K&Å spräcker streck.

.

DET VAR SOM TUSAN!

.

I dag kan vi lite stolt konstatera att detta är den tusende post som vi publicerat på vår egen blogg…
Vi startade bloggen i april 2008 med ganska blygsamma målsättningar – och förväntningar. Vi ville dela med oss av vår långa erfarenhet i den europeiska och internationella vänstern och efter bästa förmåga diskutera denna med andras, inte minst yngre aktivisters, för att vi tillsammans bättre skulle kunna förstå den politiska och ekonomiska omgivning vi lever i.

.

Vi ville måla världen röd. Det bidde en ladugårdsdörr. Till att börja med.
.
Men samtidigt var vi självklart lite osäkra när det gällde detta ”nya format”, som det heter. Var bloggen något för oss? Kunde det nya formatet användas för lite längre, lite mer djuplodande material? Blandat med ögonblicksbilder och kommentarer i flykten?
Två år och fem månader senare. Ja, då upplever vi att våra målsättningar och förhoppningar har mer än infriats. Skulle man omvandla dessa artiklar till böcker skulle vi prata om tre, fyra normala luntor. Men framförallt har vi fått många trogna läsare – och får stadigt fler – som med kritik och beröm visar sin uppskattning.
Men skam den som slår sig till ro. Nu sätter vi sikte på nästa tusental och lovar att vi ska anstränga oss för att motsvara de förväntningar som du ställer på oss.  Inte bara det. Vi lovar också att försöka förbättra och fördjupa våra analyser. Det kan vi bara göra om vi får en aktiv respons från dig. Tack för din hjälp på förhand.
Benny & Göte

.

4 svar på ”K&Å spräcker streck.

 1. Hej!

  Jag läser er blogg varje dag och blir sällan eller aldrig besviken. Till höjdpunkterna tillhör reportagen och analysen av det som hände i Thailand. Tidningar och TV kändes inte riktigt att lita på, speciellt inte i början då de verkade försöka dölja bakgrunder och orsaker. Jag tror det då var en opinionsbildande journalistik som fick er blogg att stiga som en raket. Ingen annanstans kunde jag följa händelserna bättre än just här.

  Har sett att er blogg stigit på bloggtoppen de senaste dagarna vilket gläder mig. Det är den sannerligen värd då ni gör ett så ärligt och gediget arbete.

  Ett annat plus är de små vardagsnära inslagen. De visar ni är som mig.

  Någon röst på (s) eller (v) blir det tyvärr inte för mig även att jag är vanlig jobbare. För (s) räkning är det en protest mot marschen högerut och för (v) är det en protest mot avgrunden mellan dem och de det berör. Just så, ner från de ”höga hästarna” och ut bland folket politiken berör. Inte stirra sig blind i en växande s.k. ”medelklass”. En arbetarrörelse måste underifrån förebygga högerns medkännande konservatism som frestar likt en orm.

  För min del blir det en röst på PIRATPARTIET i morgon. Det skulle kännas jättebra om de kommer in i politiken och jag upplever samtidigt att jag ej svikit min klass. Vanligt folk, låt gå från pojkrummen, (ironi) blir morgondagens politiker. Det är demokrati.

  För Alliansens del hoppas jag det blir Game Over

  För Kildén&Åsman önskar jag God Fortsättning

 2. Någon,
  Tusen tack för de fina orden.
  Vi tror inte som du att Piratpartiet är något för arbetarklassen. Men vi tror inte heller att S eller V är mycket att hänga i julgranen. Vi röstar för S eller V med en nypa på näsan. Med S trots den politik de fört vid makten bara för att få bort borgarna. Med V trots de kompromisser med kapitalismen som Ohly redan gjort och kommer att få göra om oppositionen vinner i morgon.
  För att verkligen bygga ett nytt samhälle behövs en ny stark arbetarrörelse. Det är vi helt överens med dig om.
  Tack än en gång för de fina orden. Det värmer och stimulerar till större ansträngningar.
  mvh
  Benny

 3. Har man klarat av de första tusen posterna så följer resten mer eller mindre av sig själv, tror jag. Kämpa på! Har en känsla av att det kan behövas mycket tänkande framöver för att analysera utvecklingen, Underklassens permanenta kris står mot enprocentgruppens permanenta högkonjunktur, och det lär nog utlösa nya explosioner.

Lämna ett svar