-Vi bygger nytt

20 000 hus raserade i Östra Jerusalem sedan 1967. Det är vad den här videon berättar. Den berättar också att människor som bott på en plats i generation efter generation, i flera hundra år inte kan fördrivas från sin mark med en handviftning från ockupationsmakten.

.

.

Media: DN1,SVD1,GP1,SSD1,SSD2,DN2,DN3,SVD2,SVD3,AB1,DN4,SVD4,

Bloggare: Röda Malmö,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

15 svar på ”-Vi bygger nytt

 1. Egon,
  Det är klart att det passar. Du är kanske kristen och jag ateist. Men idén att man ska hjälpa sin nästa och alla andra som lider under förtryck och orättvisor har vi gemensamt.

 2. Ja Benny tack , jag är kristen och du ateist men det stör inte mej. Vi är alla människor, du har rätt att idén att man ska hjälpa sin nästa och alla andra som lider under förtryck och orättvisor har vi gemensamt.

 3. När ska ockupationsmakten Sverige ge tillbaka landet till samerna???

  Och när den 1 miljon judar som fördrevs från arabländerna få tillbaka sin mark???

  Det är Israel som är under attack!!!

 4. Palestinier har inte bott generation efter generation i flera hundra år i Östra Jerusalem. Marken ockuperades av Jordan 1948. 1967 fanns det endast en tredjedel av den arabiska befolkning som nu bor där. Vid sekelskiftet var det i stort sett obebodd mark.

 5. Till Eva här ett annat exempel:
  Alex Awad berättade att han föddes strax innan 1948 i västra delarna av Jerusalem, hans föräldrar var kristna palestinier. Under kriget dödades hans far och hans mor flydde över till det Jordanska östra Jerusalem. Samtidigt som hans mamma nu änka tog han om sina barn, så utbildade hon sig till sjuksköterska. En gripande berättelse om en mamma som lyckades överleva och uppfostra en stor barnaskara under en svår tid. se länk:http://dessaminaminstabroder.blogspot.com/2008/10/betlehem-del-2.html

 6. Eva ,Nu slår du alla rekord. Du är så fast i den sionistiska myten om ”ett land utan folk för ett folk utan land”, att du förvandlar Jerusalem till obebodd ödemark vid sekelskiftet. Det är så absurt att det inte ens kan bemötas.

 7. Kan du geografin där? Jerusalem är inte detsamma som östra Jerusalem!

 8. Se filmen La terre parle arabe, The land speaks arabic,, youtube…

 9. Vill vi att Jerusalem ska vara Juden rein? Ska Tel Aviv da vara Arab rein? Far inte judar bo i Ostra Jerusalem? Far Araber da bo i Modiin? Om ni inte ar for en ensidig diskriminering sa far ni acceptera att det kommer att bo judar i arabiska delar precis som att det de facto bor araber i judiska delar i Israel. Kom inte dragandes med prehistoriska argument nu, utan se framat, Israel ar 60 +, fortfarande kan mycket handa.

 10. Michal,
  Vi har absolut inget emot att judar och araber bor fredligt tillsammans i vilken stad det vara må. Vad vi är emot är den israeliska statens program för utrensning av israeliska araber från östra Jerusalem genom att riva deras hus.

 11. Lasse,

  Jag begriper inte din fråga. Menar du att östra delarna av Jerusalem var ödebygd?

 12. Pingback: En dåre i Teheran

Lämna ett svar