Låt överklassen torka upp sin egen skit

Vems livspussel ska läggas?

.

I går kväll tappade Reinfeldt all sans och balans när han i TV:s Rapport deklarerade att den rödgröna oppositionen vill  ”förbjuda” städjobb…

.

Tänk om Mona Sahlin gått ut och påstått att regeringen vill förbjuda industrijobb. Med det enda argumentet att man inte vill ta bort arbetsgivaravgifter inom detta område.

.

Reinfeldt blev hårt pressad när det avslöjades att hans ministrar
lejt ut sin städning för svarta löner

.

Sanningen är naturligtvis att Reinfeldt vill underlätta en eventuellt ny regeringsbildning efter valet i höst. Han har starka och obehagliga minnen av det här med svarta städjobb. Han vet att många i överklassen – och då i synnerhet många moderater – inte vill torka upp sin egen skit. Vem minns inte Maria Borelius som bara fick vara hans handelsminister i tio stormiga dagar? Hon blev snabbt spolad efter avslöjanden om att hon anlitat svart städhjälp och skrivit över äganderätten till sin sommarvilla i Falsterbo till ett skumraskföretag i Jersey. Tillsammans med sin make  ( som står skriven för villan i Cannes ) tjänade hon 16.7 miljoner kronor om året men ansåg sig ändå ”inte ha råd” att klara sin städning utan bidrag. Vi minns dessutom Reinfeldts kulturminister Cecilia Stegö Chilò. Hon blev också sparkad efter bara några dagar eftersom inte heller hon hade orkat att hålla rent omkring sig utan köpt städjobb för svarta pengar.  Även Anders Borg höll på falla bort från regeringen när han medgav att han under några år på nittiotalet skattefifflat med de städjobb han lagt ut på andra…

.

Med den här ”sommarstugan” i Falsterbo, ägd av en skum firma på Jersey,
en tiomiljonersvilla i Djursholm och en lyxlägenhet i Cannes,
hade Maria Borelius inte råd att klara den där pusselbiten med städning…

.

Det här med ”avdrag för hushållsnära tjänster” sägs handla om människors ”livspussel”. Men i själva verket handlar det om att våra skattepengar ska användas för att avkriminalisera moderaterna ute i Danderyd , Täby och på Lidingö.

.

Svårare än så är det inte att greppa den här frågan.   Självklart ska inte våra skattepengar bli till bitar i överklassens livspussel. De  behövs så väl till städjobben i hemtjänsten och i äldrevården!

.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

I pressen: SVD1,SVD2,SVD3,DN1,DN2,AB1,AB2,AB3,AB4,GP1,AB5,AB6,AB7,SVD4,AB6,

Bloggare: Jinge,RödaMalmö,Svensson,

17 svar på ”Låt överklassen torka upp sin egen skit

 1. Pingback: Bödlarna i det nya Sverige « Röda Lund

 2. Kära Röda Lund!
  Komentarer överflödiga!

  Det är en felprioritering att ge sådana som mig skatterabatt. Jag har råd ändå, säger Ylva Johansson, tidigare vård- och äldreomsorgsminister, nu riksdagsledamot, till Aftonbladet.

  Ylva Johansson och maken Erik Åsbrink (S), tidigare finansminister, köpte hushållstjänster för närmare 50 000 kronor under 2008, visar en granskning som tidningen gjort.

  – När det visar sig att toppsocialdemokrater använder dem finns risk för att rättviseargumentet faller tillbaka på partiet och man framstår som en del av överheten/överklassen, vilket man inte vill. Det blir ett politiskt problem, säger professor Ulf Bjereld, som är medlem av den socialdemokratiska Broderskapsrörelsen.

  Ylva Johansson och maken Erik Åsbrink är inte ensamma om det. Andra ledande S-politiker som nyttjat rutavdraget är bland andra tidigare kulturministern Leif Pagrotsky, tidigare utrikesministern Jan Eliasson och förre statsministern Göran Persson, partiets valgeneral Bo Krogvig samt riksdagsledamoten, tillika tidigare talmannen Björn von Sydow.

 3. Pingback: Jinges Web och Fotoblogg » Upphäv pigavdraget!

 4. Det är väl bra ju fler jobb man kan skaffa fram? Det är ju knappast moderater som kommer förlora sina vita jobb om avdragen försvinner. Kom bara inte och klaga på arbetslöshet om sossarna vinner och det blir färre jobb..

 5. Pingback: Media - borgarklassens progandamegafoner | Svensson

 6. Till Gastlind

  Det beror naturligtvis på hur frågan hanteras. En riktig arbetarpolitik innebär att jobben ska garanteras. Men ny arbetsgivare blir kommunen och jobben blir i hemtjänst och åldringsvård.

 7. Pingback: Positivt tänkande och existentiellt mod, vinnare är beroende av förlorare och litet om skillnad mellan ”subventioner” och ”bidrag”… « reflektioner och speglingar II…

 8. En ”notis” bara. Det är inte bara moderater som har ”fifflat” i sina dagar…Om inte jag minns fel så hade självaste Mona Sahlin obetald tv-licens, hon anlitade barnflicka svart och gick med i facket precis innan hon blev partiledare… Hon kör med bilar som har körförbud osv. Listan kan göras lång.

  Vänstern vill bara se sin egen sanning. Som att RUT – avdraget bara används och nyttjas av de rikaste. Jag vet många låginkomsttagare som har haft mycket nytta av RUT. Öppna ögonen! En majoritet av svenska folket vill ha kvar RUT – avdrag. Jag fattar inte varför det är så himla fel… Det gör att vi vanliga människor också kan få hjälp i hemmet om det behövs. Inget fel i det.

 9. Pingback: Inga pigor åt överklassen! « Röda Lund

 10. Ok, om jag förstår saken rätt så är argumentet i bloggen att det principiellt mycket viktigt att ALLA bara städar sina EGNA hem och trädgårdar. Så vida personerna inte är anställda inom kommun eller landsting för att då verka i hemtjänst eller sjukvård? Om man är borgare och inte har tid att städa och ta hand om sitt eget hem och trädgård så har man alltså gjort egna felprioriteringar och man får skylla sig själv? Om man som alliansanhängare t.ex. väljer att studera under ett antal år, man väljer att skaffa flera barn och samtidigt förvärvsarbeta på heltid. Då har man ju valt ”frivilliga” tidskrävande verksamheter utanför hemmet. Och dom verksamheterna ska inte uppmuntras med statliga subventioner av nödvändiga verksamheter i själva hemmet? Intressant idé i så fall, berätta gärna mer om det.
  Jag skriver borgare och alliansanhängare i exemplet efter som jag vet med handen på hjärtat och med 100% säkerhet att alla arbetare och socialister tycker att det är ett nöje och en dygd att städa, diska och tvätta. Ingen ur dom grupperna skulle, på heder och samvete, drömma om att komma på något så vidrigt som att hyra in en tjänst av en annan människa för att lösa dessa spörsmål. Så jag behöver inte ta med dom grupperna det i exemplet.

 11. Pingback: 8 mars – för socialistisk kvinnokamp! | Internationalens ledarblogg

 12. Einar,

  Varför skulle vi inte släppa igenom din kommentar? Som du kan se i mitt svar till Lars (om Wilders seger i Almere) så vägrar vi bara två sorters kommentarer: ett- rasistiska inlägg -och två- fula personangrepp.
  Alla andra kommentarer är välkomna.

 13. Pingback: 8 mars – för socialistisk kvinnokamp! | Mullvaden

 14. Pingback: Det orättvisa pigavdraget

 15. Märkligt att sossarna gnäller över städjobb, som råkar utföras av kvinnor, samtidigt som man hyllar ROT-avdragen för de manliga byggjobben.
  Är man mer rädd för att stöta sig med den starka byggmaffian?

 16. För övrigt är det väl samma kategori människor som utnyttjar såväl ROT-avdrag som avdrag för städjobb, eller hur?

 17. ”En ny rapport från Företagarna visar att RUT- och ROT-avdragen har skapat minst 18 000 nya jobb på bara ett år, vilket är en succé. Därför är det obegripligt att oppositionen vill avskaffa RUT och på sikt även ROT”

  – Anna-Stina Nordmark Nilsson och Lars Jagrén på Företagarna.

Lämna ett svar