I morgon vräker vi Reinfeldt från Sagerska

,

.
När Olof Palme mördats och Ingvar Carlsson fick flytta in i statsministerbostaden Sagerska palatset försökte han få media att kalla sin nya lya för Sagerska huset. Det kändes inte så bra för en gammal socialdemokrat att regera från ett palats…
I snart fyra år har Fredrik och hans Filippa slitit tiljorna i denna gamla paradvåning.
I morgon har vi chansen att vräka dom. Fredrik har levt i utanförskap, på  generösa statliga partibidrag, och skulle må bra av att på måndag slå en signal till något bemanningsföretag. Finns det inte åtminstone ett sexmånadersvikariat?
Eller varför inte börja med en affärsidé? Ett sätt att ”växa som människa” som han betonade i gårdagens avslutande partiledardebatt. Varför inte då dra några lärospån från denna gamla sedelärande historia från Småland:
En lanthandlare utanför Vetlanda ringde en dag på sextiotalet upp den framgångsrike grosshandlaren ”Big Bengt”. Upprörd frågade handlaren ”Hördu Bengt, den där sillen du sålde till mig förra veckan går ju inte att äta – den är ju jäster”? Big Bengt svarade snabbt att ”För hälvitte! Du skall väl inte äta sillen. Du ska sälja den!”…
I Fredrik Reinfeldts samhälle spelar det ingen roll vad man säljer. Bara man tjänar pengar. Man kan sälja derivat på en bank eller dyra lån. Kraftfulla luftvärnsrobotar till diktaturen i Saudi-Arabien. Eller varför inte jäst sill? Filippa Reinfeldt är inte bara ”statsministerfru”. Hon säljer som landstingsråd ut sjukvården till privata profitörer ( kreativa entreprenörer brukar Maud Olofsson säga)…
Hittar nu inte Reinfeldt någon gammal, jäst sill. Misslyckas han med att få till det med något bemanningsföretag. Ja, då återstår det som är kvar av Arbetsförmedlingen. Är han kvar i A-kassan blir det kanske svårt att klara sig med dess 12 000 netto i månaden. Goda råd blir dyra. Men kanske kan någon energisk coach få till det. Men det blir svårt. Har man levt i utanförskap i trettio år är det inte så lätt att låta den egna individen inom sig växa och tränga in sig i kön bland den halv miljon svenskar som söker jobb. Konkurrensen där ute om ”de riktiga jobben är stenhård”. ”Arbetslinjen” har blivit en succé…
Men nog kan han och Filippa lägga sitt livspussel även om vi vräker dem från Sagerska. Efter de väldiga skattesänkningar de fått i sina bidragssystem – till skillnad från pensionärerna – lär de ha sparat en del i madrasserna.
Tveka inte av barmhärtighet. Ta chansen! Vräk dem från Sagerska Palatset i morgon!

.

Fil:Filippa Reinfeldt och Fredrik Reinfeldt under nationaldagsfirande vid Skansen 2009.jpg.

I tidigare inlägg på vår blogg har vi understrukit vikten av att rösta bort högern från regeringsmakten genom att välja (s) eller (v). Miljöpartiet ser vi som i grunden ingenting annat än borgerlighetens nya moderna liberaler. Klatschigt klädda i grönt.
Vi har sagt att det är viktigt att rösta på  (v) eller (s) därför att dessa bägge partier trots allt, i någon mening, fortfarande refererar till arbetarrörelsen. För principiellt är det ingen större skillnad mellan de bägge ”arbetarpartierna”. Vänsterpartiet företräder oftast en något radikalare borgerlig reformpolitik. Å andra sidan har man ett minimalt eget inflytande i arbetarklassen.
För min egen del innebär det troliga parlamentariska läge som stundar att jag i riksdagsvalet väljer att rösta på Vänsterpartiet. I en eventuell koalitionsregering kommer Vänsterpartiet inte att finnas med. Vare sig man vill det eller inte. Det innebär att vi trots allt skulle få ett riksdagsparti till vänster som kan formulera ett alternativ till den högeropposition som Sverigedemokraterna kommer att driva.

**************

Rösta på Socialistiska Partiet!

Socialistiska Partiet ställer inte upp i riksdagsvalet, men i följande 5 kommuner kan man rösta på Socialistiska Partiet:
Eskilstuna, Göteborg, Hässleholm, Köping och Lidköping. I Umeå uppmanar vi till en personröst på Jan-Olov Carlsson (Socialistiska Partiet) som kandiderar på Vänsterpartiets valsedel till riksdagen. Om valsedeln för Socialistiska Partiet saknas i röstningslokalen kan du skriva Socialistiska Partiet på en blank valsedel. Var dock uppmärksam på att skriva partinamnet korrekt och tydligt för att inte riskera att den räknas som ogiltig. I Stockholm uppmanar avdelningen väljarna att i riksdagsvalet kryssa Dror Feiler!

.

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,
.
I pressen:SVD1,SVD2,SVD3,DN1,DN2,DN3,DN4,AB1,AB2,AB3,AB4,GP1,GP2,GP3,GP4,SDS1,SDS2,SDS3,Expr1,Expr2,

DN5,Expr3,EXpr4,SDS4,SVD4,SVD5,GP5,VK1,GP4,SDS5,SVD5,AB5,AB6,Expr5,Expr5,GP5,

Bloggare: RödaMalmö,Jinge,Svensson,RödaGöinge,RödaLund,RödaGöinge,Teckentydaren,Motvallsbloggen,

7 svar på ”I morgon vräker vi Reinfeldt från Sagerska

 1. Pingback: Socialistiska partiet i valet i Göteborg | Svensson

 2. Pingback: Om det nu hegemoniska synsättet som vill få mig att instämma i att människan är egoistisk och att var och en är sig själv närmast, samt om en höger som är starkt intresserad av att vi fokuserar på oss själva som individer kanske enbart…

 3. Nu behöver man nog inte oroa sig för familjen Reinfeldt, om de åker ut ur Sagerska, även om man har ett stort och varmt hjärta och inte vill göra någon människa ont. Familjen kommer att betalas väl av Svenskt Näringsliv för de tjänster man gjort dem.

  Så med hjärtat på rätta stället kan man lugnt och utan samvetskval rösta Röd/grönt och förhoppningsvis hjälpa alla dem som inte har en sådan makt bakom ryggen som SN, så visst gör även jag det, röstar RÖTT alltså.

 4. Så gör vi Kerstin. Jag var nere på Medborgarkontoret och ”gjorde min plikt” som morfar sa. Han var född 1880 och kämpade för den allmänna rösträtten ända fram till segern och för hans del var själva röstproceduren, eller valakten, något av en religiös ritual…

  Nå. Jag röstade blekrosa. Där fanns desvärre inga röda valsedlar. Men jag röstade mot högeralliansen. Med nypan för näsan.

  Allt viktigt politiskt arbete återstår!

  Annars har du rätt om paret Reinfeldt. De klarar sig. I vårt samhälle kan de erbjudas rehabilitering under lång tid. Förslagsvis i disken på Berns eller i Täbys kretsloppshantering med sopor. Alla möjligheter till att växa som individer står öppna!

 5. Pingback: Jinge.se » En gråkall valdag, och unge herr von A

Lämna ett svar