Mohammed pedofil? Påvedömet – en kristen pedofilring?


ÄR DEN KATOLSKA KYRKAN

ETT KRISTET PEDOFILNÄTVERK?

.

Rasistiska hemsidor och bloggare hävdar gärna att profeten Mohammed var pedofil. Samtidigt blir nyhetsflödet om pedofilskandalerna inom den kristna katolska kyrkan allt stridare. Nu senast kan vi läsa om att den reaktionäre påven Benedictus XVI under sin tid som biskop i Tyskland tycks ha varit med om att tysta ner brotten i stället för att hjälpa till med att lagföra de skyldiga.
Ibland suffleras också våra islamofober  av högerkristna som försöker att stärka sina egna varumärken på de religiösa marknadsplatser där de uppträder. Nu senast var  det Carola Häggqvist förre man, Runar Sögaard,  som i ett inspirerat tungomål kom fram till att ”Buddha är fet, han är rund och han är brun” samt att ”Muhammed är ingen gud. Han var en förvirrad pedofil”. Däremot ingenting om att ”Jesus inte kunde vara Guds son eftersom han var jude”…

.

Nu vänds blickarna mot påven Benedictus XVI. Har han tystat ner pedofilskandalerna?

.

Lösryckt från historiens forntida töcken – där också våra samhällen accepterade barnäktenskap på samma sätt som de arabiska – pekar rasisterna på att Muhammed inte bara hade en massa fruar utan att han också gifte sig med en sexårig flicka, Aisha. Ett äktenskap som enligt sägnerna ska ha ”fullbordats” när hon var nio.

.

.

.
På nätet finns det hur många grova  rasistiska hemsidor som helst där man anspelar på att Mohammed, granskad med moderna mått, skulle ha varit  en pedofil. Vilket naturligtvis är ett absurt påstående i ett historiskt ljus. Giftermål var oftast ett sätt att bekräfta allianser med blodsband eller ett skydd för vad som annars skulle ha blivit värnlösa kvinnor. Mohammed delade säng med 11 – 13 kvinnor. En var judinna och en kristen kopt från Egypten…

..

.

.

Våra hemmarasister tiger däremot helt om de tiotusentals fall av övergrepp, av sexuellt ofredande och våldtäkter mot barn som utförts av katolska präster och som skett nu i modern tid. Vi hör inte Jimmy Åkessons tala om den katolska läran som ett hot mot Sverige. Om vi backar i historien hade en sådan kampanj fungerat. Då sågs ”papisterna” med sina avlatsbrev, helgondyrkan och sitt auktoritära påvedöme som ett hot mot den svenska lutheranska kyrkan. I Gustav II Adolfs fotspår gällde det att bekämpa det katolska hotet mot den rena evangeliska läran. Men i dag är bilden en annan. Eftersom kampanjerna mot islam bara är en förevändning, en ”godtagbar” ursäkt för rasism riktad mot utomeuropeisk invandring, fungerar det dåligt med att också peka ut alla Europas katoliker som tilltänkta pedofiler.

.

Här en bild på prästen Murphy, med fromt knäppta händer,
tillsammans med sina korgossar.
För i dag har påvedömets heliga gloria verkligen hamnat på sned. I land efter land har offren för pedofilerna i det katolska prästerskapet avslöjat oerhörda övergrepp. På Irland, som kanske har varit värst drabbat, har i dagarna två biskoparna tvingats att gå i pension, därför att de under lång tid tystat ner alla de sexuella övergrepp som de egna prästerna iscensatt. I officiella rapporter sägs att under åren 1970-1990 har minst 14 500 barn ofredats sexuellt. I USA har det gjorts undersökningar som pekat ut minst 4 400 präster som pedofiler. Det mest skandalösa fall som nu åter aktualiserats är de massvåldtäkter som utförts av en präst vid en skola för dövstumma pojkar i Wisconsin. Otaliga övergrepp skedde mellan 1950-1974. Han lärde sig teckenspråk som ett av sättet att komma nära skolans utsatta barn. När situationen till sist blev ohållbar därför att många av offren blev vuxna och krävde upprättelse blev prästen, Lawrence. C. Murphy, inte straffad utan bara diskret omplacerad till en annan tjänst där han fritt kunde utsätta nya pojkar för övergrepp. Fram till sin död 1998 kunde han bland annat  ”hjälpa” till med att få ordning vid en uppfostringsanstalt – för unga pojkar…

.

A mock wanted poster from 1974 handed out by former pupils at St  John’s School for the Deaf in Milwaukee

För att väcka uppmärksamhet på Murphys övergrepp gjorde de döva pojkarna en affish som de klistrade upp i sin hemstad.
Bland annat på kyrkporten…

.

I land efter land ser det likadant ut. Ny läckor,  nya avböner. I Canada. Frankrike. I Australien.  I vårt grannland Danmark har för två dagar sedan den katolske biskopen, efter massvis med påstötningar, tvingats att annonsera att det även där blir ”en opartisk utredning”.  I Brasilien, det land i världen med mest katoliker, har en TV-kanal  nyligen skapat ett oerhört rabalder genom att visa bilder på hur en präst från det fattiga d`Alagos i nordöstra Braslien tvingar en liten korgosse att suga av honom…
Till sist är det nu Tyskland och den nuvarande påvens ansvar som kommit i blickpunkten. Nya fakta tycks visa att han, under sin tid som landets ärkebiskop, medverkat till att hjälpa präster som utsatt barn för sexuella övergrepp att hålla sig undan. Förövarna har fått skydd. Offren har åsidosatts. I veckan har påven också tvingats till att be alla katoliker på Irland om ursäkt, för de massvåldtäkter mot barn som begåtts av präster från den egna kyrkan. Men ursäkten gäller inte kyrkans eget ansvar för att ständigt försöka skyla över och gömma undan dessa brott.
Är då alla katolska präster pedofiler? Naturligtvis inte. Påvedömet insisterar också på att det inte finns några vetenskapliga undersökningar som skulle belägga att det celibat, den sexuella avhållsamhet, som gäller för de egna prästerna, skulle kunna innebär en risk för att deras sexuella intresse i stället riktas in mot värnlösa, oskyddade barn.  Men självklart är det så att hela kyrkans auktoritära struktur. Dess patriakat – utan egentligen andra kvinnor i åtanke än jungfru Maria – skapar ett klimat där sexuella övergrepp mot barn kan ligga nära till hands. Inte nog med att kyrkan först säger att homosexualitet är en synd som egentligen ska bestraffas i Helvetet. Detta därför att Gud har skapat män och kvinnor för att leva tillsammans. Sedan ska denna skapelsens mening inte gälla för de män som är präster. De ska i stället leva som avhållsamma munkar i nära umgänge med små pojkar…
Av tradition brukar socialister mena att det viktiga är ”en enhetsfront på jorden”. Det vi tycker om himlen lämnar vi därhän. Men av tradition är marxismen också – och det med rätta – en antiklerikal rörelse. Vi bekämpar de religiösa institutioner och de präster som predikar om och vill bestämma över hur våra samhällen och våra liv här på jorden ska organiseras och hur vi ska leva. Vi är emot alla ”dödssynder” och försvarar alltid all frivillig och kärleksfull sexualitet – mellan vuxna människor. Vi är emot såväl sharialagar eller abortförbud i Guds namn. Men vi vill vare sig hetsa mot Islam eller den katolska kyrkan. Eller för den delen ”den heliga evangeliska läran”.
Men i Guds namn ska ingen få förgripa sig på någon annan människa.

******

.

.

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

I pressen: SVD1,DN1,DN2,DN3,SVD2,AB1,AB2,AB3,GP1,SVD1,SVD3,DN4,GP2,GP3,AB4,SVD3,SVD4,SVD5,DN4,

Bloggare: Röda Malmö,Jinge,Svensson,RödaGöinge,

15 svar på ”Mohammed pedofil? Påvedömet – en kristen pedofilring?

 1. ”Men i Guds namn ska ingen få förgripa sig på någon annan människa”- säger du, som så blind hatar den katolska kyrkan”.
  Samtidigt ”glömmer” du väl detta övergrepp som numera pågår av protestanter på t.ex Irakier, Afghaner och alla andra som inte passar in i det morallösa världssyn som du tycks uppskatta! Eller är du väl rädd för allt som den katolska kyrka gör nytta runt om i Världen och som man uppnått inte med kanoner och våld. Dagens liberaler eller forna protestanter, som lämnat sin kyrka fysisk men inte mentalt, ge sig på Katolska kyrkan, detta talar egentligen om maktlöshet som råder för krafter som gärna slår sönder samhällena deras struktur inte passar in i den nya världen !Den ”nya” Världen där barn inte bara sexuellt utnyttjas utan tvingas till slavarbete/2$ dagen/ samt
  till medverkan i väpnade konflikter! I allt detta elände som den ”protestantiska” läran försöker förmedla resten av Världen, men också här i Sverige, där den svenska protestantiska prästen ”bjöd” våldtäktsman till sin kyrka, troligen att höra de små detaljer.. bevisar att samhälle du förespråkar kommer att förgripa sig, och redan gör det, inte bara på barn, utan på alla andra..

 2. Du läser min text som en viss potentat läser Bibeln…
  Det är inte en ”morallös” värld där människor inte får förgripa sig på andra. Inte ens i Guds namn.
  Jag försvarar naturligtvis inte den lutheranska eller evangeliska kyrkan när den välsignar övergrepp. Var i min text kunde du hitta något sådant.

 3. Jag läste din text precis som den är, nämligen en pamflett mot Katolska kyrkan,ser inte ett dugg om avsky mot de människor/pedofiler som arbetade i den..Moralen i frågan är välkommen när man attackerar Katolska kyrkan då argumenterar man ivrigt i tro att världen i övrigt är precis så exemplariskt, med ljus framtidstro som ledstjärna!
  Men under detta ljus bränns människor lite överallt och alldeles för många som betalar högt pris för att man skulle etablera bl.a ett annat typ av samhälle, en annan tankegång, helst befriad från själsligt inblandning! Problemet ligger inte i kyrkan, utan snarare en möjligt lösning då man kan reflektera sin tillvaro på annat sätt..Sind att Lutheraner har övergivit detta för att istället lägga vikt på mer jordnära aktiviteter…då har vi den Protestantiska kyrkan AB istället!

 4. Du menar att man är rasist om man angriper islam, men inte rasist om man angriper kristendomen?

  Hur tänker du?

  Ps. Själv anser jag att man ska få kritisera religioner helt fritt, vare sig det handlar om katolska småpåvar som tagit ”Jesus älskar alla barnen” lite väl bokstavligt, eller om Muhammeds pedofila äventyr med 6åriga småflickor.

 5. Patrik,

  Nej du har nog läst på tvären. På vår blogg råder samma idé som din: att man fritt ska kunna kritisera alla religioner och idelogier.

 6. Benny,

  Jag förstår fortfarande inte. Det är ju ett väldigt tjat i ditt inlägg om rasism, såfort det handlar om kritik mot att Muhammed var pedofil. Men däremot massiv kritik från dig själv mot främst katolskt betingad pedofili. Var är balansen? Eller menar du att du själv också skriver grovt rasistiskt?

 7. Patrik,
  Det är min kompis Göte som skrev bloggen men jag vet vad han menar. Han bara ville påvisa att det är märkligt att alla Sverigedemokrater och andra islamofober i Europa, som ofta talar om ”pedofilen Mohammed”, nu håller helt tyst om pedofilskandalerna i den katolska kyrkan. Själva har vi ingen preferens vare sig för katoliker eller muslimer. Vi är båda ateister och har ingenting till övers för pedofiler oavsett om de är troende eller inte.

 8. Benny,

  Jag är själv aktiv sverigedemokrat och tycker lika illa om pedofiler oavsett vilken religion de tillhör eller gömmer sig bakom. Det är bra att skiten kommit upp i ljuset ang. vad som försigått inom delar av katolska kyrkan.

  Själv skriver du en rubrik, som om man byter religion i den blir till motsvarigheten ”Är den sunnitiska moskén ett muslimskt pedofilnätverk?” Ett sådant uttalande hade du/ni per automatik kallat islamofobt.

  Ni saknar sans och balans.

 9. Patrik,
  Den dag jag ser långa upprörda artiklar på SDs hemsidor mot kristendomen och kyrkan då kan vi börja prata om ”sans och balans”.

 10. Ja Patrik,
  det var en upplysande länk. Inte ett ord om kyrkans roll i alla pedofilskandaler i våra egna trakter. Om ni nu söker att profilera SD mot pedofiler ligger det väl närmare att ställa ut ”våra egna” kristna pedofiler än att leta reda på profeten Mohammed som pedofil för mer än 1000 år sedan. Men det är ju inte vad SD är ute efter. Ni är ute efter syndabockar med lite annorlunda hudfärg som det går att profitera politiskt på.

 11. Benny,

  Ni mångkulturfanatiker får bestämma er. Ena dagen är islam den naturligaste del av Sverige. Nästa dag talar ni om ”våra egna” son de kristna (när ni kan använda det för självförakt).

  Det goda i de kyrkliga pedofilskandalerna är att de når upp till ytan. I kvinnoföraktets islam förblir det dolt, och inte undra på när de hyllar en profet som var på 6åringar. Det är lika äckligt vare sig Muhammed nu var svart, vit, gul eller lila. Hudfärgsfixeringen får stå för dig.

 12. Mångkulturfanatiker. Vilket bra ord. Ja, jag älskar många kulturer utan fanatism. Jag har bott mer än halva mitt långa liv utomlands och mött människor från hela världen.
  Jag förmodar att du är mer insnöad på dalahästar och ettans snus eftersom du lägger till ordet fanatiker efter det fina med många kulturer.

 13. Pingback: Peter Birro – blir han bannlyst av påven?

 14. Världen kan ses som en färgpalett (men av långt fler färger än bara grundfärgerna) som representerar alla dess skilda, identitetsfyllda kulturer med sina unika identiteter.

  Vad världen däremot inte kan ses som är en blandning av identitetslösa blandningar. En blandning av kulturer blir mångfald. En blandning av blandningar blir istället den sörja som går under namnet ”mångkultur”. Sörjefanatiker kanske vore ett bättre ord?

  Ps. Jag hoppas du berättat med stolthet om snus, dalahästar och andra symboler för svenskhet när du varit så många år utomlands? Många svenskar lider nämligen av den grava vanföreställningen att nationellt självförakt uppskattas när man träffar andra nationaliteter. Så är det inte. Det leder till förvirring och förakt.

Lämna ett svar