Israel stryper hjälp till palestiner

Israel stoppar hjälparbetare.

Det verkar finnas en röd tråd som går genom alla beslut som den israeliska regeringen tar – se till att palestiniernas liv i de ockuperade områden blir så outhärdligt som möjligt.

Bosättarna har fria händer att flytta fram sina positioner.

Redan den cyniska bosättningspolitiken visar att målet är en definitiv utvidgning av Israels gränser och fördrivande av palestinierna från en stor del av Västbanken.

Enligt den israeliska dagstidningen Haaretz dras nu snaran åt ytterligare något. Utländska hjälparbetare kommer inte längre att ges arbetstillstånd utan bara turistvisa. Det innebär att personer som arbetar för NGOs som Oxfam, Save the Children, Läkare utan gränser, Handicap International och många andra inte längre kommer att kunna arbeta i vad Israel definierar som Område C. Område C innefattar enligt Israels ockupationslagar hela östra Jerusalem och de 60 procent av Västbanken som Israel inte låter den Palestinska Auktoriteten kontrollera.

Israel vägrar nu också utländska lärare och affärsmän att verka i de ockuperade områdena.

-Inrikesministeriets utspel är det senaste i raden av steg som tagits de senaste åren för att begränsa utlänningars rörelsefrihet på Västbanken och i Gaza, inklusive palestinier med familj och egendom i de ockuperade territorierna, skriver Haaretz.

Media:DN1,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 svar på ”Israel stryper hjälp till palestiner

 1. Rubriken som aldrig syns här! HAMAS STOPPAR HJÄLPSÄNDNINGAR IGEN!
  För just så är det! Hamas skjuter mot Israeliska hjälpsändningar och lyckas stoppa dom temporärt! Hamas vill nämligen inte ha konkurenter till de varor som smugglas im genom tunnlarna.
  Förutom stora mängder vapen och annat obehagligt smugglas mat och kläder mm in i Gaza. Den verksamheten kontrolleras totalt av Hanmas. De vill inte ha in ”gratis” varor till folket! Nej, det är bättre att skylla på Israel när inte hjälpsändningarna kan komma in och folket lider.
  Och vissa enögda bloggare hakar på och skyller Gazabornas erlände på Israel! Tom kriget som Hamas startade skylls på Israel!

  Kolla in denna länk, den visar utbudet av varor som finns till de som kan betala. Och de som tar emot biståndsmiljarder, de tiotusentals är ”anställda” genom FN organet kan betala. Hamas tar in pengarna!
  http://www.paltoday.com/arabic/News-64161.html

 2. Mimmi,
  Om du gjorde dig besväret att läsa vad som verkligen står i min artikel, som återger information från den största israeliska dagstidningen Haaretz, skulle du inse att den handlar om Västbanken. I sista meningen av min blogg finns en länk till artikeln i Haaretz. Så slipper du läsa vår blogg.

Lämna ett svar