Svåra stormbyar

Läser i Göteborgs-Posten att en äldre kvinna omkom under ett fallande träd nu på eftermiddagen.
Vill bara understryka att det inte var en enstaka tillfällighet eller något som orsakades av slarv när det gäller personalens skötseln av Botaniska Trädgården i Göteborg. En park som varit en källa till vederkvickelse i hela mitt liv.
Ungefär samtidigt var jag nämligen ute med vår hund, en bit från kalvhagen, när en ståtlig sälg mitt i denna betesmark, med en väldig knall bara vräktes överända och flög ner av en hård stormby från nordan. Såg sedan på SMHI att det var 18 sekundmeter i byarna ute vid Måseskär. Vilket är lojt när man talar om hårda vindar här på västkusten.
Men hos oss, som bor högt uppe i Alefjäll, fyra mil norr om Göteborg, blåste det hård storm i byarna. Dessutom då från nordan, samtidigt som träden byggt upp sig för att klara sydliga eller framförallt västliga vindar.

.

Samtidigt med olyckan i Botaniska vräktes den här sälgen omkull
.
Hunden brukar rasa ut nerför backen under sälgen. Nu gick det dessbättre bra för oss. Senare i kväll har jag sett att en del furutoppar brutits av…

.
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

I pressen: GP1,

2 svar på ”Svåra stormbyar

  1. Men det är väl ingen chock att träd faller och att fler träd kan fall. Det är fruktansvärt hur tidningar blåser upp det. Skall vi ta bort alla träd i hela världen?

  2. Nej. Det var detta som jag lite försynt försökte påpeka.

Lämna ett svar