Israel bygger bort alla chanser till fred

Lämna tillbaka varje kvadratmeter !

Det går från klarhet till klarhet i Mellanöstern. Israels härskare är bara intresserade av den fred som råder då den som förtrycks blir för trött för att sprattla emot. Det må skrivas tusen FN-resolutioner och Tzipi Livni får fälla tusen krokodiltårar i tv-nyhterena, den brutala sanningen på plats är att den israeliska koloniseringen av Västbanken och östra Jerusalem fortsätter i accellererat tempo. Det avslöjade i dagarna dagstidningen Haaretz, Israels största och mest respekterade tidning. Tidningen hänvisar till en rapport som regeringen sett sig tvungen att mörklägga för att den ”kan utgöra en fara för Israels säkerhet och skada våra internationella relationer” som Ehud Barack uttryckte det.

Enligt Haaratz visar rapporten att av de 120 illegala bosättningarna på Västbanken byggdes ett trettiotal på jord som stulits från palestinska ägare. Självfallet ett brott mot alla etablerade krigslagar, som förbjuder expropriering av ägodelar i ockuperat territorium. Men vem bryr sig om internationella krigslagar när det handlar om att försvara det sionistiska statsbygget? Två tredjedelar av bosättningarna byggdes dessutom utan någon som helst form av bygglov eller helt utan respekt för bygglovens villkor.

I östra Jerusalem rivs för att lämna plats åt israelisk bosättning

Mellan 2007 och 2008 ökade antalet ”nybyggare” från 270 000 till 285 000. Olmert och andra sionister hävdar att detta bara svarar mot den naturliga tillväxten av befokningen i bosättningarna. Men eftersom befolkningstillväxten i kolonierna är fem procent är det egentligen den form som koloniseringen tar.  Nybyggena runt östra Jerusalem fortsätter också i tilltagande tempo. Det Stor-Jerusalem som nu är i uppbyggnad kommer att helt innefatta det arabiska östra Jerusalem och göra varje tvåstatslösning med östra Jerusalem som palestinsk huvudstad helt omöjlig. Kvar finns nu bara ett obebyggt område i östra Jerusalem, den zon som kallas E1. Också där pågår nu förberedelser för en bosättning som när den blir klar kapar Västbanken i två helt separata delar.

Som sagt. Må tusen resolutioner skrivas. Må tusen krokodiltårar fällas över den ”terroriserade” israeliska befolkningen. Det ändrar inget i sak. Israels sionistiska härskare vill ingen fred uppnå. Målet är ett Stor-Israel, där det inte finns plats för en palestinsk stat värd namnet. Bäst vore det om alla palestinier kunde fördrivas till Egypten och Jordanien. Men om nu det inte går, bland annat av internationella skäl, ska de endast få tillgång till bantustans som till 100% blir beroende av internationella hjälpsändningar.

Den fred alla israeliska ledare säger sig sträva efter kommer aldrig att bli verklighet så länge inte varje kvadratcentimeter mark som stulits från det palestinska folket lämnas tillbaka.

Andra bloggar:Svensson,Björnbrum,Esbati,Jinge,Röda Malmö,Carl Bildt,

I media: SVD1,Fokus,Dagens Arena,DN1,DN2,SVD2,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Ett svar på ”Israel bygger bort alla chanser till fred

  1. Pingback: dagens Mandela & varför Mandela « Kritikerbloggen

Lämna ett svar