BBC sätter Dagens Nyheter i skamvrån

Från NPA:s valupptakt i Lyon

Fick i går kväll en liten politisk vitamininjektion innan det var dags att inta sängläge. I BBC:s längre nyhetsutsändningar låg ett inslag från Frankrike och EU-valet ute. Man jämförde Olivier Besancenots popularitet med Nicolas Sarkozys och visade ett långt inslag från NPA:s ”very impressive election meeting in Lyon” (mycket imponerande valmöte) . Besancenot beskrevs som revolutionär och antikapitalist och fick för miljoner tittare bland annat trumma fram budskapet att ”de arbetande inte ska betala kapitalisternas kris”.

Sedan var det bilder från UMP:s och Sarkozys valupptakt, där han ”was forced to counter the anticapitalist sentiment in France with a change from his earlier positions as a supporter of neoliberalism and Tony Blair” (Sarkozy fick kontra de antikapitalistiska stämningarna i Frankrike genom att ge upp sina tidigare positioner som en supporter av nyliberalism och Tony Blair ). Nu pratade han om en ”reglerad kapitalism”.

Fint inslag. Med fransk galla. Märkligt med nyhetsbevakningen i Sverige. Den människa som bara håller sig med Dagens Nyheter som sin nyhetskälla har exempelvis ingen aning om att fransmännen – och deras kvinnor – varit ute i tre landsomfattande och miljonhövdade strejk- och protestdagar. De har heller ingen aning om NPA:s framfart i det franska politiska landskapet.

Dessutom känner man knappt till att det förekommit arbetarprotester i krisens Sverige…

Inte konstigt att det är dåligt intresse för EU-valet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

I pressen:DN1,DN2,

Lämna ett svar