Vänsterpartiet – inte mycket bättre än de engelska barnen

220 vargar – men bara 150 bönder…

*

Läser i Aftonbladet att vart fjärde engelskt barn tror att bacon kommer från får. Ännu fler, hela 29 procent var övertygade om att havre växer på träd.

Förmodligen tror de att fisken kommer med regnen.

Vänsterpartiets Wiwi-Ann Johansson, Vänsterpartiets ledamot i riksdagens Miljö- och jordbruksutskott tycks nu – om än på ett annat plan – leva med samma villfarelser. Men hon är inte ett skolbarn utan en politiker med en skyhög lön för sitt ansvar när det gäller landets livsmedelsförsörjning.

Därför kan jag inte låta bli att rakt av  publicera ett mejl som jag fick i december av en god vän, själv aktiv jordbrukare. Han hade läst en blogg där jag drev med Vänsterpartiets syn kön och ekologi:

https://i0.wp.com/bacontoday.com/wp-content/uploads/2008/07/bacon-fairy.jpg?resize=494%2C494


”Det var både lustigt och deprimerande att läsa ditt kåseri om vänsterpartiet. Men med detta gäng överträffar verkligheten den grövsta satiren. Senaste numret av ATL (Lantbrukets affärstidning) hade ställt 10 frågor om lantbruk till de sjutton ledamöterna i riksdagens jordbruksutskott. Ungefär en tredjedel kunde svara rätt på merparten av frågorna. Obs detta är riksdagens jordbruksexperter som lägger ut politiken för det svenska jordbruket.

Alla visste de att smågrisar får kastreras och att det finns 220 vargar i landet.  Men sen var det inte mycket mer. I dag finns det 6057  mjölkbönder i landet.  Vare sig mer eller mindre. Wiwi-Ann Johansson, Vänsterpartiets ledamot i Miljö- och jordbruksutskottet gissade på 150 stycken !!!!  När hon fick reda på rätt svar kom en förvånad kommentar: ”Såpass? Det var roligt, en upplyftande siffra. Men de  är inte så stora då?” Vargarna däremot håller hon reda på till sista individen.


Redan i april har höstvetet kommit så här långt...

På frågan om när höstvete sås svarar hon den häpne frågeställaren:  ”Nu måste jag resonera med mig själv. Det är en kuggfråga. Jag tror på våren.” Frågeställaren hade naturligtvis gissat på ett svar typ 15 augusti eller början av oktober etc. Huruvida GMO-foder används i landet eller inte trodde hon helt fel på (Man gör det). Grot trodde hon var en råvara till svartlut! Och så vidare . Detta är alltså Vänsterpartiets jordbrukspolitiska expert! Jag undrar hur hon och moderaten diskuterar den djupa krisen i landets mjölkproduktion (ryggraden i svenskt jordbruk) Hon tror att det finns 150 mjölkbönder , moderaten  levde i forna dar och gissade på  40 000 bönder…

Gud hjälpe vårt arma land som hamnat i klorna på arbetsskygga idioter

P.S  Kor producerar ca 7-8 ggr mer metan än hästar , kommer säkert nån att påpeka, men det blir ju ändå en försvarlig mängd,  bara för nöjen och spel och dobbel. D.S”

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

I pressen: AB,

Ett svar på ”Vänsterpartiet – inte mycket bättre än de engelska barnen

 1. hmm Jordbruk..

  Förbjud Tungmetallerna och rötslammet på åkrarna som göra tt vi har 20 ggr mer kadmium i njurarna är godkända normen.
  Förbjud GMO GRÖDOR,,
  BYT UT ALLA KOMMUNALA ASPESTVATTENLEDNINGAR och sluta flourera vattnet.
  Starta Kretsloppsodlingar med fisk och i symbios med grönsaker odlat i och med aerophonic metoder.
  -Förbjud Haarp

Lämna ett svar