Rasisten Wilders på marsch

Rasist segrar i Nederländerna.

.

Geert Wilders kan bli Nederländernas nästa statsminister. Det står klart efter hans partis seger i kommunalvalen som hölls 3 mars. Partij van de Vrijheid (Frihetspartiet) bröt igenom i städerna Almere och Haag.

.

PVVs seger bekräftade vad alla väntat sig. I Almere, strax öster om Amsterdam, vann Wilders parti 21,6 % av rösterna och är nu största partiet i kommunen med sossarna i PvdA två med 17,6 % bland stadens 190 000 medborgare. I Haag kom PVV tvåa efter sossarna som nu har 10 kommunalråd med PVV tätt bakom med 8 platser.

.

Bara glada miner efter valet i Almere

.

-Stoppa islamiseringen av vårt land. Så lyder det enda tema som PVV envetet trummar fram vid varje tillfälle. Andra punkter i partiets program syns mindre.

.

Geert Wilders säger högt vad de som inte tänker tycker. Och han gör det helt medvetet för att skaffa sig en trampolin in i nästa regeringskoalition som måste bildas efter parlamentsvalen den 9 juni i år. Wilders är ingen streetfighter som boxat sig fram på politikens bakgårdar. Ända sedan 1988 har han varit en byråkrat som arbetat inom socialförvaltningen. Bakom den populistiska fasaden döljer sig en vanlig borgerlig statstjänsteman med höga politiska ambitioner.

.

Han är definitivt rasist, men ingen fascist med ett program för att störta den parlamentariska demokratin. Exempelvis är PVVs ekonomiska program till 100 % nyliberalt. Vilket inte hindrade den gode Wilders att av populistiska skäl sätta sig emot ökningen av pensionsåldern från 65 till 67 år. Några pensionärsröster den 5 juni skadar aldrig. Partiet kräver också högre hastighetsgräns på motorvägarna. Några röster kan det ju ge. Nej till Turkiet i EU passar också in i strategin. Och självfallet ett krav på lägre skatter i god nyliberal anda.

.

Wilders islamofobi fångad av SAV.

.

Men Wilders och PVV har insett att en radikal ”islamofobi” är bästa språngbrädan till makten. Då sitter det bra med ett krav på att Koranen ska förbjudas i landet. PVV har också hakat på Sarkozys reaktionära angrepp på muslimer och kräver sjalförbud för alla anställda i offentlig tjänst eller i kollektiva aktiviteter finansierade av det allmänna.

.

-Vi vågar ta oss ann känsliga ämnen som islamiseringen och vi talar ett klarspråk som väljarna kan förstå, säger Wilders. För att riktigt fiska röster bland en befolkning som upplevde den tyska nazismen in på bara skinnet säger han att Koranen är en fascistisk bok och, som sagt, bör förbjudas.

.

-Människorna är utleda på regeringen, på eliten till vänster som inte tar ansvar för någonting, är ett annat av Wilders favoritteman.

.

-Endera hoppets och optimismens program eller ett program för osäkerhet och islamisering, sa Raymond de Roon, PVVs vinnande kandidat i Almere, på valkvällen. Men när Wilders kallt kalkylerar sina utspel hettas det vilda oförnuftet upp bland de som fåtts att tro på skräckpropagandan om ett framtida nederländskt Kalifat. Framtiden får utvisa om Wilders kan rida det odjur han grenslat.

.

Vem bestämmere riktningen?

.

Kalla fakta om landets befolkningsmässiga sammansättning och sysselsättningsgraden bland invandrarna har ingen inverkan på de som inte vill eller kan se. För av landets 16,5 miljoner medborgare är fortfarande 13,2 miljoner av nederländskt ursprung. Bland de övriga 3,3 miljonerna kommer de flesta från före detta holländska kolonier. Vad man sår….

.

Största gruppen invandrare, 385 000 , kommer från Indonesien. Grannen Tyskland bidrar med 379 000 medan 378 000 kommer från Turkiet. Bara 341 000 kommer från Marocko som i PVVs propaganda får bära det största hundhuvudet. Resten kommer endera från andra gamla holländska kolonier eller andra EU-stater.

.

Problemet är naturligtvis att vissa städer eller stadsdelar omvandlats till getton där befolkningen till en majoritet är av utländskt ursprung, med allt av social misär, arbetslöshet och kriminalitet som följer. Wilders poäng är att han lyckas binda samman osäkerheten på gator och torg med islam. Brottslighet i nedslitna stadsdelar blir väldigt synlig och görs mycket synlig av villiga sensationslystna media. Men det är inte sjalklädda damer och skäggiga moskébesökande herrar som står för osäkerheten på gatorna. Det är naturligtvis lika idiotiskt som att skylla kriminaliteten i Los Angeles svarta kvarter på de svartas kristna tro. Eller att förklara unga latinos kriminalitet med att de är katoliker. Men när rasistisk propaganda används som verktyg är mekanikerna inte noga med måttstocken.

.

Marknad i Almere.

.

-Vi pekas alltid ut. Vem mördade Pim Fortuyn? En holländare. Vem försökte köra på drottning Beatrix? En holländare. Det var galningar säger man och glömmer snabbt bort dem. Men när en marockan gör något galet då är vi plötsligt alla terrorister. Ändå har våra föräldrar slitit ut sig och byggt alla dessa nya nederländska städer. Då fick de ingen chans att lära sig språk och kultur. Men nu ska de helt plötsligt bevisa att de är integrerade.

.

(Mohammed Radahi, 38, till den belgiska dagstidningen De Morgen)

.

De nederländska socialdemokraterna vann en nästan historisk seger i parlamentsvalen 2006. Men av det gjorde de inget. Deras politik rullade på i gamla banor och anpassningen till de nyliberala kontrareformerna bara intensifierades. Nu kommer de att få betala för sin passivitet och antagligen tappa tio procent i valen 9 juni.

.

Även om Wilders inte kommer att besätta statsministerposten efter valet 9 juni så står det klart att hans parti kommer att vara vågmästare på högerkanten. Eftersom den sittande koalitionen mellan kristdemokrater och sossar sprack i veckan kring frågan om att vara kvar i Afghanistan eller inte är en ny koalition mellan de två utesluten. Statsminister Balkenendes parti CDA måste därför ta med Wilders i en koalition för att kunna bilda regering. Balkenende har redan låtit förstå att en sängfösare med Geert Wilders inte är att utesluta.

.

Wilders blir ingen lättsmält matjes för Balkenende.

.

Parlamentsvalet den 9 juni blir en spännande tillställning. Att Wilder blir en centralfigur efter valet står redan nu klart.

.

-Vad som var möjligt i Almere i dag är möjligt i hela landet i morgon. Vår seger i dag är en språngbräda för seger den 9 juni, utropade Wilders inför hysteriska anhängare i Almare.

.

Må Allah stoppa honom.

.

Media: DN1,DN2,SVD1,GP1,SSD1,AB1,Dagens Arena,ETC,DN3,SVD2,AB2,DN4,SVD3,SVD4,

Bloggare: Svensson,Röda Malmö,Jinge,Motvallsbloggen,Sjöstedt,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

18 svar på ”Rasisten Wilders på marsch

 1. Må Allah stoppa honom?

  Var befann Allah sig när en moske`s tak rasade in och tog många människors liv för några veckor sedan? Var befann Allah sig för några år sedan när bland annat Indonesien blev drabbat av tsunamin? Var befann Allah sig när SaudiArabien införde totalförbud för att kvinnor skall få rösta/få körkort? Var fanns Allah förra året när ca 5000 kvinnor världen runt blev hedersmördade? Är Allah närvarande när muslimska länder hänger och eller stenar kvinnor för att dom blivit våldtagna? Sitter Allah och ser på när muslimska länder hänger eller stenar män/kvinnor för sin sexuella läggning? Vad tycker Allah om religionsfrihet? Stödjer Allah heligt krig gentemot västvärlden? Får man enligt Allahs bok koranen slå kvinnor? Vi går mot sannerligen mot spännande tider här i väst Benny och jag håller med dig:

  Allah Akbar!!!!

 2. Rasisten Wilders på marsch?

  Var har du fått för dig att Wilders är rasist? Vet du överhuvudtaget vad en rasist är för någonting Benny? Har Wilders sagt att han hatar Asiater? Har han sagt att han hatar Araber? Svarta? Om du Benny tar avstånd och kritiserar Jehovas Vittnen är du då rasist? Om Wilder tar avstånd och kritiserar Islam är han då rasist? Ditt ordval verkar vara lika lågt som din intelligens och är man så obildad som du Benny så borde man inte skämma ut sig själv med en så tafatt och pinsamt dålig blogg som du lyckats få ihop här.

  Kanske något annat passar dig bättre?

 3. Låt mig omformulera och förklara så även någon som du förstår. Om du tar ordet rasist och delar det i 2 så ser du att det blir ras-ist. Här är det väsentliga ras. Som dom flesta av oss vet men jag skall förklara det för dig Bennyboy så är ras förknippat med ditt ursprung. Rasist har således INGENTING med religion att göra Bennyboy så gör om gör rätt eller ännu bättre, radera din pinsamt dåliga blogg helt och hållet.

 4. Lars,
  Ibland kommer det inlägg som kan få till och med mig att häpna över mänsklig dumhet. Ditt ordklyveri är helt enkelt töntigt. Alla i Nederländerna vet, inklusive högern, att Wilders för fram en rasistisk argumentation mot den arabiska minoriteten i landet under täckmanteln ”islamisering av landet”.
  Av vilken anledning du anser dig kunna tala om ”vad även jag förstår” och kalla mig ”Bennyboy” verkar oklart. Vita rasister i Afrika brukade kalla sina tjänare ”boy”. Nu är jag inte svart och förmodligen dubbelt så gammal som du så du använder väl ordet ”boy” för att förnedra och förminska.
  Nu är det så på den här bloggen att vi accepetarar alla inlägg förutom rasistiska och fula personliga angrepp.
  Däför kommer du inte mer att få plats i vår blogg och får leta reda på någon annan du kan ”bojja”. Vi har inte plats för töntar med hjärnsläpp.

 5. Holland idag, Sverige om fem år. Vänta bara så får ni se.

 6. Bara jag som tycker det är komiskt att DN stämplar Wilders som ”extremhöger” när han själv har judisk bakgrund på sin pappas sida och har sin svarta livvakt 3 meter ifrån?

 7. Ja, vi hoppas att SD lär sej från Wilders, så kan de klättra.
  Enstaka muslimer – inget fel, vår kvartersbutik ägs av mycket trevliga muslimer. Det är när det är ren folkvandring från länder en del flyr från i stället för att förbättra sina egna länder – och sen märker de att det är ok att ta med 20 familjemedlemmar också, och att de inte behöver gå hungriga även om de inte jobbar….. Man förstår att EUs stater vägrar berätta vad invandringen kostar oss och om de enorma muslimska grupperna någonstans uppnår ekonomisk jämvikt, så de betalar lika mycket som de får.

 8. Jag förstår inte varför vänster hyllar invandringen in absurdum. Spanien, Frankrike, Italien, Schweiz, Holland, Belgien, Tyskland, Danmark, Norge och Sverige har tagit emot ett överflöd att icke-européer som inte BEHÖVER komma hit utan har flytt för att få ett bättre liv på vår bekostnad. Här tvingas vi tillsätta ihop nya myndigheter så som DO enbart för att invandrare ska tryckas in i ett samhälle som inte vill ha dem här. I Somalien ska givetvis somalier regera. I Sverige ska svenskar regera. Och ökenreligionen islam har lika litet att göra i Sverige som sunt förnuft har att göra i Somalien.

 9. Ralph,

  Varför koncentrera sig på muslimska invandrare när icke-muslimska invandrarna är mångfalt fler? Finns det kanske en ideologisk vinkling i det valet?

 10. Islamofob: ett vänsteruttryck som är påhittat. Guilt by association?
  Att vara kritisk mot den farligaste religionen av de tre abrahamsreligionerna är inte att vara rasist.
  Jag känner araber som är kristna (fördrivna från turkiet) som blir hatiska så fort man nämner muslimer. Om jag säger att jag avskyr islam är jag då rasist?

  De farligaste människorna som finns är dock inte militanta muslimer. De farligaste som finns är de som naivt nog inte ser hotet. Eller kanske har personer som du en dold agenda?

  Oavsett hur du tänker i dina falska vänstertankar börjar folket långsamt att vakna upp nu och de är inte ”rasister” 😉

 11. till er som inte förståt: ”Icke behörig” invadring innebär en kontroll samt bidragsröster för politiska partier. Inte bara åt vänster även åt höger.

 12. (shit lite felstavat i förra inlägget).. Spillt läsk på tangentbordet. Klibbiga tangenter. blää.

 13. Ni kommunister på denna blogg blir ni stolta då nationella poeter uttalar sig såhär?
  (keywords: islamisering, förenkelse om utrotningen osv..)
  http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=169126

  jepps att religion ens är vanligt förekommande idag i sverige är sjukt men att ha rätt att säga som han gör för att han är en semit är skrämmande 🙁

 14. ”Men varför väljer du att rasera hela den plattformen just nu?

  – Den behövs inte längre. Nu har muslimerna blivit så starka i Europa att vi inte behöver media längre. Islams makt växer med en enorm kraft, det går inte att stoppa. Det finns ingen som står emot. Den liberala värdegrunden i Sverige är förfallen, Svenska kyrkan är en döende organisation, precis som hela Europas civilisation. Israel håller på att kollapsa och USA är ett sjunkande skepp.”

 15. inte konstigt, kommunisters våta dröm att stater ska kollapsa.. ”tyvärr” kommer detta aldrig att ske. Vanligt folk vaknar mycket tidigare än så.. Att sd ”bara” ligger på straxt under 5 % enligt alla mätningar är en underdrift då vanligt folk inte vågar säga vad de ska rösta på. (http://status.st) . Ett skitparti, önskar att riksdagspartierna haft med deras agenda.. Nope borgerligt blir rösten, med ett hopp om att SD kommer in på ca 7-8 % i höst.

 16. Jag har skrivit i en av mina blogginlägg ”jag skulle inte rösta på Wilders, fast om jag skulle leva i Nederländerna skulle min bedömning kanske vara annorlunda..” Benny Åsman utgår från ett samhälle som fungerar någorlunda men förstår inte att det nederländska samhället är ett samhälle i förfall. För 50 sedan fanns det knappast någon rasisme i Holland, p.g.a. att färgade från kolonierna var ett naturligt inslag i samhället – dessa betraktades för övrigt inte som invandrare, dom var nederländska medborgare. (I min grundskola – slutet 40 talet – fanns cikra 20% färgade kamarater). Den senare årens invandare med islamska bakgrunder har skapat katastrofala konsekvenser i ett land som var redan mer än överbefolkat. Dessa grupper har tvingat till sig en uppmärksamhet och en särbehandling som inte står i paritet till deras antal! En till mig närstående vän som var banktjänsteman fick vägra ett lån till en man med arabisk härkomst (vägran var bankens beslut och inte min väns). Min vän anmäldes för diskrimering. Då denna anmälan inte fick bifall blev min vän hotad till livs av mannens familj – cirka ett 50 tal personer -. Även min väns barn och barnbarn blev hotade och trakasserada. Min vän fick ett temporär beskydd (ett nödlarm till polisen, som han fick använda några gånger). Ett av hans barn ”flydde” utomlands. Hotet fanns hela tiden kvar även efter att han lämnade (pga allt detta) sin tjänst i banken! Även om myndigheterna fick otaliga bevis för hotet blev ingen förhört. Någon myndighetsperson uttryckte det på det här sättet ”familjen är mäktig och ett ingripande kan hota lugnet och säkerheten i en hel stadsdel”. Hoten upphörde (efter mer än 1 år) när mannen slutligen fick ett lån – efter politiska påtryckningar!
  Åsmans ”analys” bygger på en dogmatisk vänster ideologi som dessutom innehåller en del sakfel som inte är värde att polimisera över.

 17. Jeroen,
  Ja det var en otrevlig historia för din vän. Men jag ser inte riktigt vad det har med ”islamiseringen” av samhället att göra. För mig verkar det mer som om din vän råkat ut för en riktig gangster med maffiametoder väl kända från USAs italienska maffiavärld.

Lämna ett svar