Söndagspredikan

.

”Fan ta dig Göran!”

.

File:Gesupietrochiave.jpg

.

Skulle nu Sankte Per vara portvakten till det ”Gudsrike” som Göran Hägglund tror på, blir denne säkert besviken den dag ”Domedagen” kommer. För där blir han bryskt och snabbt avhyst redan innan uppfarten till entrén. Självklart kommer Per att vägra vrida om sina nycklar till ”Pärleporten”.
”Fan ta dig Göran”, kommer det att heta när den himmelska portvakten kraftfullt och bestämt stoppar honom. ”Du har otaliga gånger brutit mot Guds andra bud. Missbrukat hans namn för en massa lögner så fort det är val”.
”Förra gången lyckades du och de andra som kallar sig kristna demokrater klamra sig kvar i riksdagen genom att veckan före valet i panik gå ut och lova sänkta bensinskatter. Ni fick de marginalröster som behövdes. Väl på plats höjde ni bensinskatterna. Det är ingen ”omvändelse” som Gud tar lätt på.”
”Nu är du på Öland tillsammans med något hundratal andra av dina förkunnare, den lilla sekten ”Verklighetens folk” och lovar fler vårdplatser och korta köer till sjukhusens akuter. Men som socialminister har du i fyra år minskat antalet platser och på akuterna får man vänta längre och längre.”
”Du lovar också sänkta skatter för pensionärerna. Samtidigt som du i din roll som minister i praktiken har höjt dom, gång på gång, med hånfulla anspelningar på att dessa äldre, som under så många år arbetat i sina anletens svett, inte längre arbetar”.

.

http://davidlarkin.files.wordpress.com/2008/07/adoration-of-the-golden-calf-poussin2.jpg?resize=584%2C416

.

”Nej, Fan ta dig Göran. Din plats är inte  Gudsriket. Du och de dina har missbrukat Herrens namn och ni har gjort hans avbild till håvor, till penningar utan dygd. Ni dansar kring kalven i Mammons tempel.”

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
I pressen: SVD1,DN1,DN2,AB1,Dagen1,GP1,

Bloggare: Jinge.

2 svar på ”Söndagspredikan

  1. Pingback: Sanningen om samhället – 2010-07-02

Lämna ett svar