Så förnedrar Israel palestinier

,

I flera uttalanden har den israeliska armén, IDF, tagit avstånd från de förnedrande foton på palestinska fångar som Eden Abergil lagt ut på Facebook. Man hävdade att det bryter mot den egna etiken. Se min blogg i går.
Men den israeliska människorättsorganisation, ”Bryt tystnaden”, gav omedelbart svar på tal. Hennes uppförande är snarare norm än ett undantag, menade man och dokumenterade detta genom ett eget bildcollage på Facebook. ”Abergils bilder är resultatet av en långvarig militär kontroll av civilbefolkningen”, konstaterar gruppen.
Här är några av de senaste fotografierna:

.

.

.

.

.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

I pressen: SVD1,SVD2,GP1,SSD1,

Bloggare: Jinge,

14 svar på ”Så förnedrar Israel palestinier

 1. Är inte Blair en engelsman, eller har judehatet gjort av dig en kretin?

 2. Hej, du Fria fågel. Jo, Tony Blair är engelsman och som statsminister under lång tid och som emissarie för ”Kvartetten”, med fokus på att utveckla förutsättningarna för en självständig palestinsk stat, en av de huvudansvariga för att Israels ockupation, sedan fyrtiotre år, nu växer över i annektering och förnedring.

  Blairs ”blodspengar” till de brittiska soldater som förstörts i hans krig vittnar om samma fenomen som i Israel. Även förtryckarnas egna fotsoldater blir offer. Fysiskt eller psykiskt.

  För övrigt älskar jag människor. Pashtuner, turkar, araber, vietnameser, berber – svenskar och judar. Judarna Karl Marx, Rosa Luxemburg och Leon Trotskij är några av mina förebilder.

 3. Visa också gärna hur araberna behandlat israeler ock kristna då, samt andra ickemuslimer. De bilderna kommer inte ens gå att jämföra med ditt barntillåtna material ovan.

 4. Sionismen och med den staten Israel är till största delen ett resultat av hur kristna eruopéer behandlade sina judiska minoriteter. Det var inte araber som byggde det kristna Tysklands koncentratationsläger. Däremot var det araber eller palestinier som fördrevs och fördrivs från sina hem i det gamla brittiska protektoratet Palestina.

 5. Hitlertyskland nöjde sig sannerligen inte med att bara förnedra judar och romer. De kristna nazisterna i Europa gasade ihjäl sex miljoner judar…

 6. Det är ruskigt hur demoraliserade människor blir i krig. Man undrar ju när de första verkligt otrevliga bilderna på svenska soldater i Afghanistan ska dyka upp.

  Men det är även ruskigt hur demoraliserade fanatiker i Sverige kan vara.

 7. Pingback: Jinge.se » Sabunis statssekreterare Henrik Emilsson?

 8. Hur gick det till när judarna fördrevs från Israel? De har ju tagit tillbaka sitt gamla land på palestiniernas bekostnad, men vem drev ut judarna ur Israel? Är palestinierna ättlingar till judar som tvångskonverterats till islam, eller ett helt annat folk som fördrivit judarna för tvåtusen år sen, eller ett folk som kommit in i en lucka då landet tömts på judar av någon tredje part? Sionismen är ytterst resultatet av att judarnas fördrevs från Israel, av någon.

  Eller är allt judarnas och européernas fel, därför att de är judar eller européer ?

  En annan sak; nationalsocialisterna var inte kristna alls, de var ateister och föraktade kristendomen. De anser även nu att kristendomen är en semitisk religion som invaderat de germanska folkslagen. Kristendom är den judiska religionen översatt till grekiska, vår moraliska värdegrund kommer därifrån, även hos de socialister som hävdar att de jobbar för att alla ska få det bättre. Det påstår ju faktiskt inte nationalsocialisterna ens att de gör, de vill utrota vissa. Ren okristlig politik i ett nötskal.

 9. Sl,
  Du inser väl att man inte kan hålla på och gå tillbaka flera tusen år för att ”bevisa” vem som har rätt till ett landområde? Försök att använda samma metod för att visa ”vem som kom först” till Frankrike eller Holland. Faktum är att det strax innan 1a världskriget fanns cirka 60 000 judar i Palestina(dagens Israel + Västbanken+Gaza) och omkring en halv miljon araber(palestinier) som hade brukat jorden i regionen i hundratals år. Som du säger så tog de israeliska invandrarna under brittiskt beskydd över allt mer jord ”på palestiniernas bekostnad”. Det gjordes främst genom köp av jord från palestinska jordägare som inte bodde i Palestina men i England, USA och andra länder, det vill säga frånvarande storgodsägare. Resten stals under naqban 1948 då hundratals palestinska byar revs och befolkningen fördrevs. Det är vad som ligger under dagens konflikt. Inte ett flertusenårigt religiöst problem om ett land som Gud av någon anledning skulle ha gett till ett folk men inte ett annat. Sen när blev Gud jordmäklare?
  De ”nya historikerna” i Israel menar också att de araber som bodde i Palestina innan 1a världskriget undere det ottomanska väldet var mer släkt med de historiska israelisterna än självutropade judar från Ryssland och Östeuropa, som exempelvis Avigdor Lieberman.

 10. Israelerna går redan tvåtusen år tillbaka och hänvisar till det, oavsett vad andra tycker. De anser sig också behandlade på korresponderande sätt, av oss. De har redan låtit oss fälla avgörandet en gång för mycket. För dem är gud jordmäklare, och de ser konflikten som resultat av islams expansion. Alla konflikter i islams gränstrakter, i Turkiet, sydryssland, västra Kina, mellanöstern och Afrika har ett besvärande drag av problem med islam, och dess krav på överhöghet. Även muslimerna har sin gud som jordmäklare.1948 års krig i mellanöstern anser bägge sidor att den andra sidan startade. Att judarna inte tog chansen att bli utrotade en gång till 1948 tycker jag man kan inse alldeles av sig själv. Medan judendomen föreskriver en liten plätt stor som Öland till judarna, och alla andra kan ha vilken religion de vill, föreskriver islam hela jorden åt muslimerna, och alla andra ska underordnas profeten och hans skägg.

  Nyligen publicerades en vetenskaplig undersökning om judars släktskap internationellt, det visade sig inte oväntat att släktbanden var starka. Däremot sas inget om palestiniernas eventuella släktskap med det judiska folket, det hade ju varit intressantare att veta. Tvångskonvertering och islam hör ihop.

  ”Självutropade judar” är rätt talande, de har faktiskt inte ens rätt till sin identitet, eller hur ? De får bara inte finnas, inte för dig, inte för nazisterna inte för islamisterna. Som kommunistiska nickedockor duger dom, sen kan dom avrättas efter att ha gjort sin plikt i ”klasskampen”. Det är vare sig konstigt att dom håller ihop, eller att de ryska judarna hatar socialismen. De har alla skäl.

 11. Kildén och Åsman, eller skall man kalla er Kurden och Osman? Att du sitter här och försvarar araber och islam är så naivt och självdestruktivt att jag njuter…

  Varför tar du inte och testar dessa människor du står bakom och skyddar helt blåögt och utan kunskap om hur de fungerar? Exempelvis kan du ta och försöka bygga en kyrka i Saudiarabien. Eller varför inte kalla Muhammed för gris mitt i Mecka osv osv… Sen kan du ta och räkna sekunderna du har kvar att leva…

 12. Nathalie,
  Så trevligt att vi kan bidra till din njutning, vad den nu består av. För de som verkligen vill se vad du står för uppmanar jag dem att kolla in den site som du anger som din; http://www.allahuakbar.se

 13. Pingback: Bluff i Washington

Lämna ett svar