste Högsta Domstolen ta ställning till kommissionens häpnadsväckande förbud. Landets en miljon araber som redan är berövade det mesta av sina medborgerliga rättigheter, bland annat kan man inte äga jord eller ingå i landets militär, riskeras nu också helt uppenbart att fråntas möjligheten att ens rösta på sina egna representanter. Det stinker om Israels demokrati.

Atham Tibi från Den förenade arablistan fördömde beslutet:

”Detta är ett rasistiskt land, men vi är vana vid denna typ av strider och vi kommer att segra….detta kommer bara att öka stödet från den arabiska allmänheten för dess ledare. Detta var en politisk rättegång ledd av en grupp fascister och rasister, som vill se ett Knesset (riksdag) utan araber. Detta är en del av valkampanjen och varje röst för Kadima (det största regeringspartiet) är en kula i böstet på ett palestinskt barn i Gaza.”

Tibi slutade sitt angrepp på det poitiska beslutet med att anklaga regeringen för folkmord. ”Vi anklagas för att störa civila”, sa han. ”Men det ni gör i Gaza, det är folkmord. Ni dödar barn.”

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

I pressen: DN1,DN2,AB1,AB2, SVD1,SDS1,SDS2,DN3,

Lämna ett svar