Ship to Gaza

Israel mördar – Obama tiger.

.

Många frågade sig i går morse när nyheten om den israeliska militärens blodiga angrepp på hjälpkonvojen till Gaza överflödade etern vad Vita Husets reaktion skulle bli. Var det möjligt att Barack Obama skulle försvara galningen Netanyahus mord och kidnappning på internationellt vatten av personer som enbart ville bryta blockaden av Gaza och föra in viktiga förnödenheter?

.

Bildtext behövs ej.

Alla som eventuellt hade kvar ett uns av hopp till Amerikas första svarta president måste känna sig bedrövliga. Tolv timmar efter attacken på MS Marmara och de andra båtarna lät Vita Husets talesman William Roberts omvärlden veta att USA ”beklagade förlorade liv och arbetade med att förstå omständigheterna kring händelserna”. Tolv timmar senare, det vill säga tidsdag kväll, talade Barack Obama till nationen om oljeutsläppet i Mexikanska bukten. Inte ett ord om Israels mord på oskyldiga människor.
Tydligen arbetar CIA, Pentagon och alla andra spionorganisationer för fullt ännu men utan resultat. USA vet fortfarande inte vad som skedde.

.

.

Likt en flygande holländare kommer Marmara att hemsöka israeliska farvatten under lång tid.

Är det någon som tror på den amsagan?
Kärnan i den israeliska regeringen, som ledaren i den israeliska dagstidningen Haaretz i dag kallar ”de sju idioterna i regeringen”, satt i förhandlingar i flera dagar innan beslutet om den militära attacken togs och visste vad som kunde hända. Eller kanske ville de att det som hände skulle hända.
Oavsett vilket är det helt otänkbart att attacken genomfördes utan att Pentagon och Vita Huset informerats. Det är mer än ovanligt att byrackan biter husse i handen.
Vad som pågår är ett mediekrig där Vita Huset väntar på en fingervisning om utgången. Spinndoktorerna i Jerusalem har monopol på exakt information om händelserna och vad som skett med de kidnappade människorna.
Målet har varit att så snabbt som möjligt överflöda de internationella pressbyråerna med ”komprometterande” videoklipp som utspelas i mjölkig dager och som inte bevisar något. Det är knappt man kan urskilja en pinne från ett vapen. Propagandaministeriet i Jerusalem har gjort sitt bästa för att smutskasta den humanitära insatsen. Ändå är deras försök ett så svidande nederlag att Barack Obama inte vet vad han kan säga utan att framstå som en anhängare av mördare.

.

Herre, ge mig kraft och mod.

Vita Husets uppgift har inte underlättats av uttalanden från en fanatisk idiot som Danny Ayalon, vice utrikesminister, om att det fanns Hamas och anhängare av al-Qaida ombord på konvojen. Om så hade varit fallet varför avslöjade i så fall inte Jerusalem det långt innan båtarna ens närmade sig Gazas gräns och varför genomfördes i så fall det militära angreppet med de milda och ”fredliga” metoder som Aylon säger att armén använde sig av.
Hela propagandaartilleriet från Jerusalem är granater som till slut kanske hamnar i den egna bakgården. Men innan dess är det möjligt att Israel lyckas dra igång ett krig mot Hezbollah i södra Libanon. Då kommer USA och EU att på nytt kunna falla in i kören om ”krig mot terrorismen” och garantera den ”israeliska statens rätt till självförsvar” och nio döda på Ship to Gaza riskerar att falla i glömska.

.

Media, DN1,DN2,SVD1,SVD2,AB1,AB2,AB3,GP1,EXP1,DN3,SVD3,

Bloggare; Jinge,Svensson,Sjöstedt,Motvallsbloggen,Röda Berget,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

9 svar på ”Ship to Gaza

 1. Pingback: Tre Ship to Gaza-svenskar hemma | Svensson

 2. Benny, jag kan förklara detta för dig: ”med ”komprometterande” videoklipp som utspelas i mjölkig dager och som inte bevisar något. Det är knappt man kan urskilja en pinne från ett vapen.” Om det är Israels favorit med helikoptern och handgemänget du menar, alltså.

  Det är inte alls fråga om ”mjölkig dager”, det handlar om värmebilder, inte visuella bilder. En helt annan våglängd, således, där synligt ljus är irrelevant. Det vi ser är en kombination av värmestrålningen från de objekt som visas, det mesta, och reflekterad värmestrålning från himlen i första hand, mycket lite. Notera till exempel avgasplymerna som syns vid sidan av helikoptern när man ser den framifrån. Det är värmestrålningen från avgaserna vi ser. Avgaserna blåses nedåt av huvudrotorn. I detta fall har man använt en inverterad gråskala som visar svart-varmt och vitt-kallt. Människor blir mörka i bilden för att dom är varmare än t ex skeppet.

 3. Detta var en direkt attack mot turkiskt territorium, har för mig att det var långt ifrån den här nivån på ”provokation” som Israel behövde för att sätta igång utdragna terrorbombningar av Libanon senaste gången. Turkiet som har ordentligt med militär kapacitet kanske skulle svara med samma mynt.

  Här är en gammal artikel från ”The Journal of Libertarian Studies” för de ev. liberaler som läser den här sidan, det skadar aldrig att friska upp historiekunskaperna.
  How Palestine Became Israel

  Men sen förstår jag inte varför det skulle sättas något speciellt hopp till Amerikas första svarta president, det har tidigare varit två svarta Secretary of State på raken, traditionellt den finaste ministerposten och den förste i regeringen i successionsordningen efter en vända inom parlamentet, genuina republikaner och högerfolk. Det ä r bara att titta sig runt om i världen om folk är av den hyggligare sorten har inget som helst med hudfärg att göra. Jag blev skeptisk redan när jag hörde Obama tala på Kerrys konvent 2004, visst lysande tal för en Hollywood rulle vem som helst inkl jag skulle fällt en tår men i verkligheten är det så smörig sirap att de blir för mycket.

  Change, jo visst gick man på det lite grand, man vill ju så gärna tro, men när han knappt hunnit inom dörren och utser de breda pojkarna och flickorna från Wall Street, Rahm Emmanuel och hela Clintonit gänget förstår man ju vart det lutar.

 4. Pingback: Lasses blogg » Högsäsong för slingerbultar

 5. Men Lasse,
  Om du och jag inte hade några falska förhoppningar om Obama fanns det uppenbarligen miljoner i både i USA och i omvärlden som hade det. Nu tror jag att de är mycket få. Att hans hudfärg spelade in i att skapa dessa ogrundade förhoppningar tror jag inte att det råder något tvivel om heller. Kolla min blogg från dagen efter hans seger i presidentvalet ska du se att jag inte tillhörde de som väntade mig något utöver vad en amerikansk president representerar och har som jobb, försvara den amerikanska imperialismens intressen.

 6. Celsius,
  Tack för de tekniska förklarinagarna. Nu menade jag ju inte riktigt att det låg ”mjölkångor” i luften. Det var bara en bild för att beskriva hur det såg ut för ögat.

 7. Pingback: Sätt press på statsterroristerna i Jerusalem! | Internationalens ledarblogg

 8. Han fick många unga röster har jag för mig, men jag tror att hudfärgen spelade mindre roll för förhoppningarna i USA än utanför. Tycka vad man vill om den förkättrade amerikanen men nog tror jag att de insåg vem som trots allt var den skarpaste av de alternativ de hade, inte ens amerikanen väljer någon som radarparet McCain/Palin när det är allvarlig ekonomisk kris, ”money talks” som de säger där hos kapitalisterna. Det är min övertygelse att Obama vann på sina personliga kvalitéer och inte hudfärg. Självklart är det en stor framgång för svarta i USA att det blivit en svart president. Det var ju så illa hos republikanerna att t.ex. guvernören i Florida gjord sig oanträffbar när McCain kom och kampanjade, en annan känd fd Rep. guvernör sa: Jag är republikan, det är mitt parti, men jag blir nervös när McCain pratar ekonomi. Läget var så allvarligt att t.o.m. ärkerepublikanska Chicago Tribune som stött rep. kandidater sen Lincoln och aldrig någonsin stött en Demokrat strax före valet går ut i stor ledare och ger sitt helhjärtade stöd till Obama, LA-Times som aldrig tar ställning på ledarplats i presidentvalen nödgas göra ett undantag och stödja Obama. Eliten i en hel nation är djupt skakade vid blotta tanken att en äkta hillbilly/white trash ska vara ett hjärtslag från nationens främsta post. Ivy League (klasstillhörighet) övertrumfar alltid hudfärg.

  Inte ens svarta röstar mangrant efter hudfärg (inte för att de haft så många att välja på), Jesse Jackson fick i och för sig stor andel andra gången han ställde upp men den som tidigare tagit flest svarta röster var LBJ som har jag för tog hem nästan alla, frågan är om ens Obama slog hans rekord. Nämnda Jacksons familj var splittrade, hustrun och en barn kampanjade för Hillary medan Jesse och det andra barnet var i Obama lägret.

 9. Pingback: Jinge.se » Olidligt Kungafjäsk –> POLL

Lämna ett svar