Blev Yassir Arafat mördad av Mahmoud Abbas?

Blev Arafat

MÖRDAD?

Mördades Yassir Arafat? Fanns det en konspiration mellan Mahmoud Abbas /Abu Mazen/, Mohammed Dahlan /Abu Fadi/ och Israels president Ariel Sharon, där dessa försökte mörda eller mördade det palestinska motståndets legendariske ledare Yassir Arafat?

Ja, detta frågar sig Farouk Kaddoumi, under lång tid Arafats närmaste man, när han nu säger sig ha kopior på dokument som bevisar detta. Inför PLO:s planerade kongress i början på augusti vill han att Abbas ger sin syn på dessa påståenden.

En fransk hedersstyrka bär Arafats kvarlevor till flyget och och färden för sista vilan.

Farouk lever sedan länge i exil och är känd för sitt motstånd mot Osloavtalet 1993 och dess olika efterföljare. Dahlan har haft en mängd uppdrag som säkerhetsansvarig inom PLO. Enligt uppgifter i bland annat tidskriften Vanity Fair deltog han / i samarbete med USA / i ett försök att störta den valda Hamasregimen, vilket ska ha varit bakgrunden till Hamas militära motdrag och maktövertagande på Gazaremsan. Av gruppen kring Abbas blev han anklagad för att då själv ha flytt fältet och striderna. Rörelsen kring Hamas såg honom som en symbol för korruption och samarbete med Israel och USA.

Farouk Kaddoumi

Om det finns någon sanning i Kaddoumis anklagelser vet vi inte. Men den palestinska myndighetens reaktion / och därmed Abbas / panikartade reaktion på hans utspel gör att vi snarast kommer att tänka på det gamla ordspråket: ”Ingen rök utan eld…”

Aljazeera tvingas nu att lämna sitt kontor på Västbanken

I ren desperation valde den palestinska myndigheten att förbjuda och kasta ut den välkända och seriösa TV-kanalen Aljazeera från Västbanken! Detta bara för att kanalen rapporterat om Kaddoumis påstådda uppgifter…

Farouk Kaddoumi säger från sin exil i Tunisien att han valt att gå ut med sina anklagelser nu, därför att PLO:s kongress för första gången är tänkt att hållas på Västbanken – vilket gör att han och andra kritiker inte kan delta. Detta eftersom det är palestinsk mark under ockupation av Israel, som inte släpper inte någon exilpolitiker som är motståndare till Abbas. Israels ockupationssoldater har nu också god hjälp av den militära styrka som Abbas tränat upp i Jordanien med hjälp av amerikanska instruktörer. I New York Times berättade i dagarna en israelisk general att:

”Vi förstörde terroristgrupperna (på Västbanken) på tre sätt: Genom underrättelsearbete, ´Barriären’ och rörelsefrihet för vårt folk. Vi gick in på varenda marknad och i varenda hus för att gripa ’the bad guys’…Men nu finns det tusentals palestinska soldater som har tränats i Jordanien under amerikansk ledning. Deras kompetens tillsammans med de polisstyrkor som tränats i Europa, har inneburit en stor skillnad…Två gånger den senaste tiden har vi blivit förvånade över hur seriösa dessa styrkor är. Den första gången var under Israels militära invasion av Gaza, när palestinska polisstyrkor lyckades hålla nere protesterna på Västbanken. Den andra gången var vid den militära konfrontationen i staden Qualqilya, där de palestinska säkerhetsstyrkorna dödade alla män från Hamas.”

Konturerna av Mahmoud Abbas` roll som quisling blir allt tydligare, allt skarpare. När hela bilden klarnat kanske han går till historien som det palestinska motståndets stora förrädare. Kanske till och med som Yassir Arafats mördare…

Palestinsk polis – tränad under europeisk ledning – visade sin pålitlighet för Israel när man

i staden Qualqilya i en sammanstötning dödade alla innevånare i detta hus…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

I pressen: AB1,SD1,

3 svar på ”Blev Yassir Arafat mördad av Mahmoud Abbas?

  1. Pingback: Jerusalem ska bli israeliskt, säger Netanyahu | Jinges Web och Fotoblogg

  2. Pingback: Kildén & Åsman » Bloggarkiv » Aljazeera, Netanyahu och Obama…

  3. Pingback: Tömmer Israel ”utposter”? | Jinges Web och Fotoblogg

Lämna ett svar