Vi vann – skriver Janne sopgubbe

”Nu är jag en riktigt

GLAD SOPGUBBE”

Efter några dagars vild strejk åkte Liselotte Lööf AB och moderaternas borgarråd Ulla Hamilton på en riktig sopa och tvingades slå back. Detta efter indirekta och demokratiska förhandlingar med de strejkande själva. Det återstår att se om LLAB håller sina löften. Poänglönesystemet ska vara kvar. Månadslönen med lönesänkning är borta. Det finns också löften om att arbetsmiljön och belastningstak ska finnas med i kommande upphandlingar. Men de arbetare som nu svetsats samman genom sin strejk håller garden uppe om löftena skulle svikas. Under strejken fick vår blogg ett uppskattat längre inlägg från en av de strejkande: ”Janne sopgubbe”. Han är nu tillbaka med en hälsning:

Image

Bild/Proletären

Ja, då var strejken slut.

Vi vann på alla punkter. Skönt. Nu kan man pusta ut och veta att jag kan jobba med sopor resten av livet. När man passerar 50 orkar man kanske inte springa längre och då vet jag att jag inte får sparken för att jag blir långsammare, plus att jag inte behöver jobba övertid för att få hem soporna. Vidare kan jag känna mig trygg över att få behålla den fasta anställningen vid entreprenörsbyten. När upphandlingarna kommer vart femte år.

Najs!! Nu är jag en riktigt glad sopgubbe. Till alla som klagar över några sopgubbars höga löner: Käften på er! De finns många som tjänar betydligt mer. Tex undervattens svetsare. Du behöver dykcertifikat, god kondition och svetslicens. Lön: Ett par miljoner om året. Undervattenssvetsare jobbar bara ett par månader om året. Vilka lyxlirare!! Fan va avundsjuk jag blir. Vem som helst kan bli undervattensdykare, sopgubbe, direktör, sjuksyster, direktör, städare, busschaufför . . . . eller?!?

Läs tidigare inlägg om sopstrejken och alla kommentarer:

http://www.fjardeinternationalen.se/blog/2009/02/06/renhallningsarbetarna-ratar-pa-ryggen/

http://www.fjardeinternationalen.se/blog/2009/02/07/stall-soppasen-utanfor-stadshuset/

http://www.fjardeinternationalen.se/blog/2009/02/09/berattelsen-fran-en-sopgubbe/

http://www.fjardeinternationalen.se/blog/2009/02/10/den-riktiga-sopan-ar-ulla-hamilton-m/

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Lämna ett svar