Båt mot Gaza

Rachel Corrie hedrar de döda.

.

Just nu tidig lördag morgon verkar det som Rachel Corrie fortsätter sin färd mot Gazas hamn. Israelisk militär har enligt samstämmiga uppgifter inte (ännu) bordat fartyget. Men de kommer säkert att göra det men troligen efter att Rachel Corrie nått Gazas territorialvatten.
Netanyahu har inget val eftersom de ombord vägrar gå med på den kohandel som Jerusalem och Belfast ägnade sig åt under gårdagen. Efter en överenskommelse mellan de två huvudstäderna uppmanades fartyget att frivilligt löpa in i Ashdod.

.

Rachel Corrie i hamn på Cypern

.

-Vi vägrar delta i en uppgörelse som gör oss medskyldiga till en legitimering av blockaden av Gaza. Vi fullföljer vår uppgift att leverera vår last med förnödenheter till Gazas folk. Det har hela tiden varit vårt mål, säger Jenny Graham ombord på Rachel Corrie enligt Jerusalem Post.
Det är modigt av deltagarna på båten att fortsätta färden trots risken att bli bordade av israeliska elitsoldater. Risken att beskjutas är säkert mindre den här gången eftersom de är bara femton personer ombord. Dessutom har de sagt att de kommer att sitta ner om båten bordas. Allt för att undvika beskjutning.

.

Rachel Corrie mördades i Gaza 2003. En bulldozer körde medvetet över henne då hon ställde sig i vägen för en husrasering.

”De sju idioterna i Jerusalem”, som en ledare i Haaretz kallade Netanyahu och &, kommer säkerligen att tvinga fartyget till hamnen i Ashdod och på nytt fängsla människor som inte längre accepterar den kriminella blockaden mot Gaza. En blockad som FNs resolution 1860 också kallar olaglig men som de mäktiga i världen inte brytt sig att följa.

.

Media: DN1,DN2,SVD1,AB1,EXP1,GP1,EXP2,AB2,SVD2,GP2,

Bloggare: Röda Berget,Svensson,Jinge,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Ett svar på ”Båt mot Gaza

  1. Pingback: Vad kommer piraterna från Israel att göra? « Röda Berget

Lämna ett svar