Utlokaliserade mord.

Mord på entreprenad.

För nyliberala makthavare och ideologer är A och O att allt som  är offentlig verksamhet ska utlokaliseras till privata företagare och bli en källa till vinst.

Säkerhetsbolaget säljer krigsprodukter

Det gäller också krigets förunderliga värld. Allt fler av det nationella försvarets uppgifter lämnas över i privata händer. I USA har detta satts i system så till den grad att mord och attentat läggs ut på entreprenad, inte till högstbjudande men till säkerhetsbolaget med bästa kontakterna in i Pentagons och CIAs djupaste korridorer.

I utlokaliseringens grundtanke finns idén att allt som är offentlig verksamhet och som kan drivas med vinst av privata företag ska privatiseras. Sedan länge har kritiker ställt den uppstudsiga frågan varför staten inte utlokaliserar sin militära verksamhet i privata händer. Varför inte ta steget fullt ut och leja privata arméer för krig och privatpersoner för att mörda motståndare? Oturligt nog för utlokaliseringens fanatiker ger en demokratisk stats lagar endast Staten rätt att bruka vapen mot dess fiender.

Nästa steg är sponsrade privatarméer.

Det verkar inte vara ett hinder för Pentagon och CIA som upprättat ett intimt samarbete med bland annat det privata ”bevakningsföretaget” Blackwater. Problemet är bara att de två växer samman till en och samma mördarmaskin. Gränserna mellan de båda verkar ha suddats ut. I både Irak och Afghanistan deltar Blackwaters legoknektar och yrkesmördare aktivt i hemliga operationer i syfte att kidnappa eller mörda misstänkta ”terrorister” och medlemmar i al-Qaeda. Mord blir en lukrativ aktivitet betald med skattepengar. Är detta den sista etappen i nyliberalismens privatiseringar och utlokaliseringar av den offentliga verksamheten?

Privata skolor och vård till de som kan betala för sig var kanske bara en etapp på vägen till Statens upplösning och förtvinande. Allt under den nydubbade fredsprisriddarens överinseende.

I media:DN1,DN2,SVD1,SVD2,AB1,SSD1,SSD2,

Bloggare: JInge,Sjöstedt,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

4 svar på ”Utlokaliserade mord.

 1. Sitter ni seriöst och försvarar kvinnomassmördande islamister?
  Kvinnor verkar inte ha något värde för er.

  Vilka jävla töntar ni är.

 2. ”För nyliberala makthavare och ideologer är A och O att allt som är offentlig verksamhet ska utlokaliseras till privata företagare och bli en källa till vinst. ”

  Lol. Ni på yttersta vänsterkanten lever verkligen i en fantasivärld… Ni kan inte ens skilja på liberaler (som ligger till vänster på den amerikanska politiska skalan men till höger i den svenska) och libetarianer. Liberalisering, dvs att VISSA områden som staten ansvarar för privatiseras, är bara en mindre del av den ideologin.

  Individualism är grunden i liberalism, dvs att varje person har ett okränkbart värde, något som kollektivister, dvs socialister, kommunister och fascister inte kan förstå. Enligt er ideologi är det ok att mörda 100 för att hjälpa 1000, inte så i liberalistiska ideologier.

  Nej vänta, nu gjorde jag precis som ni; en grov och orättvis förenkling a en stor skara människor som i de flesta fall vill andra gott (om än inte på det sätt ni jag anser är det bästa för mänskligheten). Face it, både socialister och liberaler har en vision av ett bättre samhälle, det är bara hur man ska uppnå utopin som skiljer sig åt. Det finns inte en ”ond” och en ”god” sida.

  //Rant

 3. Apan,
  Innan jag bryr mig mer om ditt inlägg kan du kanske kolla i svenska lexikon vad ”libertianer” betyder. Själv begriper jag ingenting.

  Individualismen är inte den ideologiska grundstommen i bara liberalismen utan också i anarkismen. Vilket par!

Lämna ett svar