Det var Göran Persson som gav klartecken

.
.

.

.

Vansinnesdådet mot Anna Lindh har gjort och gör att det självklart är svårt att granska hennes handel och vandel som utrikesminister. För många var det oerhört smärtsamt när det blev klart att hon på svensk mark lämnat över två egyptier till amerikanska säkerhetsagenter som tog dem till förväntad tortyr i Hosni Mubaraks fängelsehålor.
Men man behöver inte ”öppna hennes grav” för att begripa att det var Göran Persson som generöst gav USA möjligheter att klampa omkring över svenska lagrum.
Den finaste stunden i vår förre statsministers liv kanske var i Göteborg i samband med EU:s toppmöte och besöket från George Bush. Jag glömmer aldrig bilderna när han filmades och fotograferades tillsammans med krigspresidenten. Kinderna var rosa av glädje och hela ansiktet log.
Anna Lindh kan vila i frid och det är bortkastad tid att som Dagens Nyheter söka efter Hans Dahlgren, hennes högra hand i politiken, för att försöka skapa klarhet i vem som gav USA tillåtelse att spionera på svenska medborgare.
I stället ska naturligtvis Göran Persson kallas till konstitutionsutskottet. Sak samma med vad som sker i dag. Var det till exempel USA:s spioner som tipsade SÄPO om ett ogrundat ”terrorhot” i centrala Göteborg. Det är ingen mening att fråga Beatrice Ask.  Lika meningslöst som att fråga SÄPO. Den har som uppgift att ljuga. Det är i Carl Bildts skrivbord som alla viktiga papper finns.

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

I pressen: DN1,DN2,DN3,SVD1,

Bloggare: Svensson,

8 svar på ”Det var Göran Persson som gav klartecken

 1. Pingback: S och M kryper för USA och EU | Oscar Fredriksson (C)

 2. Jag lägger mig inte i era politiska åsikter men skulle rekommendera att ni läser lagstiftningen om förtal av avliden. Anna Lindh lämnade inte över några egyptier till amerikanska säkerhetsagenter.

 3. Om jag förstått det rätt infann de sig själva, helt frivilligt på flygplatsen, för att lämna över sig till agenterna. Helt frivilligt satte de på sig handfängslen och ansiktsmasker.

  Märkligt.

 4. Säpo förlorade/lämnade över kontrollen till CIA på Bromma. Ingen i de utredningar som gjorts hävdar att Anna Lindh har ansvaret för detta.

  Att ha en blogg innebär också ett ansvar för vad som publiceras, inte minst om avlidna personer. Såvitt jag kan se har ni ingen ansvarig utgivare/utgivningsbevis, stämmer det?

 5. Aha Mats!
  De va alltså ingen som var ansvarig för detta minst sagt omänskliga förfarande med två människor?
  //Palma

 6. Mats,
  Du menar att TV4 genomlysning var luft.

  Ingen var ansvarig?

  Vi har ansvar. Gå till domstol!

 7. Pingback: Ingen liberal kan stå bakom Datalagringsdirektivet, det bryter mot själva fundamenten i liberalism. » Liberaldemokraterna

Lämna ett svar