Avigdor Liberman -rasisten utrikesminister.

Avigdor Lieberman en vidrig rasist

Jag har en märklig känsla av att Isreals politiska ledare alltmer för landet in i en kris som sätter den judiska statsbildningen på spel. På ytan ser de sionistiska ledarna starkare ut än någonsin. Vänstern ligger i spillror efter att stora delar av den inte förmådde distansera sig från den brutala attacken i Gaza. Militären har färre belackare än någonsin och de få modiga som vågar protestera predikar i öknen.

Ändå ger landets ledare intryck av att vara blinda och döva. Netanyahu vet att Israel aldrig får den fred som majoriteten längtar efter så länge palestinskt territorium förblir ockuperat och antalet bosättningar ökar stadigt. Ändå kan han inte ens förmå sig att ta ordet ”paletinsk stat” i sin mun.

I går slöt Likhud ett avtal med extremistpartiet Israel Beitenou som leds av den öppet rasistiska Avigdor Lieberman. Inte nog med det. Lieberman blir utrikesminister och hans parti får troligen ministeransvaret för den inre säkerheten, turismen och immigrationen. Valet av Lieberman som utrikesminister kan inte ses som något annat än en ren provokation mot hela arabvärlden. Han sa för inte så länge sedan att alla araber borde dränkas i Röda Havet och har öppet uttalat sig för att alla palestinier som bor i Israel ska avge ett trohetslöfte till den judiska statsbildningen eller tvingas att lämna landet.

En alltmer absurd extremism verkar styra de härskande mot en situation där det israeliska samhällets interna motsättningar kommer att rasera den judiska statsbildningen. Men den långa vägen dit går troligen via en alltmer auktoritär och militariserad regim som låser in sig i den egna mytologin om David mot Goliath.

I media: DN1,SDS1,SVD1,

Bloggare: Svensson,Röda Malmö,Jinge,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

12 svar på ”Avigdor Liberman -rasisten utrikesminister.

 1. Jag vet inte var du är men vad jag kan läsa är att Netanya försöker att skapa en samlingsregering. En av avsikterna är att minska makten från höger. Det lutar nu åt att han kommer att ge Livni 21 mån. Majoriteten av Israel vill se slut på raketbeskjutningen från Gaza.

  Majoriteten av befolkningen önskar inget högre än fred. Det är araberna som inte vill ha fred med Israel. De vill inte ha israel. hamas skapades för att ersätta israel med en strikt islamisk stat.
  Hamas har i sina stadgar att eliminera Israel och odöda judar. Fatah har i sina stadgar att eliminera Israel . Nesrallah, i Syrien sa just att han aldrig vill acceptera en judisk stat. Saudarabiens förslag är att bli av med Israel genom att befolka israel med en majoritet av araber. Hamas och Hisbullah är Irans utsträckta armar. Syrien följer Iran. Syrien har i stort sett tagit över Libanon. FN översåg uppbyggnaden av Hisbullahs styrkor i Libanon.

  Hur rasistisk är Lieberman jämfört med Hamas och ….Sverige….. Judar är måltavlor i största delen av Europa, hela arabvärlden. Hur många judar finns det nu i Libanon och Egypten, Syrien, Saud arbien, Marocco, Jordanien… Läs Jpost varning förra veckan till israeler var de rekommenderas att inte åka. Det vore lättare att
  säga var de är säkrast …..i Israel. Judar i Frankrike, Australien…
  Hur många kristna finns det nu kvar i Egyptern och Libanon.

 2. Det är araberna som i krig efter krig gjort sitt bästa för att förgäves eliminera Israel. Det är Islams mål att eliminera Israel som en judisk stat. Egypten och jordan gjorde inget försök att skapa en Palestinsk stat i Gaza och på Västbanken som Jordan occkuperat mellan 1948 och 1967. I stället avsåg de att eliminera israel 1967. Egypten ville inte ha tillbaka Gaza, där de skapat ett växand flyktingläger.

  I USA säger skolbarnen varje dag en sk pledge of allegiance, trohet mot USA. Nya medborgare måste lova att stödja USAs konstitution och försvara USas flagga och vad den representerar.

  Västbanken är disputerat område sedan 1967. Israel har rätt till gränser som de kan försvara. Liberman har föreslagit ett utbyte mellan araber i själva Israel och Judar på Västbanken, att araber som vill vortsätta att bo i israel vill fösvara Israel som stat. Det är Ok att alla judar kan rensas ut till ingenstans. 54 miljoner araber har flyttat in i Europa. De sätter redan sin prägel på delar av Sverige, särskilt kring malmö Idag säger de att de inte tolerar judar. Imorgon eller redan u vill de införa Sharia,jämsides med svensk lag. Redan börjar svenska kvinnor känna sig säkrare utklädda i slöja. Ännu dröjer det väl innan slöja blir påbjudet och
  antika straff införda.

 3. Pingback: Fascister tar plats i Israels regering | Svensson

 4. Tror också att det här endast kommer att leda Israel till ruinens brant. Palestinierna kommer inte att försvinna, de ökar i antalet, vilket på sikt kan hota den judiska staten. Någon klarsynhet från knesset kan man inte skymta heller. Ockupationen och förtrycket fortsätter som vanligt.

 5. Eva,
  Som du ser lever vi i skilda världar. Jag har redan mött många personer med din bild av historien. I min schackklubb här i Bryssel är det många judiska medlemmar. Vi kan diskutera i stort sett allt under solen. Men med några är det alldeles omöjligt att diskutera Israels politik, ockupationen och framtiden. Det går inte att ifrågasätta ett kommatecken i sionismens historia och politik utan att omdelbart bli anklagad för anti-semitism. Det märkliga är att ingen som slungar ut en anklagels om anti-semitism inser att det är en fruktansvärd förolämpning. Ingen av er inser att det i praktiken innebär att anklaga folk för rasism, ja till och med för negationism och buntar ihop oss med idioter som Irans president. Ni är så förblindade av ert komplex -”alla vill oss illa”, att ni ser världen upp och ner.
  Till slut vill jag bara säga dig att dina formuleringar kring invandrade muslimer i Europa och Sverige är klart islamofobiska och gränsar till rasism. På den här bloggen har vi två röda linjer att inte överskrida- rasim och personlig smutskastning. Tar dina kommande inlägg steget över de linjerna då får du publicera dig på annat håll.

 6. Formuleringen om de 54 miljonerna menar jag inte men ger den för att ge perspektiv.

  Om man ser utvecklingen i Malmö, måste man reflektera. Händelserna kring tennismatchen visade vilket inflytande 30% invandrare har på den kommunala politiken. Repalu velade fram och tillbaka mellan att skylla på säkerhet och på att han måste ta hänsyn till att många av hans nya elektorat är anhängare av Hamas och har anammat Hamas klart rasistiska syn uttryckt i dess stadgar. Jag vill påstå att Hamas är klart rasistiskt. De förordar död av judar. De stod på banderollerna på lastbilarna Det är vi som bestämmer. Det var de som bestämde. De Israeliska tennisspelarna sa att de aldrig någonannanstans känt sig så hotade. För judar skulle jag vilja påstå att det är självpreservation och inte Islafobi att vara rädd för ökningen av muslimernas makt i Malmö.

  Hur många av dina judiska medlemmar i klubben har uttryckt hur de känner att resa runt i Europa och visa att de är judar.

  Det är sant att även den värsta antisemit inte vill bli anklagad för att vara antisemit eller rasist.

 7. Eva:
  Om man ställer kravet att ingen enda människa får kritisera Israels politik gentemot palestinierna och förnekar den historia som tom historiker i Israel idag erkänner, och om man kallar alla kritiker för ”antisemiter”, då kommer man snart att få höra alltfler, som inte har det minsta emot judar i allmänhet, säga att ”OK, är man antisemit för att man kritiserar Israels politik, då är jag väl antisemit då”. När det börjar hända, och det är nog bara en tidsfråga nu, då har man urvattnat begreppet ”antisemit” till den grad att alltfärre skäms för att kalla sig antisemit. Det öppnar för de verkliga antisemiterna. Så om jag vore vän av Israels politik skulle jag vara lite försiktigare med att kalla mina kritiker för ”antisemiter”.

 8. Ursäkta Eva:
  Inlägget skulle inte vara riktat direkt till dig, du skrev inte ordet ”antisemit”.

  Men till dig Eva: Dock använder du samma argument som dessa människor som anklagar alla kritiker av Israels politik för att vara antisemiter, och argumentet om hur Sverige och Europa numer håller på att tas över av muslimer är verkligen otäckt. Det låter precis som det där argumentet en gång, om att världen kontrollerades av judar och att världen var tvungen att försvara sig mot dessa och deras växande makt.

 9. Det är minst lika osant och förolämpande att kalla Israel en apartheid stat som att anklaga någon för att vara en antisemit.

  Hamas försvarare är minst lika förblindade av sitt komplex. Antisionism betyder oftast att man inte ser att Israel har någon rätt till en judisk stat. Antisemitism betydde en gång att man inte såg att judar hade någon rätt över huvud taget. Hamas och Fatah anser båda att judar inte har rätt till en judisk stat. Hamas anser att judar inte har någon rätt att leva någonstans.

  Vad händer med judarna om en strikt islamisk stat etableras i Israel. Vad tror du?

  Du anser att Irans president är en idiot och antagligen också chefsmullan. Betänk att Hamas och Hisbullah opererar som armar av Iran. De är vapen att etablera Iran som maktfaktorn i MÖ.

  Att man beklagar förintelsen betyder inte att man inte kan vara en modern antisemit.

 10. Händelserna kring tennisturneringen visade att i Malmö är det hal is mellan antisionism, antiisraelism och antisemitism.

 11. ”…och har öppet uttalat sig för att alla palestinier som bor i Israel ska avge ett trohetslöfte till den judiska statsbildningen eller tvingas att lämna landet.”

  Och problemet i detta skulle vara vad?

 12. Jahve,

  Problemet är detsamma som om du skulle avkräva alla svenska medborgare, med svenskt eller utländskt ursprung, att svära lydnad och trohet till Kungen och den svenska staten.
  Problemet ligger i orden ”den judiska statsbildningen”. Det innebär att de sekuklära och muselmanska araberna som är födda i Israel och vars familjer alltid bott där, skulle tvingas till att avge en trohetsed till en stasbildning som säger sig vara alla judars fosterland oavsett var de bor i världen. Ska vi kanske börja hävda att finlandsvenskarnas verkliga fosterland är Sverige?

Lämna ett svar