Bluff om pensionärsseger

.

ÖVERENS OM PENSIONSMINSKNING

.

.

Vid gårdagens duell i TV4:s Kvällsöppet saknade programledaren Lennart Ekdahl egna ambitioner. Det var aldrig tal om att syna vad duellanterna egentligen sköt med för ammunition. I stället varvades debatten med fullständigt meningslösa avbrott  där ”tittarna” på låtsas fick komma till tals genom högläsning från en laptop av diverse hejarklacksmejl. Kanske ett försök att imitera SVT:s OS-studio?
Därför kunde duellen avslutas med att ”pensionärerna” utropades som kvällens och det kommande valets vinnare. En bluff som sedan kopierats till andra media.
Men varför idiotförklara snart nog två miljoner människor? De flesta pensionärer, som vuxit upp utan miniräknare, är ganska bra på att lägga ihop plus och dra ifrån minus…

.

Oavsett vilken partiledare som överlever höstens valduell
är pensionärerna valets förlorare
I har pensionerna minskat med omkring 300 kronor i månaden. Netto. Nästa år sänks de med lika mycket eller nära nog lika mycket. Allt enligt den ”gudomliga” pensionsöverenskommelse som partierna enats om. I går bedyrade också såväl Reinfeldt som Sahlin att detta är en överenskommelse som står fast. I höst och under nästa år väntas både inflation och räntor ta fart uppåt. Samtidigt kommer det säkert att smaskas på med både dyrare avgifter och energiskatter. Oavsett regeringsbildare. Att i detta perspektiv ge pensionärerna vaga löften om skattesänkningar och därmed kanske göra minskningen av pensionerna något mindre smärtsamma  är vanligt skitigt politiskt vardagshantverk. Inte mer. Låt säg att skattesänkningen genomsnittligt skulle bli på 150 kronor netto/månaden. Summerar man sedan alla poster är det i själva verket så att pensionärerna blir förlorare – även nästa år och oavsett vem av de tilltänkta regeringsbildarna som överlever den skarpa ammunitionen i höstens verkliga duell.
Det börjar bli dags för alla grå pantrar att  sträcka på ryggarna och vässa klorna…

.

.

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,
.
I pressen:SVD1,SVD2,DN1,AB1,AB2,SDS1,

Bloggare: Jinge,

Ett svar på ”Bluff om pensionärsseger

  1. Politiker behöver storpisk.

    går bra med miljard och miljonbonusar .

    Men inte gynna pensionärerna.

    Hycklarpack.

Lämna ett svar