Debatt om Sverigedemokraterna och Politiskt inkorrekt

.

Eftersom diskussionen om hur våra medier i allmänhet och en sajt som Politiskt inkorrekt i synnerhet skildrar verkligheten, är mycket viktig, lyfter jag upp en kommentar från i går, tillsammans med en replik.
Tidigare bloggar:
Överallt terrorhot och terrorister
Svenska Dagbladet, Politiskt inkorrekt och Sverigedemokraterna
Peter Andersson:
Nu är det så att sidan Politiskt inkorrekt skriver om sådant som censureras i politiskt korrekt media, det är liksom därför siten har fått ett sådant genomslag. Varför ska PI skriva alltför mycket om våldtäktsmannen i Örebro, det gör ju de politiskt korrekta medierna så bra sida upp och sida ner i sin glädje över att han har svensk härstamning. Hade det däremot handlat om en utländsk gärningsman hade det tystats ner av politiskt korrekt media och kortats ner till en notis samt att eventuell bild hade vitpixlats. Det är då PI måste kliva in i handlingen. Hade gammelmedierna valt att inte tysta ner arabers och afrikaners brottslighet hade PI givetvis självdött. Se på Danmark, där behövs ingen sida som PI, för där skriver man sanningen.

.

.
Muslimernas pilgrimsfärd till Mecka. ”Sinnessjuk masspsykos”?

.

Svar:
Du har en poäng, Peter. En enda poäng. Du och uppenbart många av PI:s läsare upplever inte att ”gammelmedia” ger en bra bild av hur det ser ut i en del socialt utsatta och samtidigt invandrartäta bostadsområden. Det är säkert till en del korrekt även om jag inte alls tror att glädjen står högt i taken inne i redaktionerna på våra stora tidningar bara därför att en serievåldtäktsman i Örebro visat sig ha ett svensktklingande namn…
Men bilden blir naturligtvis inte klarare av att PI med svarta penseldrag tecknar en egen vrångbild. Sajtens urval av nyheter är absurd. Men inte nog med det. Titta exempelvis på klippet om muslimernas årliga pilgrimsfärd i min blogg. Vår blogg är antiklerikal. Vi tror på en sekulär, en världslig ordning. Vi brännmärker såväl Ku Klux Klan lynchningar av svarta i ljuset av brinnande kors som Al Quaidas massmord på shiiter och kristna i namn av ett heligt krig. Men vi hånar inte i sig religiositet. Det är en privatsak.

.

,

”Amen, amen, jag säger er: om ni inte äter
Människosonens kött och dricker hans blod
Har ni inte liv i er”   /Johannes 6:5/

.

I PI beskrivs muslimernas pilgrimsfärd som ”sinnessjuk masspsykos” och ”vidskepligt trams”. Visst. Med den jargongen kan man beskriva Jimmie Åkessons kristna tro på samma sätt. Åkesson och SD, med sin uppslutning bakom den svenska kyrkan, menar att Jesus, som du säkert skulle kalla för ”arab”, fast han talade arameiska och förmodligen var av judisk börd, återuppstod simsalabim efter sin korsfästelse. Bara poppade upp. När Åkesson deltar i en nattvard tror han bokstavligen, enligt Bibeln, att han äter Jesu Kristus egen kropp och att han dricker dennes blod. Dessutom hoppas han själv att återuppstå på den yttersta dagen för att leva i paradiset. Är inte detta vidskepligt trams. Eller ta evangeliernas förkunnelse om att Jesus vid Genesarets sjö förvandlade fem bröd och två fiskar till så mycket mat att han kunde bespisa femtusen hungriga män. Handlade det inte egentligen om en ”sinnessjuk masspsykos”?

.

.

.
Jesu Kristus vid Genesarets sjö. ”Sinnessjuk masspsykos”?

.

Detta om vi nu skulle använda den valör på ord som är PI:s när sajten behandlar islam…
PI:s nyhetsflöde fokuserar inte på kriminalitet bland invandrare och muslimer därför att man vill peka på problem och försöka hitta lösningar. Man ger sin bild därför att man vill skapa misstro och utså hat. Sajten är rasistisk och föder rasism.
I stort sett varje nyhet förses dessutom med förnedrande och försåtliga kommentarer.
Själv arbetade jag nära trettio år som metallare vid Volvo i Göteborg. Som mest fanns där ett fyrtiotal olika etniciteter. Som ”räddade” Sveriges industriproduktion och vår ”svenska välfärd”. Som Gunnar Sträng, den tidens finansminister, sa: ”Det som är bra för Volvo är bra för Sverige”…
Självklart fanns det också problem. Som fackligt aktiv jobbade jag med att hitta praktiska lösningar. Jag och mina kamrater fokuserade på det vi hade gemensamt. Våra jobb och vår kamp för bättre arbetsvillkor och bättre liv.
Det är en bra utgångspunkt för ett politiskt arbete i utsatta bostadsområden. Fast där handlar det om att alla, jag skriver alla, ska ha rätt till jobb, och bra bostäder.
Den kampen sviker både gammelpolitiker, gammelmedia, SD och Politiskt inkorrekt.

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

I Pressen: SVD1,SVD2,

5 svar på ”Debatt om Sverigedemokraterna och Politiskt inkorrekt

 1. Jag följer ett antal bloggar, tex denna, PI, Loke, Rebella, Jinge, Mises. Tråkigt nog får man väl säga att bloggarna om invandringens baksida är tio gånger mer producerande och kommenterade, och av en yngre generation i genomsnitt. De plockar upp skiten, och när man är där får man intrycket att allt bara är skit. Nu är det ju inte så, landet är fullt av invandrare som integrerar sig, det ska man inte glömma. Några dussin kvinnor bär burka. Men tanken jag får är att alla de föraktfulla kommentarerna kommer från folk som försörjer sig på sitt arbete. Jag tror (s) har anledning att deppa över sin invandringspolitik också, för den har placerat fokus hos deras egna väljare på ett nytt, sämre vi-och-dom-tänk, som inte gynnar en fredlig samhällsutveckling och välstånd. Inbördeskrig är det minst lönsamma som finns, alla förlorar på det, men några mönstrar redan styrkorna. Det är inte det att landet består av 20% invandrare nu, i processen har vi förändrats.

 2. Sl, en undran i all vänlighet! Hur kan du veta att
  ”av en yngre generation i genomsnitt” gäller?
  ////Palma

 3. När jag tonåring fanns DA (25 st), NRP (15 st). Innan dem fanns bara makarna Oredsson. Alla de andra är senare tillkomna, de är yngre. Det syns på deras kommentarer, jag har elever, generationerna talar olika språk, jag känner igen det. Om du går in på deras sidor framkommer dessutom en sak; de vet själva om att de är yngre, det kommenteras uttryckligen. Känner du själv någon i femtioårsåldern som ser det som realistiskt att slänga ut folk handgripligen, som själva vill göra det? Jag känner absolut ingen.

  Jag vet förstås inte deras ålder, jag gissar.

 4. Riktigt, riktigt positivt att ni publicerade mitt inlägg, stor heder till er.
  Har skrivit nåt inlägg till exempel hos Jinge och det har aldrig kommit med, har bara fått ett spydigt svar på e-mail.

  Tror inte Åkesson är religiös på det sättet ni beskriver, däremot menar han att vi har en slags kristen grundsyn i Sverige även om vi är sekulariserade. Inte tror Åkesson på himmlen och sånt, grabben är sekulariserad i rätt hög grad av det jag kunnat bedöma. Låter som att ni beskriver någon ur Jehovas Vittnen eller liknande.

  Är metallarbetare jag också och trivs mycket bra på mitt jobb.

  Min flickvän är för övrigt färgad, så jag vill inte att ni slentrianmässigt beskyller mig för rasism. När jag är i hennes land får jag ta seden dit jag kommer och viceversa.

  Felet med muslimer är att många av dem verkar förakta oss svenskar och vårt samhälle så enormt. Hade jag kommit som flykting till ett annat land hade jag gjort allt för att anpassa sig till mitt nya folk, följt deras lagar och regler, kämpat för att smälta in så bra som möjligt. Jag hade visat en enorm tacksamhet att jag hade fått skydd. Jag hade INTE krävt att jag skulle få en kyrka, jag hade inte krävt speciell mat, jag hade inte krävt att mina barn skulle lära sig svenska osv osv. Jag hade istället gjort allt för att anpassa mig och visa tacksamhet.

 5. Är det som du säger skulle Jesus ha kallat Åkesson för en farisée och hycklare. Tror man inte på evangelierna om Jesus Kristus. Då är man inte kristen. Punkt slut.

  Nu tog jag mina exempel för att visa hur fult PI arbetar. Man demoniserar islam och helgonförklarar kristendomen på samma sätt som man demoniserar muslimer och färgade. Sajtens urval av nyheter leder självklart till att många läsare, som kanske inte skaffar sig så mycket annan information, kan triggas till vad som helst. PI uppfostrar människor till rashat.
  Jag menar definitivt att din bild av muslimer är fördomsfull. Min livserfarenhet är en annan. Inte minst vet jag att alla jag träffat är /eller var?/ glada för att ha kommit till Sverige. Sedan finns det självklart problem med att komma till ett nytt land. Framförallt om du kommer från länder med samhällsstrukturer helt skilda från våra.

  Självklart ska alla svenskar följa viktiga gemensamma värden i vårt land. Respekt för kvinnors lika rättigheter och möjligheter, förbud mot barnaga mm. Respekt för sexuella minoriteter. Varje tanke på sharialagar även i en soft förpackning är absurd.

  När det gäller våra viktigaste gemensamma ”överenskommelser” har vi också yttrande- och religionsfrihet. Tack och lov slipper vi till och med att tro på någonting om vi inte vill. Detta betyder självklart att kristna, muslimer, judar, buddister m fl har rätt till att utöva respektive religion och rätt att resa sina respektive ”tempel”.

  En helt annan sak är matvanor mm. Här har vi personlig frihet och en ständig förändring. Min morfar /ursvensk/ skulle säkert inte vilja smaka på särskilt många rätter av det vi äter i dag. Pizza? Taccos? Suchi? Vegetariskt? När min mamma någon gång serverade ris till maten (kokt höns) var det självklart att det också fanns kokt potatis…

  Vill en del människor inte äta fläskkött angår det inte oss andra. Jag vet svenskar som haft svårt att äta hundkött på sina resor till Asien…

  Ja, det finns t o m i dag en del svenskar som kräver att få äta bara vegetarisk mat.

Lämna ett svar