Idioti i media

Dagens citat.

.

”Vad som saknas i videoklippen från båda sidor är sammanhanget: det är svårt att följa händelseutvecklingen, att bestämma vem som attackerade först.”

Brian Stelter , New York Times 1/6

”Vi lever i Mellanöstern, en plats där det inte ges någon nåd för den svage och ingen andra chans för den som inte försvarar sig.”

Ehud Barack i tal till soldaterna som angrep Ship to Gaza : Haaretz 2/6. Barack är vice ordförande för den Socialistiska Internationalen.

” Iran använder sig av extremistorganisationer och stater i syfte att distrahera världsopinionen eftersom FN:s säkerhetsråd ska anta en resolution om Irans kärnvapenpolitik. Det är helt och hållet möjligt att ’terroristflottiljens’ ankomst just nu inte var en tillfällighet”

” Operationen var helt legal, helt human och väldigt ansvarsfull”

”USA agerade liknande när de stred mot tyskar under andra världskriget”

Danny Ayalon, Israels vice utrikesminister till på Fox News 16

”Vi bordade skeppet Mavi Marmara och attackerades som om det var krig. Det betyder att nästa gång ska vi vara förberedda som i krig.”

Officerare i kommandostyrkan Shayetet 13 till Jerusalem Post 2/6

3 svar på ”Idioti i media

 1. Vad då för ”idioti” ?

  I flesta media rapporteras ganska fair dom olika berättelser om vad som egentligen hände. Se t.ex. nedanför. Âr den bilden bara til 50 pct korrekt, jå då återstår en del ”förklaringar” – också ifrån dom skenhelliga ansvariga ”pacifister” för at detta slutade i blod.

  Det finna alltid två sidor av en fråga, även om man ibland tvivlar, …

  Mvh.
  Tommy – internationalist

  ——————————————–

  Ifrån DAGENS EKO, 4. juni:

  (…) Och en soldat, som kallas S, alla framträder anonymt, berättar att det var inget fartygsdäck han kom ner på från helikoptern utan ett slagfält. Det hade han inte räknat med.

  Han såg genast att tre av hans överordnade, som kommit ombord strax innan, låg skadade. Två hade skottsår och en ett sår i huvudet uppenbarligen orsakat av något slags tillhygge.

  Tillsammans med sina kamrater försökte han skydda de skadade. Under tiden utsattes soldaterna, enligt S berättelse, för beskjutning av vapen som aktivisterna ombord tagit ifrån dom skadade israelerna.

  Då inledde S och hans kamrater dödandet. Vi hade inget val, säger han, de attackerade oss med, som han uttrycker det, ”med mord i blick”. Själv sköt han ihjäl sex av de nio som dödades.

  Mera här:

  http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=83&grupp=11418&artikel=3756067

 2. Ja tänka sig Tommy. Dessa stackars soldater som trodde att de var inbjudna till ett te-party och i stället hamnade bland dreglande vilda bestar med mord i blicken.

 3. Dét var inte poängen: Poängen var at ”Ship To Gaza” inte hadde EGEN koll och självdisciplin på alla sina skepp.

  På 4 av 5 gick det bra med ’passivt motstånd’ och disciplinerat icke-vold. Men på det turkiska IHH-skeppet praktiserade man så uppenbbart INTE dom Gandhi-metoder, som man själva hadde deklarerat, men slog med järnrör för at döda. Läs Ekots reportage.

  Ingen går därfor fri ifrån EGEN skuld, men den flagranta brist på bare et ounce självkritik inom ”Ship to Gaza” är befängt och skenhelig.

Lämna ett svar