Hugo Chavez gräver sin grav.

Hugo Chavez gräver revolutionens grav.

Med risk för att inte vara ”politiskt korrekt” tänker jag säga ifrån högt och tydligt.

Hugo Chavez är en stolle som gräver sin och den venezuelanska revolutionens grav.

Jag är ingen expert på Latinamerika och läser inte spanska. Jag vet att Chavez vid flera tillfällen litat till landets fattiga människor för att slå tillbaka reaktionen som aktivt understöds av USA. Jag vet också att Chavez och hans bolivarrevolution infört många bra sociala reformer för de arbetande och de fattiga i slummen.

Ändå måste jag protestera högt och anklaga Chavez för att äventyra de sociala framstegen i Venezuela och möjligheten att skapa det 21a århundradets socialism som han talar för.

På en internationell kongress för vänsterorganisationer som hölls i Caracas den 21 november spårade Chavez helt ur. Inte nog med att han än en gång hyllade Ahmadinejad och Mugabe som ”bröder” utan han tog också steget ut och menade att ”Idi Amin kanske var en stor nationalist, en patriot”. Det lilla ordet  ”kanske” räcker inte för att skyla över Idi Amins minst sagt blodiga diktatur.

Sedan släppte Chavez alla hämningar och förklarade för den församlade vänstern att Ilich Ramirez Sanchez , alias Shakalen, är en ”revolutionär hjälte”.

-Han anklagas för att vara en terrorist. I själva verket var han en av de stora kämparna i OLP, förklarade Chavez. Delirium? Shakalen hör hemma i samma läger som Baader –Meinhof och Action Direct, självutnämnda revolutionärer som såg mord som ett politiskt vapen. Det enda de uträttade var att underlätta reaktionens arbete. Numera är Shakalen islamist och deklarerade efter 11 september 2001 att han ”kände sig lättad”.

I pressen har det sagts att Chavez vill skapa en femte International. En internationell organisering kan bli en avgörande faktor för att försvara revolutionen i Venezuela. USA bygger just nu nya baser i LA och ingen ska inbilla sig att det är för att dela ut blommor till befolkningen. CIA har redan manipulerat en statskupp mot Chavez. Fler är på väg. Då kommer kanske den internationella solidariteten och framför allt opinionen i USA att vara tungan på vågen som kan hindra en kupp eller en militär invasion.

Men med herrarna Ahmadinejad, Mugabe, Idi Amin och Shakalen som lik i garderoben är det totalt uteslutet att bygga en massprotest mot USAs planer på att undergräva och kasta över ända den sociala revolutionen i Venezuela. Hugo Chavez var och förblir en militär, även när den röda skjortan plockas fram. För honom gäller devisen att mina fienders fiender är mina vänner. Därför kan han stryka figurer som Ahmadinejad medhårs. Det blir bara en fråga om taktiska allianser. Han ser inte att hela den revolutionära färdriktningen förlorar sin kurs när dessa ”bröder” finns med i släpet.

I media:

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

5 svar på ”Hugo Chavez gräver sin grav.

  1. Tittar in och hälsar ! saknar kunskap för att kunna kommentera bloggen. Men får väl lita på ditt omdöme 😉

  2. Kul att orkar skriva så mycket och så bra. I måndags såg jag en Greenpeace båt ta sig in till kajen i Gamla Stan, det kändes som en stormsvala som förebådar andra tider. I tisdags tror jag det var skriver Ulf Nilsson i Expressen, av alla människor, att han tycker att de svenska trupperna ska lämna Afghanistan. Kanske är det också ett tecken i tiden på att något håller på att förändras i opinionsläget. Herr Nilsson brukar nämligen hålla på USA i alla lägen, så länge jag har läst honom och det är snart i 40 år som jag läst hans artiklar och krönikor.
    Så det finns ett litet hopp trots allt

  3. Hej!

    Jag blev också lite små chockad när jag hörde den i direktsädning…jag tror att det kan finnas en bakomliggande orsak…många anser att Chavez är galen men när man ser vad han säger och gör leder det alltid att mått och steg tas som leder i den riktining de har planerat revolutionen och Han vänder alltid ett hot till en orsak att förstärka den utslagna vägen. Ta till exempel Kallelse att förberedda sig för krig mot USA/ Colombia…Han beordarade att beväpnade folkmiliserna som kan uppgå till så många som 1,5 miljon starka män och kvinnor. Han föreslog detta vid folkomröstning 2007 om kosntitutionella ändringar, men som bekant gick dem inte igenom. och plsötligt dyker upp Colombia och skriver under en försvarspakt med USA och sätter 7 militär baser där. Klart! Vi dödar två flugor i ett smäll verkar de ha tänkt. Kanske är det någt lknande här. vad vet jag….Enligt Fidel om revolutionen har en trogen styrka på 100 000 män är det kört för varje försök att störta honom och sätta stop för revolutionen…

Lämna ett svar