Nazisterna ska inte få höras ens från en sketen rivningstomt

.

Under rubriken ”Kommentarer” i min blogg om gårdagens demonstration mot en nazistdemonstration i Göteborg ligger en del inlägg som kräver svar.
.

Här är det nödvändigt med klarspråk:

.
För det första har nätverket ”Bevara Keillers Park – stoppa moskén” ingenting med parken eller Ramberget att göra. Moskén ska byggas vid Rambergets skuggiga och dystra baksida åt nordost, på två av Myntgatans gamla rivningstomter, med en bilskrot och flera parkeringsplatser som grannar. Dess fasad kommer att ligga mot Lundbyledens intensiva trafik. Baksidan ligger mot Rambergets östra bergskanter. Så branta att inte en människa rör sig där.  I yngre år brukade jag hjälpa min gamla faster, som bodde på Herkulesgatan, att mangla lakan och dukar i en källare till en av de gamla kåkar som då stod där svajandes och höll på att ruttna samman.  Grunden är egentligen Kvilleåns och älvens gamla vassmarker som torrlades med skräp och fyllen på 1800-talets mitt. Platsen var då som nu ogästvänlig och mest ett kärt tillhåll för ”fyllebultar”. På sextiotalet förvisade kommunen en del romer till några huslängor som man slängde upp en bit härifrån. Platsen var vald så att deras boende inte skulle störa vanligt folk. En mer välvillig tolkning var att de skulle ”få vara ifred”. I en av kommentarerna sägs att moskén kommer ”att skymma den fina stigen upp på berget”.  Men det är ingen ”stig”. Det är en infart i form av en bred asfalterad gata, vilken ligger långt bort från det tilltänkta bygget. För övrigt en väg som används som ”tidningshuvud” av nätverkets hemsida. Både vägen, träden och hela parken kommer att lämnas fullständigt orörda. Moskébygget kommer inte att störa en käft. Inte ens med böneutrop…

.

Patrik Forsén från Nordisk ungdom samarabetar gärna med extrema
islamister mot den gemensamma fienden: den globala judendomen…

.

För det andra är det uppenbart att det är medvetna och organiserade nazister som spinner detta nätverk. Riktigt smutsbruna spindlar. Det där med ”en opolitisk intresseorganisation” är nonsens. Bakom dess domän står Andreas Nygren. En frontfigur från nazistorganisationen Nordisk Ungdom. Han hade aldrig tidigare satt sin fot på platsen när han salvelsefullt pratade om ”vår park” inför sitt ditresta gäng på 100-talet personer. En annan av de anmälda deltagarna var Patrik Forsén. Tidigare ordförande för Nationaldemokratisk ungdom. Nu talesman för Nordisk ungdom. Sverigedemokraternas riksdagskandidat Christian Westling hade också på Facebook anmält att han skulle delta. Men backade ur när tidningen Expo ringde upp honom…

.

Nordisk ungdom är rotat ideologiskt i bland annat de svensk nazistledarnas Birger Furugårds och
Sven Olov LIndholms Svenska Nationalsocialistiska Partiet
.
För det tredje handlar sakfrågan inte om vad som ska byggas på en rivningstomt bredvid bergsbranter och ett trafikinferno utan om religionsfrihet. Många kommentarer kopplar moskébygget till wahabisterna i Saudiarabien. Må så vara. Men det bästa sättet att bekämpa denna och alla andra reaktionära religiösa strömningar är definitivt inte att stänga in dem i trånga källarlokaler. Det fostrar bara religiös politisk extremism. Dessutom är det så absurt att Patrik Forsén vid uppstarten av Nordisk Ungdom i Göteborg hävdade att ”nationalister har samma fiender som islamister och socialister till viss del har”. Det han i sitt tal pratade sig varm för var uppenbart en allians mellan de egna ”kampgrupperna” och extrema islamister mot judendomen. En allians som även innefattar ett fåtal antisemitiska dårar på vänsterkanten. Hyckleriet är gränslöst.
För det fjärde ska inte nazister överhuvudtaget få lov att ta plats i namn av ”demokrati och åsiktsfrihet”.
De ska inte få höras ens från en sketen rivningstomt!
Detta därför att syftet är att bygga upp kampgrupper som vid rätt tillfälle kan misshandla och döda invandrare och homosexuella. Eller obekväma socialister som den fackliga socialistiske förkämpen Björn Söderberg. Vi måste skilja på nazister och politiska högerorganisationer i största allmänhet. Skiljelinjen handlar om deras syften. Strävar de efter att tränga undan andra människor med våld ska de själva trängas tillbaka. Sverigedemokraterna befinner sig exempelvis i en diffus gråzon. Eller ”ljusbrun” zon om man så vill. Men självklart måste medel väljas som gynnar målet att politiskt minimera utrymmet för nazister eller militanta rasister. Vi romantiserar definitivt inget gatuvåld eller någon allmän ”vänsterhuliganism”. Det handlar framförallt om att tränga tillbaka nazister och aktiva rasister med så stora och breda motdemonstrationer som möjligt. Att kväva dem i sin linda. Vid gårdagens demonstration var det huvudsyftet och den relativt stora uppslutningen gjorde att den blev lyckad. Den mindre störning, med en del rabalder, som några motdemonstranter iscensatte verkar inte ha varit särskilt lyckad.
Till sist är det självklart så att den verkliga grogrunden för rasism på Hisingen som på så många andra platser i Sverige handlar om arbetslösheten och bostadsbristen. Inte om något moskébygge hit eller dit. Hela Sverige måste sättas i arbete och alla ska ha rätt till en bra bostad! Det är den enkla paroll som till syvende och sist kan sätta stopp för alla högerrasister.

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
.
I pressen: SVD1,GP1,AB1,DN1,

Bloggare: Jinge,RödaMalmö,

10 svar på ”Nazisterna ska inte få höras ens från en sketen rivningstomt

 1. All Heder åt Nordisk Ungdom! De är alldeles uppenbart svenskar av just det virke som vårt land så oerhört väl behöver för att en välordnad framtid över huvud taget ska kunna vara möjlig här.

  Tvillingideologin kapitalismen/marxismen är nu – och en gång för alla – genomskådad som tidernas mest mordiska luftslott. Lyckligtvis självdör denna till ”demokrati” kamuflerade form av diktatur efter en tid vid rodret, och så sker med all önskvärd tydlighet nu även i vårt land.

  Men den Nationella Socialismen – dvs Den Enda Sanna Socialismen för Ett Folk – har så här långt aldrig självdött. Tvärtom! Den tyska utvecklingen 1933-39 var, med ett ord, Formidabel! Att mörka krafter därvid såg sig tvingade att totalt kväsa det tyska folkets självstyre och med en förljugen och evigt kvardröjande krigspropaganda förtala det, är emellertid inte direkt något som lärs ut i den ”demokratiska” svenska indoktrineringsskolan…

  NS ter sig i alltfler svenskars ögon som den enda sanna ideologin som har framtiden för sig. Kommunister, sossar, sionistiska ”judar”, amerikaniserade VD-gossar m.fl. grupper lär hädanefter få fortsätta sitt tröstlösa löneslavande och andra ännu mindre hedervärda aktiviteter i främst Kina. Om man är välkommen dit, vill säga…

 2. Vi brukar porta nazister från den här bloggen. Men gör ett undantag för att visa att kampanjen kring moskén på Hisingen inte har ett dyft att göra med parkens vara eller inte vara. Här i brunt på vitt står det rakt upp och ned vad det hela handlar om.

  Saxar från ”Bruntbloggen.blogspot.com”:

  vem är Ingemar Lext?
  Sedan 2006 är han direktör i Wilhelm Tietjen Stiftung für Fertilisation Ltd., en stiftelse bildad av npd-mannen och advokaten Jürgen Rieger. Enligt npd-bloggen är stiftelsens främsta syfte att förvalta ett par egendomar i Thüringen och Nordrein-Westphalen, som ska användas för att utbilda npd-aktivister. Stiftelsen är bildad i Storbritannien.
  På grund av bristande redovisning förklarade brittiska myndigheter 2006 Riegers stiftelse för ickeexisterande. Han grundade snart en ny stiftelse med samma namn och som tageszeitiung berättar har han nu också vunnit den tyska rättegången om att få disponera egendomarna.
  Lext är en person som dyker upp lite varstans när det gäller invandrarhat och Förintelseförnekelse. Men så mycket väsen har han inte gjort av sig tidigare. Till yrket är han jägmästare, kommer från Trollhättan där han också jobbat som gymnasielärare i matematik, men utbildad på lantbruksuniversitetet i Ultuna (Uppsala). Det är ungefär vad jag vet. Någon som vet mer?”

 3. Kul att få ta del av en person ”Ingemar Lext”som har blivit så indoktrinerad av sitt eget svammel att han kallar den Tyska utvecklingen 1933-39 formidabel. Finns bara ett råd att ge för en person med en så vriden och verklighetsfrämmande uppfattning som Lext: Bli vuxen någon gång!

  Har aldrig tyckt om dessa sandlåde retoriker.

 4. Vänsterslöddret skämde ju ut sig i vanlig ordning. Det är svårt det här med demokrati och att alla människor skall få göra sin röst hörd.,

 5. Fröna växer sakta under ytan. Dom trivs där det är fuktigt, mörkt och kallt.
  Först när bladen börjar synas kan man se att det är ogräs överallt.
  Men om man tittar bort, inget hör, inget ser hur vet man då?
  För hör man inget, finns väl ingenting. Och det man inte ser finns säkert inte till.
  I mars har du fortfarande tid. Du kan ta det innan knopparna slår ut.
  Men om du låter det stå kvar, tills sommar’n är förbi,
  så har det växt dej över huvudet till slut.

  I dag tar rasisterna en. I morgon så tar dom kanske två.
  Frankrike tog dom med storm.
  Vem vet när det är dej dom ger sej på.

  Vakna upp! Fatta mod! Börja se dej omkring!
  Bli inte en av dom som bara står där se’n,
  och säjer att, jag visste ingenting.

 6. Pingback: Rasism och nazism bekämpas inte med byråkrati | Svensson

 7. Ett tips till bloggaren. Använd mer styckesindelning så blir det mer behagligt att läsa, då är det fler som läser det du vill säga.

 8. Oj, vilken förvirrat inlägg. Du verkar inte riktigt ha koll på vad du pratar om.
  Bilden i artikeln är på Andreas Nyberg och inte på Patrik Forsén. Andras Nyberg är uppvuxen på Hisingen så det är nog ganska säkert att gissa att han varit i parken flertalet gånger. Varför menar du att han inte skulle varit det?
  Nordisk Ungdom grundades 2010 och har alltså inte sin grund i ett parti som dog 1946. Du blandar ihop dagens Nordisk Ungdom med den organisation som fanns under 1930-talet i Sverige. Det finns ingen koppling däremellan.
  Angående att du kallar organisationen för nazistisk är missvisande. Nationaldemokratiskt vore antagligen en mer korrekt benämning. Eller nationalistiskt kort och gott.
  Det känns spontant som att du borde läsa på lite mer innan du skriver om dem nästa gång. Mvh Fredrik

 9. Ingemar Lext var lärare och klassföreståndare på Naturbruks gymnasiet Sparresäter mellan Götene och Skövde Under mitten av 90 talet.

 10. Du menar på fullaste allvar att man i en demokrati ska sortera ut politiskt inkorrekta element? Låter vettigt…

Lämna ett svar