Ockupationens ansikte

.

.

Det här är bilder av livet under en ockupation, kommenterade Ghassan Khatib från Den palestinska myndigheten de provokativa bilder på Facebook,  som den israeliska soldaten Eden Abergil lagt  ut på sig själv och sina arabiska fångar i handfängsel och ögonbindlar.

Fotografierna hade hon samlat under rubriken: ”Armén – Den bästa tiden av mitt liv”. Det vi ser är medveten förnedring. Fysisk övermakt. Men också ett kroppsspråk som anspelar på sexuellt övervåld.

”Eden – Oh han har en hård en för dig”, hette det också i en av kommentarerna…

Palestinska organisationer och jurister stormar. Den ockupation som nu pågått i över fyrtio år växer över i annektering och apartheid.

Men fotografierna ger oss också en bild av ockupationens ansikte. Av ockupanternas egen förnedring. Av den israeliska statens inre degenerering.

.


.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

I pressen: SVD1,GP1,SSD1,DN1,AB1,EXP1,

Bloggare: Jinge,RödaBerget,

10 svar på ”Ockupationens ansikte

 1. Skulle kalla det rasismens ansikte. Det förtryck och den rasism den Palestinska befolkningen får utstå varje dag 365 dagar om året.

  Ockupationsmakten Israel förnekar sig inte.

  Man kan undra vad det är för etisk och moralisk kod som IDF följer.

 2. ”Man kan undra vad det är för etisk och moralisk kod som IDF följer.”

  Samma som de tre aporna: ”Hör inget, ser inget, säger inget”.

  Det är dags för Sverige att dra tillbaka sitt erkännande av israel som nation, och istället ge det erkännandet till Palestina.

 3. Erkänna Palestina, kommer aldrig att hända och det beror på palestinierna:
  Det är till och med så illa Palestinierna blev erbjudna det land som nu är Israel, men tackade nej, det var ju bara en öken. Judarna fick då samma erbjudande av FN o tackade ja, så Judarna har all rätt i världen till detta område. Dessutom kan inte en angripen stat bli ockupationsmakt. Ockupera vad? Palestina finns inte, kommer inte att finnas därför att Palestinerina (Dvs Hamas o Fatah) vill inte ha en stat, de vill utrota judar. Arafat tackade nej 2 ggr till mark erbjuden av FN för att bilda en palestinsk stat och det finns 2 skäl till det.
  1. De kan inte vinna propagandakriget om de har en egen stat o sedan börjar attackera Israel
  2. =inga bidrag från väst (där USA är största bidragsgivare) Vem ska då betala Hamas och Fatah ledningens förmögenheter, kom ihåg att de ledande o deras familijer håller sig borta från Palestina, deras barn går i privatskolor i väst.

  Sanningen suger ibland va? Finns goda skäl till varför Palestinerna lever i misär hur jävligt det än är. Hade Danskarna skickat raketer över sundet o krävt tillbaka skåne samt att alla Skåningar ska mördas hade jag också velat ha ett stort stängsel, murar checkpoints och själland som säkerhetszon även om hela världen kallat skåningarna för ockupanter

 4. Pingback: Jinge.se » Folkpartiet extrema elitsatsning

 5. Vet du om att det finns historieböcker?
  Vem/vilka och när erbjöd palestinierna att vara kvar i det som nu kallas för Israel?
  Börja med att läsa om Nakba, de israeliska terrorgruppernas etniska rensning av ”sina” historiska områden.

  Hälsar Göte

 6. Det är till och med så illa Palestinierna blev erbjudna det land som nu är Israel, men tackade nej, det var ju bara en öken. Judarna fick då samma erbjudande av FN o tackade ja

  Hur skulle FN kunna ge bort något som inte är deras? Varken FN, Lord Balfour eller en inbillad himmelsk fastighetsmäklare kan ge bort sådant som inte är deras.

  Dessutom handlade det inte om att ge bort något utan om ett förslag på lösning av den konflikt som skapats av den sionistiska invandringen och försök till kolonialisering. Det förmenta världssamfundet i form av FN var även de i stort för iden om ett judiskt hemland, förmodligen inte så lite influerat av de bibliska myterna.

  Alltså två parter presenteras med ett kompromissförslag till lösning av en konflikt, den ena parten avvisar förslaget och så gör alla länder i närområdet och i princip också den fd imperiemakten. Det är alltså fråga om ett FN försök till lösning av en konflikt och inte globalt fastighetsmäkleri där land delas ut. Folk som sen lång tid har bott och brukat jorden på ett ställe har sedvanerätt till att fortsätta bo där, hur de organiserar sin tillvaro och mellanhavanden är irrelevant.

 7. Pingback: Jag ger mig! Jinge vann! | Hyckleripolisens blogg

 8. Judarna har funnit i MÖ tusentals år innan islam ens fanns.
  Att det skulle vara muslimsk mark är ett skämt.

  Dessutom förlorade araberna områden i krig mot judarna.
  Case closed.

  När ska judarna som blev utslängda från arabländerna få återvända till sina områden?

 9. Danne,
  Det är inte ofta man stöter på så korkade kommentarer som din. Mark är inte religiös. Mark är varken judisk eller muslimsk. Det är mark, kort och gott. Och den ägs av de som brukat den i många generationer, det vill säga de människor som bodde där innan de israelitiska kolonierna började byggas i början av förra århundradet. I början av 1900-talet och speciellt under 20-talet började den sionistiska rörelsen att köpa upp mark i det Palestina som då låg under brittiskt protektorat. Strax innan 1948 och speciellt efter fördrev den israeliska armén palestinier från ett hundratal byar inom gränsen för vad som utropats som Israel.
  Oroa dig inte för israeliternas ”rätt att återvända”. De är full färd med att bygga bosättningar på ockuperad mark. Om det verkligen intresserar dig att veta vad som hände med den befolkning som bodde i Palestina när Israel skapades kan du läsa exempelvis den judiska historieforskaren Benny Morris avhandlingar.
  Men sett till ditt inlägg finns det nog inget hopp att du ska lära dig något.

 10. Pingback: Så förnedrar Israel palestinier

Lämna ett svar